Preparate pentru picnic. 10 idei pentru toată familia

Vara este vremea picnicurilor cu familia și prietenii. O zi petrecută în natură cere și o masă pe măsură, cu preparate din ingrediente naturale de sezon. Ai aici o listă cu cele mai îndrăgite preparate pentru picnic.

Publicat: 6 iulie 2022, 07:14 / Actualizat: 6 iulie 2022, 17:33
O familie uitându-se la ce preparate pentru picnic au în coș
O masă în aer liber cu preparate pentru picnic delicioase este un moment de conectare în familie / Profimedia Images

Îți propunem 10 rețete pentru picnic pentru următoarea ta ieșire la iarbă verde astfel încât fiecare să aibă de unde alege, indiferent dacă este adult sau copil. Nu uita să iei cu tine toate ustensilele de care ai nevoie și, când vine vremea să plecați acasă, să lăsați locul curat.

Quiche cu sparanghel

Quiche-ul cu sparanghel este de fapt o tartă sărată, foarte hrănitoare, cremoasă și aromată. Este perfectă pentru orice masă în aer liber. Pentru un mic dejun copios, acasă, poți încerca această rețetă de ouă poșate pe pat de sparanghel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Quiche cu sparanghel este un prânz hrănitor / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat de plăcintă,
  • 5 ouă mari, bine bătute,
  • 250 g smântână lichidă,
  • 4 fire de ceapă verde tocată,
  • tarhon proaspăt tocat,
  • 2 lingurițe de muștar Dijon,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 100 g brânză Gruyère, răzuită,
  • 100 g sparanghel, tocat în bucăți de 4 cm.

 Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Pe o suprafață ușor înfăinată, se întinde aluatul într-un cerc cu diametrul de 33 cm. Se așează într-un formă de plăcintă rotundă având grijă ca aluatul să depășească puțin marginile. Se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute. 

Se bat ouăle, cu smântâna lichidă, ceapa verde, tarhonul și muștarul. Se asezonează cu sare și piper. Compoziția se toarnă în tava cu aluat. Deasupra se presară jumătate din cantitatea de brânză gruyère și și se așează sparanghelul. La final se pune brânza rămasă. 

Se coace 45 – 50 de minute. Se răcește pe un grătar timp de 15 minute înainte de servire.

Citește și

Batoane crocante de zmeură

Orice picnic are nevoie și de desert, așa că poți încerca această prăjitură cu zmeură, care este crocantă și ușor de preparat.

Batoanele de zmeură sunt o gustare și un desert / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g făină universală,
  • 170 g unt rece nesarat, tăiat cuburi,
  • 100 g zahăr,
  • 70 g migdale prăjite, tocate grosier,
  • 300 g fulgi de ovăz,
  • 7 g praf de copt,
  • 1/2 linguriță de sare,
  • 200 g zmeură proaspătă.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se tapetează o tavă pătrată de 20 cm cu hârtie de copt.

Se amestecă făina, untul și zahărul într-un robot de bucătărie până aluatul capătă o textură nisipoasă. Se transferă 1/3 din aluat într-un castron și se amestecă cu migdalele și cu 100 g cană ovăz. Se frământă ușor și se dă la rece.

În aluatul rămas în robotul de bucătărie se pun praful de copt, sarea și restul de ovăz. Se mixează până se încorporează. Aluatul se întinde pe fundul tăvii pregătite și se presează cu degetele pentru a avea fi uniform. Se dă la cuptor 14-16 minute.

Se pun într-un blender jumătate din cantitatea de zmeură și o lingură de zahăr și se transformă în piure. Sosul rezultat se întinde peste blatul scos de la cuptor. Zmeura rămasă se pune deasupra împreună cu amestecul de ovăz de la frigider. Se dă la cuptor 40 – 45 de minute. Apoi, se lasă la răcit în tavă 30 de minute înainte de a se tăia

Salată de cartofi cu arpagic, preparate pentru picnic din carne

Salata de cartofi cu arpagic poate fi pregătită cu o seară înainte de picnic. O poți consuma ca atare sau poate fi garnitură pentru preparate din carne. Iată și o salată de cartofi din sudul Franței, pe care cu siguranță o vei adora.

