Băuturi fără alcool cu care să te răcorești vara aceasta

Temperaturile ridicate cer o hidratare pe măsură. Apa este cea mai bună variantă, dar poți să îți mai diversifici meniul cu aceste 8 băuturi fără alcool răcoritoare și aromate.

Publicat: 28 iulie 2022, 07:58 / Actualizat: 29 iulie 2022, 15:21
Mai multe pahare de băuturi fără alcool
Galerie foto

Galerie foto

Vara este recomandat să consumi băuturi fără alcool pentru a te hidrata / Profimedia Images

Atunci când este foarte cald afară medicii îți recomandă să te hidratezi bine pentru ca organismul să poată face față caniculei. Nu este sănătos să bei nici alcool, nici prea multă cafea, așa că nu îți rămân decât apa și delicioasele băuturi fără alcool. Îți propunem o selecție de 8 rețete de băuturi fără alcool pe care să le încerci vara aceasta.

Virgin Mojito

Cocktailurile Mojito clasice sunt întotdeauna răcoritoare cu mentă proaspătă și fructe. La fel este și versiunea fără alcool și ușor acrișoară datorită murelor proaspete. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
În Virgin Mojito poți pune și câteva frunze de busuioc pentru aromă / Profimedia Images

Ingrediente

  • Pentru siropul de mentă
  • frunze de mentă proaspete;
  • 200 g zahăr granulat;
  • 250 g apă;
  • Pentru mojito
  • 200 g mure;
  • 1 lingură de zahăr granulat;
  • 100 ml suc de lămâie;
  • gheaţă;
  • 350 ml apă minerală;
  • mentă proaspată, pentru décor.

Mod de preparare

Frunzele de mentă se zdrobesc într-un mojar. Se pun într-o oală împreună cu zahărul și apa. Se pun la fiert la foc mediu, amestecând pentru a se dizolva zahărul. Se lasă să fiarbă 3 minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se strecoară frunzele de mentă, apăsând cu o lingură de lemn pentru a ajuta la eliberarea întregului lichid. 

Într-un castron mic, se pun murele și zahărul și, folosind o lingură de lemn, se zdrobesc murele până devin un piure. Compoziția se împarte în 4 pahare. Se adaugă în fiecare pahar două linguri de sirop simplu și 2 linguri de suc de lămâie. Apoi se umplu cu gheață și se completează cu apă minerală și apoi se decorează cu mentă.

Milkshake de vanilie

Milkshake-ul este varianta răcoritoare pentru a lua o gustare hrănitoare când temperaturile de afară sunt prea mari pentru a mânca ceva.

Miklshake-ul de vanilie poate fi decorat cu bomboane colorate / Profimedia Images

Ingrediente

  • 300 g înghețată de vanilie;
  • 60 ml lapte;
  • frișcă, pentru decor;
  • cireașă maraschino, pentru decor.

 Mod de preparare

Într-un blender, se amestecă înghețata și laptele. Se toarnă într-un pahar și se ornează cu frișcă și o cireașă. Găsești aici mai multe rețete de milkshake care sigur te vor convinge să le prepari.

Limonadă de căpșuni

Lămâile proaspăt stoarse fac echipă bună cu căpșunile suculente și coapte pentru o băutură perfectă de vară. Limonada de căpșuni de casă atinge toate notele potrivite: acrișoară, dulce și răcoritoare. Este una dintre acele băuturi fără alcool care te vor face să iubești și mai mult vara.

Limonada de căpșuni poate fi făcută atât cu lămâi galbene, cât și cu limete / Profimedia Images

Ingrediente

  • 200 g zahăr granulat;
  • 1,250 l apă;
  • 450 g căpșuni, decojite și tăiate pe jumătate;
  • 250 ml suc de lămâie proaspăt stors;
  • gheaţă;
  • frunze de mentă (opțional).

Mod de preparare 

Într-o cratiță mică, la foc mediu, se combină zahărul și 250 ml apă. Se aduce la punctul de fierbere și se lasă până când zahărul se dizolvă. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. 

Într-un blender, se combină căpșunile și 250 ml apă. Se amestecă până se face piure. Folosind o strecurătoare cu plasă fină, se strecoară piureul și se aruncă bucățile mari care au rămas. 

