Cum să congelezi fasolea verde. Sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate
Când vine vorba despre legume sănătoase, fasolea verde ocupă un loc fruntaș. Pe lângă faptul că este bogată în vitamine și fibre, este extrem de versatilă și gustoasă. Dacă o cumperi proaspătă, nu ține decât câteva zile în frigider, de aceea iată cum să congelezi fasolea păstăi pentru a te bucura de ea și în afara sezonului.
Sezonul acestei legume ține din mai până în octombrie. În această perioadă este bine să-ți faci provizii. Caută păstăile verzi, care să nu aibă puncte galbene sau maronii. De asemenea, verifică să fie tari.
Cum să congelezi fasolea verde: trucul pentru o reușită sigură
După ce speli bine păstăile, în apă rece, rupe-le sau taie-le capetele, dar ai grijă să nu arunci prea mult din ele. Dacă vrei, poți să tai păstăile în două sau chiar trei, cum îți place. Un factor important este și recipientul sau punga în care vrei să le congelezi.
Te întrebi care e unul dintre trucurile esențiale atunci când înveți cum să congelezi fasolea păstăi? Ei bine, trebuie să fierbi păstăile înainte de a le congela. Pune pe foc o oală cu apă și un praf de sare. Când a atins punctul de fierbere, adaugă păstăile și lasă-le la fiert cel mult 3 minute.
Separat, pregătește un bol mare cu apă rece sau cu apă și gheață. Scoate păstăile din oala în care au fiert și pune-le imediat în bolul cu apă rece. Acest procedeu asigură o culoare vie și o fermitate a pastăilor de fasole.
După ce păstăile s-au răcit de tot, pune-le într-o sită și lasă-le să se scurgă bine. Mai este doar un pas pe care este bine să-l știi despre cum să congelezi fasolea păstăi și anume că trebuie întinsă pe un prosop de bucătărie ca să se scurgă și mai bine. Procesul de scurgere este extrem de important ca să eviți ca păstăile să se lipească între ele în timpul congelării.
Mai ai de făcut doar un pas. Ia pungi de dimensiuni medii și pune fasolea păstăi în ele, presează-le delicat ca să iasă aerul din ele și așează-le cu grijă în congelator. Poți să faci o garnitură de fasole păstăi la cotlete de porc cu lămâie și condimente. Sigur va ieși delicios!
Dacă ți se pare potrivit, poți să porționezi încă de pe acum pungile. Pune în pungi mai mari cele pentru mâncare și în pungi mai mici cele pentru garnitură, alături de care mai folosești și alte legume.
Ce beneficii are pentru sănătate consumul de fasole verde
Fasolea verde este bogată în carbohidrați, proteine și vitamine, de aceea nutriționiștii îți recomandă cu căldură să o incluzi în alimentație. Proaspătă, congelată sau la conservă, fasolea verde are aceleași valori nutritive și te ajută să ai un organism sănătos.
Cu un conținut bogat în substanțe nutritive, fasolea verde este o sursă prețioasă de vitamina K, C, A, fibre, fier, mangan sau silicon. Acesta din urmă contribuie la îmbunătățirea elasticității țesuturilor conectoare și la buna funcționare a sistemului osos.
În cazul în care nu știai, îți spunem că fasolea verde ajută la eliminarea toxinelor din organism atunci când este consumată cu regularitate, datorită efectelor sale diuretice moderate.
În plus, această legumă poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și protejarea organanelor vitale împotriva stresului oxidativ.
Un alt beneficiu al consumului de fasole verde este acela că are proprietatea de a controla nivelul de grăsime din sânge și de a regla tensiunea arterială.
Decoperă și care sunt beneficiile consumului de zmeură, dar și de ce e indicat să o incluzi în dieta zilnică.