Salata de cartofi este o garnitură excelentă pentru grătar/ Shutterstock

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi,
  • 120 g arpagic proaspăt, tocat,
  • 70 ml ulei de măsline,
  • 2 linguri de oțet de vin alb,
  • 1 lingură de muștar Dijon,
  • sare,
  • piper negru,
  • pătrunjel proaspăt, tocat.

Mod de preparare

Se fierb cartofii în apă cu sare până când se înmoaie. Se trec apoi sub jet de apă rece pentru a se răci. Se tăie în sferturi. Într-un blender se face un piure din arpagic, ulei de măsline, oțet de vin alb, muștar Dijon și sare și piper negru. 

Sosul se adăugă peste cartofi, se presară pătrunjel și se amestecă pentru a se combina.

Sandvișuri picante

Dacă nu vrei să te complici cu tot felul de caserole și castroane, poți lua la picnic acest sandviș care are în el toate ingredientele pentru o masă completă.

Poți pune în acest sandvici picant și alte legume care îți plac / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g ardei iute murat,
  • 200 g bame murate,
  • 100 g ardei gras mărunțiți,
  • pătrunjel proaspăt tocat,
  • 70 g arpagic proaspăt tocat,
  • 70 ml ulei de masline,,
  • 2 linguri de muștar de Dijon,
  • 1/2 linguriță de pastă de ardei roșu,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 8 ciabatta,
  • 100 g maioneză,
  • 16 felii de brânză Cheddar,
  • 400 g șuncă de curcan feliată,
  • 16 felii de bacon fiert,
  • frunze de salata verde, rupte.

 Mod de preparare

Într-un castron se amestecă ardeii iuți tocați, bamele, ardeii grași, pătrunjelul, arpagicul, uleiul, muștarul Dijon și pasta de ardei iute. Se asezonează cu sare și piper negru.

Se taie pe jumătate ciabbata, pe lungime. Se scobește puțin miezul. Pe fiecare bucată se întinde maioneză. Partea de jos se unge cu amestecul de ardei iute. Se pune câte o felie de brânză cheddar, una de șuncă de curcan și una de bacon pe fiecare jumătate de ciabbata. Deasupra se pun frunze de salată. Se unesc jumătățile de ciabbata. Se dau la rece până se servesc.

Sos de mărar pentru preparate pentru picnic

La picnic ai nevoie de un sos pe care să îl pui peste preparate din carne sau peste salate mai complexe. Acest sos de mărar este perfect pentru o zi de vară.

Sosul de mărar se potrivește și cu carne, da merge pus și în sandviciuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 200 g smântână,
  • 70 g maioneză,
  • 100 g ceapă tăiată felii,
  • mărar proaspăt tocat,
  • coaja rasă de la o lămâie,
  • 1 cățel mic de usturoi, ras fin,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • chipsuri de cartofi, pentru servire.

Se pun toate ingredientele într-un blender și se mixează până se omogenizează. Se dă la rece cel puțin o oră înainte de consum.

Frigarui de ardei copți, mozzarella și bacon

Poate nu faci grătar, dar niște frigărui tot poți avea pe masă. Combinația de ardei copt cu mozzarella și bacon este perfectă pentru o zi de vară.

Frigăruile sunt o soluție potrivită pentru picnic / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 ardei roșii copți întregi,
  • frunze proaspete de busuioc,
  • 11 felii de șuncă,
  • 32 de bile de mozzarella,
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat.

 Mod de preparare

Se acoperă fâșiile de ardei cu busuioc, bacon și mozzarella, împărțite uniform. Se rotește ardeiul și se fixează cu un băț de frigăruie. Se aranjează pe un platou și se stropește cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare și piper.

Pulpe de pui cu limetă și nucă de cocos

Dacă nu vrei să faci grătar, poți să iei de acasă preparatele din carne. Aceste pulpe cu influență asiatică te vor face să te simți ca în vacanță.

Pulpele de pui cu limetă sunt prânzul perfect la picnic / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g cremă de cocos,
  • 50 g pastă de curry,
  • 1 limetă, cu coaja și zeama,
  • 3 linguri miere,
  • 6 pulpe de pui.

