Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Pentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios.

Canestrelli pe o farfurie și într-o tavă, alături de un ceainic
Galerie foto

Galerie foto

Biscuiții sunt ideali pentru un platou cu fursecuri festive / Shutterstock

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, cea mai mare provocare este aceea de a testa diferite rețete de biscuiți sau fursecuri. A devenit chiar o tradiție ca de pe masa de Crăciun să nu lipsească platoul cu fursecuri festive. Cu o paletă variată de forme cu texturi și umpluturi diferite, fursecurile te trimit într-o călătorie gustativă, magică.

Citește și

Rețeta biscuiților italieni provine din regiunea Liguria. Aluatul acestora are o consistență mai interesantă pentru că se prepară cu gălbenușuri fierte și amidon. Aparent crocanți la prima vedere, biscuiții sunt foarte fragezi și sfărâmicioși, se topesc instant în gură. Aromele preferate pentru acești biscuiți italieni sunt vanilia și coaja de lămâie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci și rețeta de Biscotti sau Cantucci. Este rețeta unor biscuiți cu migdale, delicioși și foarte aromați. Salvează rețeta alături de cea a biscuiților Canestrelli, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă, pentru a te asigura că nu-ți lipsește nimic. Adună și ustensilele de lucru, pentru a le avea la îndemână când începi să amesteci ingredientele.

Cum prepari aluatul pentru biscuiții Canestrelli

Pune două ouă la fiert într-un ibric cu apă și fierbe-le timp de 8 minute, să iasă tari. Descoperă aici cum faci ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.

După fierbere, scoate ouăle în apă rece pentru a opri procesul termic. Apoi curăță-le de coajă și separă gălbenușurile de albușuri. Răzuiește gălbenușurile într-un bol, folosind cea mai fină răzătoare.

În alt bol, trece făina prin sită și amestec-o cu amidonul, zahărul pudră și sarea. Adaugă la mijlocul făinii untul tăiat în cubulețe, coaja de lămâie răzuită fin, gălbenușurile răzuite și vanilia. Amestecă rapid ingredientele și frământă aluatul doar până se omogenizează. Împachetează-l în folie și pune-l la frigider pentru o oră.

Nu frământa aluatul în exces pentru că se va înmuia foarte mult, datorită untului care tinde să se topească.

Cum formezi și coci biscuiții italieni

Presară făină pe blatul de lucru și scoate aluatul de la rece. Întinde-l cu sucitorul într-o foaie groasă de 7-9 mm. Cu un decupator special în formă de floare decupează biscuiții Canestrelli din foaia de aluat.  Apoi, cu un dui cu vârful rotund decupează mijlocul biscuiților.

Așază biscuiții decupați în tavă, pe hârtie de copt, la mici distanțe unii față de alții. Pune tava în cuptorul încălzit la 175 de grade Celsius și coace biscuiții pentru 18-20 de minute. Nu îi rumeni în exec, aceștia trebuie să rămână albi.

După răcire, decorează-i cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Tot printre rețetele de fursecuri pe care ți-ai propus să le prepari pentru un platou festiv, mai poți încerca și rețeta de fursecuri cu griș și cacao.

Citește și
Biscuiți italieni Canestrelli așezați pe un grătar de răcire și decorați cu zahăr pudră
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decupând biscuiți dun aluat
Canestrelli pe o farfurie și într-o tavă, alături de un ceainic
+0
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Galerie foto
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Galerie foto
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Biscuiți cu cireșe confiate în cutie de cadouri, verde
Galerie foto
Biscuiți cu cireșe confiate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți cu cireșe confiate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Echipa albastră a lui Chef Orlando a câștigat primul battle al sezonului 16 Chefi la cuțite
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide