Conopidă murată în saramură. Rețetă simplă pentru murături gustoase
Dacă adori conopida în murăturile pentru iarnă, îți oferim și o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură.
Galerie foto
Conopida murată este foarte îndrăgită în rândul consumatorilor de murături. Are o formă deosebită și rămâne crocantă pe parcursul conservării. În plus, împrumută din gustul și culorile celorlalte ingrediente cu care se combină în timpul conservării. Varza roșie și sfecla roșie sunt legumele care oferă conopidei gust și culoare interesantă.
Mai poți asorta conopida în murături și cu morcovi, cu gogonele, castraveți sau alte legume, chiar și cu fructe. Vezi aici o rețetă de conopidă murată cu morcovi și hrean. Hreanul este nelipsit din rețetele cu murături. Oferă acestora atât gust delicios, ușor picant, dar are și proprietatea de a menține murăturile mai crocante. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru cea mai simplă rețetă de murături cu conopidă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea borcanelor și a capacelor pe care le speli bine, le clătești și le sterilizezi. Sterilizarea borcanelor este foarte importantă pentru o conservare sigură și corectă a murăturilor. Apoi pregătește conopida și hreanul. La final poți să pregătești saramura și să pui legumele la conservat.
Pașii necesari pentru a prepara conopidă murată în saramură
Curăță conopida de frunzele exterioare și de cotoare, apoi o desfaci în buchețele. Frunzele mai tinere din interiorul conopidei le poți folosi la murat. Clătește bine buchețelele de conopidă și frunzele și lasă-le deoparte.
Curăță rădăcina de hrean și porționeaz-o în rondele sau în fâșii. Clătește-o bine și pe aceasta. La baza borcanelor sterilizate așază flori de mărar proaspete sau uscate. Apoi așază câteva bucăți de hrean. Umple borcanele cu buchețelele de conopidă îndesându-le cu atenție, pentru a încăpea mai multe. Toarnă apă în borcane și calculează cantitatea turnată. Apoi, varsă apa din borcane într-o cratiță, așezând și o sită la gura acestora, pentru a nu vărsa și buchețelele de conopidă.
Vezi aici și rețeta de gogonele murate în saramură.
Pune cratița pe flacăra aragazului și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Adaugă sarea și amestecă până la diluarea acesteia. Adaugă boabele de piper, boabele de muștar și pe cele de coriandru, precum și 2 foi de dafin. Lasă condimentele să fiarbă timp de 5 minute. Stinge focul și acoperă cratița cu un capac. Mai lasă condimentele la infuzat pentru alte 5-6 minute, pentru a-și degaja bine aromele în saramură. Apoi toarnă saramura fierbinte în borcanele cu conopidă.
Închide imediat borcanele cu conopidă murată în saramură, cu capacele aferente și așază o pătură peste ele. Lasă-le acolo până când vor fi răcite complet. Etichetează-le și trece-le pe raftul din cămară. Te vei bucura mai târziu de gustul delicios al conopidei murate alături de friptura sau garnitura preferată. Poți adăuga conopida murată chiar și în diferite rețete de salate festive. Îți oferim în acest scop o rețetă de salată de legume cu maioneză.
Galerie foto