Mod de preparare

Se amestecă crema de cocos, pasta de curry, coaja de limetă și sucul ei și 1 lingură de miere într-un castron mare, apoi se toarnă un sfert din marinadă într-un al doilea castron mai mic. Se lasă deoparte. Se pune carnea de pui în bolul mare și se lasă la marinat cel puțin 2 ore sau la rece 24 de ore.

Se încinge cuptorul la 200 °C și se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt. Se pun pulpele de pui și de dau la cuptor 30 de minute. La jumătatea timpului pulpele se întorc de pe-o parte pe alta.

Se amestecă mierea rămasă în castronul mic de marinată. Se pune jumătate din aceasta peste pui, apoi se dă la înapoi la cuptor pentru încă 10 minute. Se întoarce puiul și se unge cu restul de marinată, apoi se mai lasă încă 10 minute. Se servește cât este cald sau se lasă se răcească complet înainte de a-l împacheta într-un recipient pentru un picnic.

Sandvici curcubeu

Un sandvici cu ingrediente colorate, cu gusturi și texturi care se completează reciproc este tot ceea ce ai nevoie la un picnic.

Sandviciul curcubeu este plin de vitamine și alți nutrienți/ Shutterstock

Ingrediente

  • 1 baghetă,
  • 100 g hummus,
  • 8 felii de cheddar,
  • ¼ ardei roșu , feliat subțire,
  • ¼ de sfeclă roșie fiartă, mărunțită,
  • 2 ridichi, feliate subțire,
  • 1 morcov tocat sau ras,
  • baby spanac,
  • 30 g sos pesto .

Mod de preparare

Se taie bagheta pe jumătate, astfel încât să se poată deschide ca o carte. Se întinde hummusul peste jumătatea inferioară a baghetei și se adăugă brânza, rupând feliile dacă este necesar. Se pun ardeiul, sfecla roșie, ridichea și morcovul de-a lungul baghetei, apoi se adaugă baby spanacul, se pune puține pesto și se închide bagheta.

Se înfășoară strâns bagheta în folie și se leagă bine cu sfoară. 

Preparate pentru picnic. Rulouri cu brânză și usturoi

Dacă vrei să ai la picnic o pâine mai specială poți încerca să faci aceste rulouri cu gust puternic de usturoi.

Aroma rulourilor cu usturoi este excepțională / Shutterstock

Ingrediente

  • 100 g unt nesărat, înmuiat,
  • 450 g făină,
  • 7g drojdie uscată,
  • 1 lingurită zahăr tos,
  • ulei de rapiță, pentru bol și tavă,
  • 2 linguri mălai,
  • 1 cățel de usturoi, răzuit,
  • 100 g mozzarella, răzuită,
  • 50 g cheddar, răzuită.

Mod de preparare

Se încălzesc 280 ml apă timp de un minut. Se ia apa de pe foc, apoi se adaugă 50 g unt. Se amestecă făina, drojdia, zahărul și 1 linguriță de sare într-un castron mare. Se adăugă apa călduță și se frământă pentru a obține un aluat moale. Frământă 10 minute, până când aluatul se simte elastic și neted. Pune într-un bol curat, uns cu ulei și acoperă cu folie alimentară unsă. Se lasă la dospit 1-2 ore sau până își dublează volumul.

Unge o tavă mare de copt cu ulei, apoi presară deasupra mălai. Aluatul se bate de masă pentru a scoate aerul din el. Se iau bucăți mici (de dimensiunea unei nuci) care se modelează într-o bilă și se pune pe tava de copt. Lasă puțin spațiu între fiecare.

Se încinge cuptorul la 180°C. Tava se dă la cuptor pentru 30 minute-1 oră până când aluatul și-a dublat volumul și bilele se ating. Se amestecă restul de unt cu usturoiul. Când rulourile sunt gata de copt, se ung cu amestecul de unt și usturoi și se presară cu brânzeturi. Se coc 25-30 de minute. Apoi se lasă la răcit 5 minute, apoi se servesc calde.

Salată curcubeu

Poate mulți vin la picnic cu salate în caserole, dar cu salate colorate, așezate frumos în straturi colorate, puțini o fac.

