Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că este sezonul conopidei, nu ezita să o incluzi în meniurile tale zilnice. O poți prepara în cel mai simplu mod, cum ar fi această rețetă de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe.

Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe, pe o farfurie abă
Galerie foto

Galerie foto

Conopida preparată întreagă la cuptor va fi crocantă la exterior și suculentă la interior / Shutterstock

Specialiștii în nutriție ne asigură că cele mai eficiente pentru sănătatea organismului sunt dietele cu legume și fructe de sezon. Echilibrul unui organism sănătos constă în adaptarea lui la fiecare anotimp în parte. De aici și recomandarea de a consuma cât mai multe legume și fructe de sezon. Indiferent de preferințele noastre culinare, natura are mereu cea mai bună soluție pentru noi și pentru sănătatea organismului nostru.

Citește și

Toamna este anotimpul cel mai bogat în legume și fructe pline de vitamine și minerale. Consumul acestora ne pregătește organismul pentru iarnă, întărindu-i imunitatea. Una dintre legumele cu astfel de proprietăți benefice este și conopida, care se gătește extrem de simplu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi aici o rețetă de steak de conopidă la cuptor. Iar mai jos, îți oferim rețeta simplă și rapidă de conopidă la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas, premergător preparării, constă în curățarea conopidei de frunze și de cotor și spălarea acesteia în apă rece. Apoi, începe prin a pune conopida într-un vas cu apă rece, cât să o acopere. Adaugă și 2 linguri de oțet și lasă conopida în apă pentru 10 minute. Clătește-o din nou cu apă rece și pune-o într-o sită, la scurs. Prin degajarea acidității oțetului vei scăpa de insectele ascunse în buchetele de conopidă. Găsești aici o altă rețetă delicioasă de conopidă la cuptor!

Cum prepari conopidă întreagă la cuptor

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește un bol în care vei prepara un sos de muștar cu semințe. Cu acest sos vei unge conopida înainte de coacere.

Topește untul într-o tigaie și adaugă-l în bol. Lasă-l să se răcească treptat, apoi amestecă-l cu pudra de ghimbir, cele două tipuri de muștar, sucul de lămâie, boia de ardei, sare și piper proaspăt măcinat. Sucul de lămâie este important pentru a împiedica oxidarea conopidei. În același timp, sucul este util și pentru a ajuta conopida să se pătrundă mai bine și într-un timp mai scurt.

Vezi aici cum se prepară și o rețetă de conopidă pane!

Pune conopida într-un vas rotund, o tavă sau un vas de yena, cu cotorul în jos. Toarnă puțină apă în vas, atât cât să acopere baza acestuia. Unge conopida pe toată suprafața cu sosul de muștar. Apoi pune o hârtie de copt deasupra conopidei și pune vasul la cuptor pentru o oră.

Înlătură hârtia de copt cu 10 minute înainte de expirarea timpului de coacere pentru a se rumeni conopida mai frumos. Mai unge conopida cu sosul din vas pentru a prinde o culoare frumoasă.

În timpul servirii, decorează conopida cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime. Și dacă îți place conopida și murată, îți recomandăm să încerci rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean.

Citește și
Conopidă preparată întreagă și secționată pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

O jumătate de conopidă în sos, pe o farfurie cu lingură
Conopidă întreagă pe o farfurie, presărată cu pătrunjel verde, alături de rondele de ardei
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe, pe o farfurie abă
+1
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Conopidă pane, la cuptor, servită pe un platou argintiu
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Conopidă pane la cuptor. Rețeta vedetă a toamnei
Două boluri cu supă cremă de năut și conopidă garnisită cu boabe de năut, bucăți de conopidă, cimbru și smântână vegetală
Galerie foto
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Supă cremă de năut și conopidă. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Castraveți murați crocanți în saramură
23 noiembrie, 05:49
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
varza murata si zeama de varza
22 noiembrie, 06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
22 noiembrie, 05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Cartierul de lux cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit al doilea Dorobanţi
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide