Modul de preparare al budincii este foarte simplu, precum al unei creme clasice de prăjituri. Tot ce trebuie să faci este să amesteci bine toate ingredientele și să pui compoziția la fiert. Însă odată așezat vasul pe flacăra aragazului nu vei mai pleca de lângă el. Vei amesteca continuu în compoziție până la final de fierbere.

Descoperă aici și o rețetă de cremă de lămâie pentru prăjituri și torturi.

Cum prepari budincă de lămâie

Într-o cratiță de mărime medie sparge ouăle și amestecă-le presărate cu un praf de sare. Diluează-le cu 2 linguri de lapte rece, apoi adaugă amidonul și făina și omogenizează bine compoziția.

Restul de lapte fierbe-l împreună cu zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Când zahărul este topit și laptele începe să clocotească, toarnă-l treptat peste compoziția de ouă, amestecând intens pentru omogenizare.

Apoi așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și fierbe budinca. Amestecă continuu pe tot parcursul fierberii, până când compoziția devine foarte consistentă. Înainte de stingerea focului adaugă sucul stors de la cele două lămâi. Iar după stingerea focului, încorporează în compoziție untul tăiat în cuburi. Amestecă cu o spatulă până când se topește untul și și este absorbit de compoziție.

Pune budinca fierbinte în boluri sau în cupe, unse ușor cu unt. Las-o să se răcească mai întâi la temperatura camerei, apoi o poți pune la frigider.

Poți servi delicioasa budincă de lămâie direct din boluri sau răsturnată pe farfurii. Decoreaz-o cu coajă de lămâie răzuită sau cu coajă de lămâie confiată.

Descoperă și o rețetă de budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora.