Care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi
Cartofii prăjiți, dar și crochetele de cartofi sunt două feluri de mâncare iubite mai ales de copii. Se potrivesc în aproape orice combinație sau pot fi un fel de mâncare în sine cu o salată alături sau cu sosuri delicioase. Hai să aflăm împreună care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi.
Crochetele de cartofi sunt un preparat care în multe țări e popular mai ales la micul dejun. Se fac din cartofi dați prin răzătoare și aplatizați cu mâna, până devin maronii. Pe lângă cartofi se mai adaugă sare, piper, ouă și puțină ceapă. Cartofii prăjiți sunt cei pe care îi faci și tu acasă și pe care îi cunoaștem cu toții.
Crochete de cartofi: rețeta clasică
Rețeta clasică de crochete de cartofi sau hash browns cum se numesc în Statele Unite ale Americii, țara lor de origine, presupune răzuirea fină a cartofilor. Apoi se storc bine, se amestecă cu ceapă galbenă tocată foarte mărunt, se condimentează cu sare și piper și se amestecă cu ou pentru ca toată compoziția să se lege.
După aceea, se aplatizează cu mâna și se prăjesc în ulei încins. La început s-au servit doar la masa de dimineață, dar odată ce au început să devină foarte populare, nu s-a mai ținut cont de acest lucru. Le poți găsi la restaurante în orice moment al zilei. În cazul în care vrei să faci crochete de cartofi, află că acestea se pot face și din dovlecei. Bucură-te de gustul legumelor proaspete toată vara.
Mai multe despre cartofii prăjiți
Toată lumea știe ce sunt cartofii prăjiți. Sunt acel fel de mâncare pe care oricând l-ai prepara, vei avea un succes extraordinar. Nimeni nu va spune că nu îi este foame. Poți să îi faci tu de la 0, curățând cartofii, tăindu-i și prăjindu-i sau îi poți cumpăra congelați gata de preparare. Mai apoi trebuie doar să-i pui în ulei încins în tigaie, pe aragaz.
Sunt țări unde cartofii prăjiți se mănâncă și la micul-dejun, dar sunt rare situațiile. În general, se servesc drept garnitură pentru preparate din carne și salate de tot felul. Înainte de a fi serviți pot fi presărați cu sare, condimente, diverse sortimente de brânzeturi. În România cel mai adesea au alături un bol de mujdei de usturoi.
Care este diferența dintre cartofi prăjiți și crochete de cartofi
Diferența dintre crochetele de cartofi și cartofii prăjiți este că primul preparat este făcut din cartofi răzuiți și al doilea din cartofi tăiați fâșii. Ingrediente precum piper, sare și ulei sunt folosite la prepararea ambelor feluri de mâncare.
Cealaltă diferență majoră dintre crochete de cartofi și cartofi prăjiți constă în metoda lor de preparare. Amestecul de crochete se pune în tigaie, se aplatizează și se prăjește. Feliile de cartofi din cartofii prăjiți sunt puse direct în ulei. Prăjirea este singurul stil de gătit care poate fi folosit pentru a face crochete. În schimb, cartofii prăjiți sunt făcuți în mai multe feluri. Cartofii prăjiți pot fi pregătiți prin prăjire, coacere la cuptorul aragazului sau la cel cu microunde, în air fryer sau alte gadgeturi de bucătărie.
Crochetele de cartofi se mănâncă în mod obișnuit la micul-dejun. Cartofii prăjiți sunt de obicei un preparat specific mesei de prânz sau cinei. În plus, crochetele pot fi potrivite pentru picnicuri sau gustări la drum lung, în timp ce cel mai indicat este să consumăm cartofii prăjiți imediat după ce au fost gătiți, cât sunt calzi.