Într-un ulcior mare, se combină siropul de zahăr, piureul de căpșuni, sucul de lămâie și restul de apă. Se ajustează cu mai multă apă sau suc de lămâie după gust. Se pune gheață și mentă proaspătă când se servește.

Virgin margarita cu mango și zmeură

Virgin margarita cu mango și zmeură nu este doar delicioasă, ci are și un aspect cu adevărat special cu cele două straturi ale sale viu colorate.

Combinația de mango cu zmeură este delicioasă / Profimedia Images

Ingrediente

  • Pentru stratul de mango
  • 200 g mango congelat;
  • 160 ml lapte de cocos;
  • 70 ml suc de lămâie;
  • 2 lingurițe de miere;
  • Pentru stratul de zmeură
  • 200 g zmeură congelată;
  • 160 ml lapte de cocos;
  • 70 ml suc de lămâie;
  • 2 lingurițe de miere.

Mod de preparare

Pentru stratul de mango se combină mango congelat, laptele de cocos, sucul de lămâie și mierea într-un blender până se omogenizează. Apoi se umple fiecare pahar pe jumătate. 

Pentru stratul de zmeură se combină zmeura congelată, laptele de cocos, sucul de lămâie și mierea într-un blender până se omogenizează. Apoi se completează fiecare pahar cu amestec. 

Se ornează cu felii de limetă și se servește. 

Horchata

Horchata este o băutură populară și răcoritoare care îmbracă forme diferite în multe culturi, dar ingredientele de bază sunt mereu nuca, semințele sau cerealele înmuiate. 

Horchata este o băutură specifică Americii Latine / Profimedia Images

Ingrediente

  • 250 g orez alb cu bob lung;
  • 1500 ml apă;
  • 100 g migdale mărunțite;
  • 2 batoane întregi de scorțișoară
  • 350 ml lapte condensat;
  • 500 ml lapte integral sau lapte de migdale;
  • 1 lingură de scorțișoară măcinată;
  • 1 lingură de extract pur de vanilie;
  • 1/4 linguriță de sare;
  • zahăr granulat, agave sau îndulcitor.

Mod de preparare

Într-o strecurătoare cu plasă fină, se trece apă rece peste orez timp de aproximativ 15 secunde. Într-un blender, se combină orezul, 750 ml apă, migdalele și batoanele de scorțișoară și se mixează până când orezul este descompus, dar nu este complet pulverizat, aproximativ 30 de secunde. Se transferă într-un recipient cu capac și se dă la frigider peste noapte. 

Orezul înmuiat, scorțișoara și migdalele se pun în blender și se amestecă aproximativ 60 de secunde sau până când orezul și migdalele sunt transformate în pulbere. Deasupra unui castron mare cu cioc se așează o bucată de tifon sau o bucată de pânză curată, iar deasupra se pune o strecurătoare cu plasă fină. 

Se toarnă laptele de orez prin strecurătoarea cu plasă în cârpă, folosind o spatulă de cauciuc pentru a apăsa pulpa pentru a elibera cât mai mult lichid. Se aruncă orezul și pulpa de migdale. Se adună colțurile bucății de pânză și se trece laptele prin fibre, masând pentru a se deplasa în jurul orezului măcinat. 

Se adaugă laptele, scorțișoara măcinată, vanilia, sarea și restul de apă și se amestecă până se omogenizează. Se gustă și se ajustează cu zahăr după bunul plac. Se dă la rece și se servește cu gheață cu décor de baton de scorțișoară.

Limonadă cu lapte

Dacă adaugi în limonada ta preferată puțin lapte condensat îndulcit o vei transforma într-o băutură cremoasă și răcoritoare.

Limonada cu lapte se păstrează la frigider 1-2 zile / Profimedia Images

Ingrediente

  • 250 ml limonadă;
  • 150 ml lapte condensat îndulcit;
  • sucul de la 1 lămâie;
  • gheaţă;
  • felii de lămâie, pentru decor.

Mod de preparare

Într-un blender, se combină ingredientele și se amestecă până când compoziția devine omogenă și cremoasă. Se adăugă gheață după preferințe. Se toarnă în pahare și se ornează cu o felie de lămâie înainte de servire.

