Mâncare de fasole păstăi. O rețetă simplă, de sezon
Pentru că vara este destul de greu să stai prea mult timp în căldura din bucătărie, ai putea să încerci să faci o mâncare simplă, cu fasole păstăi. Este o rețetă ușor de preparat, care se poate servi atât ca fel principal de mâncare, cât și ca garnitură la o friptură. Se prepare rapid și este foarte gustoasă.
Poți să alegi fasole păstăi lată, subțire, verde sau galbenă, în funcție de ce-ți place ție sau familiei tale. Important este ca fasolea să fie proaspătă și fragedă.
Îți prezentăm mai jos ingredientele și modul de preparare pentru o mâncare de fasole păstăi delicioasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte să te apuci să faci mâncare de fasole păstăi, spală bine păstăile, curăța-le de vârfuri și rupe-le în bucăți egale.
Pune pe foc o cratiță, adaugă uleiul și călește bine ceapa cu un praf de sare. Știi că e gata când devine moale și sticloasă. Atunci este momentul să adaugi păstăile și să pui o cană de apă peste ele. Pentru aromă, adaugă puțin cimbru, sare și piper după gust. Dacă eviți să faci mâncare cu ceapă de teamă că te vor ustura ochii, iată cum să tai ceapa astfel încât să nu mai lăcrimezi.
Pune capacul și lasă la fiert pentru 15-20 de minute sau până când observi că s-au înmuiat păstăile.
La final adaugă pasta de roșii sau roșiile proaspete, în funcție de ce ai ales, usturoiul zdrobit ca pentru mujdei și mai fierbe totul încă 10 minute.
După ce au fiert toate, stinge aragazul, pune mărar proaspăt tocat deasupra și lasă toate aromele să se întrepătrundă bine .
De ce este bine să consumi fasole păstăi
Păstăile sunt bogate în vitamina C și fibre și au un conținut scăzut de calorii, de aceea sunt preferate în diete. Păstăile verzi au un conținut mare de clorofilă și stimulează tranzitul intestinal. Cele galbene au multe flavonoide în compoziție, au efecte antiinflamatorii și îmbunătățesc sistemul imunitar.
Cea mai importantă calitate este aceea că fasolea păstăi reprezintă o sursă foarte mare de fibre. O dietă în care se găsesc multe fibre este asociată cu un risc mai mic de a dezvolta cancer de colon. De asemenea, fibrele ajută la instalarea rapidă a senzației de sațietate, deci sunt ideale dacă vrei să dai jos câteva kilograme.
Păstăile fierte sunt foarte bune pentru femei deoarece conțin mult magneziu. Acesta ajută la reglarea metabolismului și la buna funcționare a sistemului imunitar.
Consumul de fasole păstăi are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Specialiștii recomndă să te bucuri de nutrieții pe care îi conțin, de fiecare dată când ai ocazia.