Budinca toffee, desertul clasic britanic pe care îl vei adora

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Budinca toffee „lipicioasă” este un desert britanic clasic, cu aromă bogată de caramel și o textură delicios de moale. Este perfectă mai ales în sezonul rece, dar poate aduce bucurie oricând iubitorilor de dulciuri.

Budincă toffee alături de o cană cu lapte
Budinca toffee se servește doar cu sos sau cu frișcă sau sos de vanilie / Shutterstock

Originea budincii toffee lipicioasă nu este cunoscută, însă unii istorici spun că a apărut pentru prima dată în Marea Britanie în secolul al XX-lea. S-a răspândit rapid în întreaga insulă și a devenit un desert tradițional englezesc iubit în întreaga lume. Pentru o perioadă a fost uitată, însă un restaurant din Lake District a început să îl gătească din nou și au readus budinca în atenția gurmanzilor.

Citește și

Budinca de toffee lipicioasă este servită caldă, de obicei împreună cu sosul toffee. Se poate prepara într-un singur vas sau în porții individuale, în funcție de preferințe. După ce a fost coaptă și scoasă din cuptor, se taie în bucăți sau se porționează.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Se adaugă o cantitate generoasă de sos toffee cald peste fiecare bucată de budincă. Acesta se va împrăștia peste budincă, adăugând o notă de caramel deliciosă.

Budinca este de obicei servită cu o lingură de frișcă sau înghețată de vanilie pentru a completa și echilibra aromele. Dacă vrei să fie și mai dulce, poți presăra puțin zahăr pudră sau nucă de cocos deasupra pentru un aspect și o textură mai interesante.

Ingrediente

Mod de preparare

Se curăță de sâmburi și se toacă mărunt curmalele. Se pun într-un bol și se toarnă peste ele apa clocotită. Se lasă aproximativ 30 de minute până când apa se răcește și se înmoaie bine. Apoi se zdrobesc cu o furculiță. Se amestecă pasta cu o linguriță de extract de vanilie.

Se ung 7 forme de budincă de aproximativ 200 ml și se pun pe o tavă de copt. Se încinge cuptorul la 180° C.

Cum prepari aluatul pentru budincă

Într-un bol mai mare se amestecă făina cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Cele două ouă se bat într-un castron separat.

Untul se bate cu zahărul demerara într-un castron mare timp de câteva minute până când compoziția devine ușor cremoasă. Apoi se adaugă ouăle puțin câte puțin, bătând bine. Apoi se adaugă melasa neagră apoi și se încorporează. După aceea, se pune o treime din amestecul de făină și bicarbonat de sodiu, apoi 50 ml lapte și se amestecă ușor.

Apoi se pun restul de făină și de lapte. După aceea, se încorporează curmalele înmuiate în aluatul de budincă.

Aluatul se împarte egal între forme și se coace 20-25 de minute, până când crește și se întărește.

Cum prepari sosul

Între timp, se pun cele 175 g de zahăr muscovado, 50 g de unt și jumătatea din cantitatea de smântână cu 48% grăsime. Se aduce compoziția la punctul de fierbere la foc mediu, amestecând tot timpul, până când zahărul se dizolvă complet.

Apoi se adaugă o lingură de melasă neagră, se dă focul mai tare și se mai lasă încă 2-3 minute până când capătă o culoarea caramelului, amestecând din când în când pentru a nu se arde. Se ia de pe foc și se adaugă restul de smântână.

Se scoate tava cu budinci din cuptor. Se lasă în forme câteva minute, apoi se introduce un cuțit în părțile laterale pentru a le scoate.

Se servesc cu sosul toffee deasupra. Vor fi mai bune dacă sunt lăsate o zi sau două acoperite de sos.

Sfaturi pentru a face budincă tofee

Unul dintre aspectele de care trebuie să ții cont atunci când prepari budincă tofee este că ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei pentru a obține o consistență și o textură uniformă a aluatului.

O atenție deosebită trebuie să acorzi sosului toffee care nu trebuie să devină prea gros sau să se ardă.

Poți adapta rețeta după preferințe adăugând nuci tocate sau fructe uscate în aluat. Pentru mai multă aromă poți presăra deasupra scorțișoară, mai ales dacă pregătești budinca tofee în preajma sărbătorilor de iarnă.

Citește și
CELE MAI CITITE
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budinca de griș fără zahăr pusă într-un bol gri
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budinca de tapioca cu lapte într-un bol alb
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
budinca instant pusă în două pahare
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: Doamne! Ce am făcut să merit?
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
Adamari López și Toni Costa demonstrează că sunt o familie unită pentru fiica lor, în ciuda faptului că s-au despărțit. Cum au apărut în mediul online
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
Probleme cu părinții pe care generația Z le aduce în discuție la terapie. Care sunt cele mai mari provocări ale tinerilor
HelloTaste
HelloTaste
HelloTaste
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
Proprietățile medicinale ale ceaiului din coji de portocală. Efectele benefice ale acestei băuturi
fresh
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
închide