Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe
Pentru că este sezonul conopidei, nu ezita să o incluzi în meniurile tale zilnice. O poți prepara în cel mai simplu mod, cum ar fi această rețetă de conopidă întreagă la cuptor, cu sos de muștar cu semințe.
Galerie foto
Specialiștii în nutriție ne asigură că cele mai eficiente pentru sănătatea organismului sunt dietele cu legume și fructe de sezon. Echilibrul unui organism sănătos constă în adaptarea lui la fiecare anotimp în parte. De aici și recomandarea de a consuma cât mai multe legume și fructe de sezon. Indiferent de preferințele noastre culinare, natura are mereu cea mai bună soluție pentru noi și pentru sănătatea organismului nostru.
Toamna este anotimpul cel mai bogat în legume și fructe pline de vitamine și minerale. Consumul acestora ne pregătește organismul pentru iarnă, întărindu-i imunitatea. Una dintre legumele cu astfel de proprietăți benefice este și conopida, care se gătește extrem de simplu.
Vezi aici o rețetă de steak de conopidă la cuptor. Iar mai jos, îți oferim rețeta simplă și rapidă de conopidă la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas, premergător preparării, constă în curățarea conopidei de frunze și de cotor și spălarea acesteia în apă rece. Apoi, începe prin a pune conopida într-un vas cu apă rece, cât să o acopere. Adaugă și 2 linguri de oțet și lasă conopida în apă pentru 10 minute. Clătește-o din nou cu apă rece și pune-o într-o sită, la scurs. Prin degajarea acidității oțetului vei scăpa de insectele ascunse în buchetele de conopidă. Găsești aici o altă rețetă delicioasă de conopidă la cuptor!
Cum prepari conopidă întreagă la cuptor
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește un bol în care vei prepara un sos de muștar cu semințe. Cu acest sos vei unge conopida înainte de coacere.
Topește untul într-o tigaie și adaugă-l în bol. Lasă-l să se răcească treptat, apoi amestecă-l cu pudra de ghimbir, cele două tipuri de muștar, sucul de lămâie, boia de ardei, sare și piper proaspăt măcinat. Sucul de lămâie este important pentru a împiedica oxidarea conopidei. În același timp, sucul este util și pentru a ajuta conopida să se pătrundă mai bine și într-un timp mai scurt.
Vezi aici cum se prepară și o rețetă de conopidă pane!
Pune conopida într-un vas rotund, o tavă sau un vas de yena, cu cotorul în jos. Toarnă puțină apă în vas, atât cât să acopere baza acestuia. Unge conopida pe toată suprafața cu sosul de muștar. Apoi pune o hârtie de copt deasupra conopidei și pune vasul la cuptor pentru o oră.
Înlătură hârtia de copt cu 10 minute înainte de expirarea timpului de coacere pentru a se rumeni conopida mai frumos. Mai unge conopida cu sosul din vas pentru a prinde o culoare frumoasă.
În timpul servirii, decorează conopida cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime. Și dacă îți place conopida și murată, îți recomandăm să încerci rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean.
Galerie foto