Salata în borcan este o soluție eficientă de a transporta salata / Shutterstock

Ingrediente

  • 350 g paste în diverse forme,
  • 200 g fasole verde, tăiată în bucăți scurte,
  • 160 g conserva ton în ulei de măsline, scurs,
  • 4 linguri de maioneză,
  • 4 linguri de iaurt natural,
  • 50 g arpagic,
  • 200 g roșii cherry, tăiate în sferturi,
  • 1 ardei gras portocaliu,
  • 195 g porumb dulce.

Mod de preparare

Se fierb pastele până când sunt încă puțin al dente (cu 2 minute mai puțin decât instrucțiunile de pe ambalaj) și se scurg bine. Se fierbe fasolea verde în apă clocotită timp de 2 minute, apoi se clătește în apă rece și se scurge bine. Se amestecă tonul cu maioneza și iaurtul. Se adăugă arpagicul.

Se pun pastele într-un borcan mare de sticlă sau în patru mici. Peste paste se pune sosul de ton cu lingura. Adaugă un strat de fasole verde, urmat de un strat de roșii cherry, apoi ardeiul și porumbul dulce. Acoperă și așteaptă să se răcească.

Brioșe cu spanac, blue cheese și nucă sunt preparate pentru picnic pe care le va adora toată familia

Bucură-te de combinația clasică de nuci și blue cheese în aceste brioșe savuroase făcute cu făină integrală de spelta, spanac și ceapă verde.

Făina spelta aduce un gust special brioșelor / Shutterstock

Ingrediente

  • 40 g brânză albastră daneză,
  • 50 ml ulei de rapiță,
  • 2 cepe verzi, tocate mărunt,
  • 125 g baby spanac,
  • 275 g făină integrală de spelta,
  • 30 g nucă,
  • 2 lingurițe de boia afumată,
  • 2 lingurițe de praf de copt,
  • 3 ouă,
  • 200 ml lapte.

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează o formă de brioșe. Se taie în 12 bucăți.

Se încălzește o lingură de ulei într-o tigaie antiaderentă, se adaugă ceapa verde și se gătește până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute, la foc mediu. Se adăugă spanacul și se amestecă astfel încât frunzele să se înmoaie, apoi se iau de pe foc și se lasă deoparte.

Se amestecă făina, nucile tocate, boiaua afumata și praful de copt cu un praf de piper negru și puțină sare. Se bat ouăle cu laptele într-un alt bol, apoi se adăugă amestecul de spanac fiert și uleiul rămas. Se amestecă bine, apoi se combină cu ingredientele uscate. Aluatul de împarte în cele 12 forme de brioșe. Se pune o bucată de brânză în centrul fiecărei brioșe și se acoperă cu câte un miez de nucă.

Se coc 20-25 de minute până când devin ferme și aurii. Se lasă să se răcească . Se vor păstra la rece într-un recipient ermetic pentru câteva zile.

