Conopidă murată în saramură. Rețetă simplă pentru murături gustoase

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori conopida în murăturile pentru iarnă, îți oferim și o rețetă simplă, dar sănătoasă de conopidă murată în saramură.

Publicat: 23 octombrie 2022, 06:00
Conopidă murată în saramură în borcan cu linguriță și în bol negru
Galerie foto

Galerie foto

Saramura se adaugă fierbinte peste conopidă / Shutterstock

Conopida murată este foarte îndrăgită în rândul consumatorilor de murături. Are o formă deosebită și rămâne crocantă pe parcursul conservării. În plus, împrumută din gustul și culorile celorlalte ingrediente cu care se combină în timpul conservării. Varza roșie și sfecla roșie sunt legumele care oferă conopidei gust și culoare interesantă.

Citește și

Mai poți asorta conopida în murături și cu morcovi, cu gogonele, castraveți sau alte legume, chiar și cu fructe. Vezi aici o rețetă de conopidă murată cu morcovi și hrean. Hreanul este nelipsit din rețetele cu murături. Oferă acestora atât gust delicios, ușor picant, dar are și proprietatea de a menține murăturile mai crocante. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru cea mai simplă rețetă de murături cu conopidă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea borcanelor și a capacelor pe care le speli bine, le clătești și le sterilizezi. Sterilizarea borcanelor este foarte importantă pentru o conservare sigură și corectă a murăturilor. Apoi pregătește conopida și hreanul. La final poți să pregătești saramura și să pui legumele la conservat.

Pașii necesari pentru a prepara conopidă murată în saramură

Curăță conopida de frunzele exterioare și de cotoare, apoi o desfaci în buchețele. Frunzele mai tinere din interiorul conopidei le poți folosi la murat. Clătește bine buchețelele de conopidă și frunzele și lasă-le deoparte.

Curăță rădăcina de hrean și porționeaz-o în rondele sau în fâșii. Clătește-o bine și pe aceasta. La baza borcanelor sterilizate așază flori de mărar proaspete sau uscate. Apoi așază câteva bucăți de hrean. Umple borcanele cu buchețelele de conopidă îndesându-le cu atenție, pentru a încăpea mai multe. Toarnă apă în borcane și calculează cantitatea turnată. Apoi, varsă apa din borcane într-o cratiță, așezând și o sită la gura acestora, pentru a nu vărsa și buchețelele de conopidă.

Vezi aici și rețeta de gogonele murate în saramură.

Pune cratița pe flacăra aragazului și lasă apa să atingă punctul de fierbere. Adaugă sarea și amestecă până la diluarea acesteia. Adaugă boabele de piper, boabele de muștar și pe cele de coriandru, precum și 2 foi de dafin. Lasă condimentele să fiarbă timp de 5 minute. Stinge focul și acoperă cratița cu un capac. Mai lasă condimentele la infuzat pentru alte 5-6 minute, pentru a-și degaja bine aromele în saramură. Apoi toarnă saramura fierbinte în borcanele cu conopidă.

Închide imediat borcanele cu conopidă murată în saramură, cu capacele aferente și așază o pătură peste ele. Lasă-le acolo până când vor fi răcite complet. Etichetează-le și trece-le pe raftul din cămară. Te vei bucura mai târziu de gustul delicios al conopidei murate alături de friptura sau garnitura preferată. Poți adăuga conopida murată chiar și în diferite rețete de salate festive. Îți oferim în acest scop o rețetă de salată de legume cu maioneză.

Citește și
Conopidă murată în saramură pe farfurie și în borcan
Galerie foto

Galerie foto

Borcan cu murături simple în care se află și conopidă murată
Conopidă murată în saramură în borcan cu linguriță și în bol negru
Buchețele de conopidă în borcan pentru murat, alături de o conopidă întreagă
+21
CELE MAI CITITE
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
compoturi de fructe pe un fundal alb
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Top 6 cele mai bune compoturi de fructe. Ce recomandă specialiștii să ai mereu în cămară
Kimchi servit pe o farfurie albă
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Oprirea fermentației la murături ilustrată cu ajutorul a trei borcane pline cu murături
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, secționat
06:46
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Supă cremă de dovleac cu smântână servită într-un bol gri
05:39
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
O cutie plină cu ouă alături de un semn pe care scrie Ziua Mondială a Oului
11 octombrie, 10:33
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Tartă Tatin cu smochine caramelizate
11 octombrie, 07:23
Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros
Varză călită cu cârnați afumați în tigaie, decorată cu flori de mărar
11 octombrie, 06:47
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
10 octombrie, 09:17
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
10 octombrie, 06:10
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
9 octombrie, 07:23
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Zodii care se despart în octombrie 2024. Nativii care lasă trecutul în spate
Zodii care se despart în octombrie 2024. Nativii care lasă trecutul în spate
Zodii care se despart în octombrie 2024. Nativii care lasă trecutul în spate
Pe ce joburi se bat tinerii șomeri din România. Domeniul unde nimeni nu se înghesuie la lucru
Pe ce joburi se bat tinerii șomeri din România. Domeniul unde nimeni nu se înghesuie la lucru
Pe ce joburi se bat tinerii șomeri din România. Domeniul unde nimeni nu se înghesuie la lucru
„Plângeam de foame!” Momente dramatice prin care a trecut Leonard Doroftei: „Ardea pielea pe noi, scuipam praf”
„Plângeam de foame!” Momente dramatice prin care a trecut Leonard Doroftei: „Ardea pielea pe noi, scuipam praf”
„Plângeam de foame!” Momente dramatice prin care a trecut Leonard Doroftei: „Ardea pielea pe noi, scuipam praf”
Zodiile norocoase în 2025. Cine are noroc de bani încă de la începutul anului. Acești nativi dau lovitura
Zodiile norocoase în 2025. Cine are noroc de bani încă de la începutul anului. Acești nativi dau lovitura
Zodiile norocoase în 2025. Cine are noroc de bani încă de la începutul anului. Acești nativi dau lovitura
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Controversa Premiilor Nobel din 2024. De ce au criticat unii experți laureații Premiului pentru Fizică
Controversa Premiilor Nobel din 2024. De ce au criticat unii experți laureații Premiului pentru Fizică
Controversa Premiilor Nobel din 2024. De ce au criticat unii experți laureații Premiului pentru Fizică
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Lipsa de calciu la copii și lista de alimente bogate în acest mineral
Lipsa de calciu la copii și lista de alimente bogate în acest mineral
Lipsa de calciu la copii și lista de alimente bogate în acest mineral
Al doilea album al lui Liam Payne a fost pus în așteptare. Cântărețul a fost văzut plângând
Al doilea album al lui Liam Payne „a fost pus în așteptare”. Cântărețul a fost văzut plângând
Al doilea album al lui Liam Payne „a fost pus în așteptare”. Cântărețul a fost văzut plângând
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
Legume congelate care scad glicemia. Idei de rețete sănătoase și rapide
fresh
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros

Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros

Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional

Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
închide