Tepache

Tepache este o băutură fermentată originară din Mexic. Este preparată de obicei cu zahăr brun nerafinat numit piloncillo. Poate fi înlocuit cu zahăr granulat, care este necesar pentru a ajuta la fermentarea cojilor de ananas.

Tepache este considerată o superbăutură datorită cantității mari de antioxidanți / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 ananas copt spălat și uscat;
  • 170 g zahăr organic din trestie de zahăr;
  • 2 l apă;
  • frunze de mentă, pentru servire.

 Mod de preparare

Folosind un cuțit ascuțit, se taie partea de sus și de jos a ananasului și se aruncă. Se pune ananasul pe un tocător și se taie un strat gros de coajă de 1,5 cm, urmând curba ananasului de sus în jos. Cojile se pun într-un borcan mare sterilizat. 

Se taie ananasul în patru sferturi pe lungime, apoi tăiați pentru a îndepărtându-se miezul. Acesta se pune în borcan. Pulpa se păstrează pentru o altă utilizare.

În borcan, se adaugă zahăr și apă și se amestecă pentru a se combina. Se înșurubează ușor capacul și se pune într-un loc ferit de lumina directă a soarelui.

Se începe prima fermentație. De cel puțin două ori pe zi, se învârte cu atenție borcanul pentru a amesteca tepache. Se verifică dacă zahărul este complet dizolvat și ananasul este acoperit de lichid. Se deschide încet borcanul de două ori pe zi pentru a elibera acidul format în exces. Se lasă să fermenteze până când amestecul devine spumant, 3-5 zile. 

Odată ce tepache atinge dulceața și aroma dorite, se începe a doua fermentație. Se transferă borcanul la frigider pentru a încetini procesul de fermentație. Acest lucru va opri creșterea acidității și a conținutului de alcool. Se deschide periodic borcanul pentru a evita acumularea excesivă de acid. Se consumă în decurs de 2 săptămâni. Se ornează cu mentă înainte de servire. Anansul este un fruct care ajută la reducerea inflamației din organism.

Ceai cu gheață thailandez

Ceaiul cu gheață thailandez sau Cha Yen este una dintre acele băuturi fără alcool are un loc interesant în bucătăria thailandeză. Este consumat pentru a echilibra felurile de mâncare condimentate.

Ceaiul thailandez se poate bea și fierbinte / Profimedia Images

Ingrediente

  • 1 l apă;
  • 100 g amestec de ceai thailandez;
  • 100 g zahăr granulat;
  • gheaţă;
  • lapte condensat îndulcit.

Mod de preparare

Se aduce apă la punctul de fierbere. Într-un ulcior mare, se combină apa clocotită, amestecul de ceai thailandez și zahărul. Se lasă la infuzat 15 minute. 

Se strecoară ceaiul folosind o strecurătoare cu plasă fină, apăsând pe frunzele de ceai pentru a extrage tot lichidul. Se dă la rece cel putin 2 ore. Când este gata de servire, se toarnă ceaiul peste gheață și se adaugă 2 linguri de lapte condensat îndulcit în fiecare pahar.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Limonada din Angliea servită într-un pahar mic
Ce vei primi în Anglia dacă comanzi limonadă. La ce să te aștepți atunci când mergi în vacanță
Ce vei primi în Anglia dacă comanzi limonadă. La ce să te aștepți atunci când mergi în vacanță
Limonadă cu căpșuni servită într-o carafă
Limonadă cu căpșuni, echilibrul perfect între dulce și acrișor
Limonadă cu căpșuni, echilibrul perfect între dulce și acrișor
Cum să faci mojito un pahar plin ilustrat cu ajutorul unui pahar plin de Mojito și decorat cu mentă și lămâie
Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă
Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
22 iulie, 08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
22 iulie, 08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Cum pot obține antreprenorii 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere. Trebuie să îndeplinească o singură condiție
Cum pot obține antreprenorii 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere. Trebuie să îndeplinească o singură condiție
Cum pot obține antreprenorii 50.000 de euro pentru a-și deschide o afacere. Trebuie să îndeplinească o singură condiție
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat spiritul matern al artistei
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat „spiritul matern” al artistei
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat „spiritul matern” al artistei
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
fresh
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
închide