Citește și
CELE MAI CITITE
O felie de prăjitură cu cafea servită pe o farfurie albă
Cea mai ușoară rețetă de prăjitură cu cafea. Un desert simplu și delicios
Cea mai ușoară rețetă de prăjitură cu cafea. Un desert simplu și delicios
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor servite într-o tavă
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
Cele mai bune pulpe de pui la cuptor. Combinația secretă de condimente pentru un gust delicios
O porție de prăjitura Pani Walewska pe o farfurie cu furculiță
Prăjitura Pani Walewska. Prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem
Prăjitura Pani Walewska. Prăjitură cu aluat fraged, bezea și gem
Tort glazurat cu glazură oglindă de cacao
Glazură oglindă de cacao. Perfectă pentru torturi și prăjituri
Glazură oglindă de cacao. Perfectă pentru torturi și prăjituri
Orez cu legume mexicane și lapte de cocos în bol
Orez cu legume mexicane și lapte de cocos. Rețetă de post
Orez cu legume mexicane și lapte de cocos. Rețetă de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rețete cu pui și orez servite într-o farfurie albă alături de câteva lingurițe cu condimente
3 rețete cu pui și orez. Preparate perfecte pentru o masă rapidă
3 rețete cu pui și orez. Preparate perfecte pentru o masă rapidă
Crutoane puse în boluri care se află pe o masă
7 preparate care au fost inventate din resturile altor alimente
7 preparate care au fost inventate din resturile altor alimente
Moduri diferite de a găti cartofii ilustrate cu ajutorul unui colaj cu preparate de cartofi
5 moduri diferite de a găti cartofii. Cum poți obține garnitura perfectă
5 moduri diferite de a găti cartofii. Cum poți obține garnitura perfectă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Rețete cu pui și orez servite într-o farfurie albă alături de câteva lingurițe cu condimente
09:00
3 rețete cu pui și orez. Preparate perfecte pentru o masă rapidă 3 rețete cu pui și orez. Preparate perfecte pentru o masă rapidă
Ganache pus peste un blat de tort
08:00
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Fusilli cu ciuperci și multe legume în bol alb
07:00
Fusilli cu ciuperci și multe legume. Un preparat simplu, de post Fusilli cu ciuperci și multe legume. Un preparat simplu, de post
Tăiței cu varză de post în farfurie, alături de solnițe cu sare și piper
06:00
Tăiței cu varză de post. Rețetă simplă și ușor de preparat Tăiței cu varză de post. Rețetă simplă și ușor de preparat
O persoană care gătește cu vin în timp ce prepară un sos
23 noiembrie, 08:48
Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie
Crutoane puse în boluri care se află pe o masă
23 noiembrie, 08:00
7 preparate care au fost inventate din resturile altor alimente 7 preparate care au fost inventate din resturile altor alimente
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz pe o farfurie și un pahar cu lapte de soia
23 noiembrie, 07:00
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Mai multe preparate din pește fără oase servite pe un blat albastru
23 noiembrie, 06:00
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servit
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Patru porții de prăjitură cu foi și mere caramelizate
1
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Dacă îți plac prăjiturile cu foi fragede, coapte pe dosul tăvii, îți oferim și o rețetă de prăjitură cu foi și mere caramelizate. Este delicioasă, aromată și are un aspect cuceritor....
fursecuri din 3 ingrediente puse pe o masă albă
2
Fursecuri din 3 ingrediente. Desert fără coacere
Fursecuri din 3 ingrediente. Desert fără coacere
Aceste fursecuri din 3 ingrediente, fără coacere, sunt moi și ușor lipicioase, dar sunt tot ce ai nevoie când îți este poftă de ceva bun și sănătos. Nu conțin făină, ouă,...
Două boluri cu năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi și un bol cu orez
3
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Dacă nu mai ai idei ce să mai gătești de post pentru una dintre mesele principale ale zilei, încearcă rețeta de năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Năutul...
Prăjitură fragedă cu gem de gutui porționată pe un grătar de răcire
4
Prăjitură fragedă cu gem de gutui. Desert delicios și aromat
Prăjitură fragedă cu gem de gutui. Desert delicios și aromat
Dacă ai preparat gemul de gutui, și dorești să-i testezi gustul într-un desert, îți oferim o rețetă de prăjitură fragedă cu gem de gutui. Este o rețetă simplă ce se prepară...
Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone
5
Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone
Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone
Se apropie un eveniment important în familie și ești în căutarea unei rețete ușoare de tort? Descoperă rețeta noastă de tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone, simplă și...
Parteneri
Negresă cu gutui din compot și nuci. Rețetă de desert aromat

Negresă cu gutui din compot și nuci. Rețetă de desert aromat

Negresă cu gutui din compot și nuci. Rețetă de desert aromat
Cu cât vinde ANAF un apartament cu două camere din Satu Mare

Cu cât vinde ANAF un apartament cu două camere din Satu Mare

Cu cât vinde ANAF un apartament cu două camere din Satu Mare
„A fost groaznic!” Ce a scris Rona Hartner, în testament, chiar înainte să moară. La divorţ pierduse deja o avere

„A fost groaznic!” Ce a scris Rona Hartner, în testament, chiar înainte să moară. La divorţ pierduse deja o avere

„A fost groaznic!” Ce a scris Rona Hartner, în testament, chiar înainte să moară. La divorţ pierduse deja o avere
Care a fost ultima dorință a Ronei Hartner înainte de a se stinge din viață. Ce a ținut să facă, dar nu a mai apucat

Care a fost ultima dorință a Ronei Hartner înainte de a se stinge din viață. Ce a ținut să facă, dar nu a mai apucat

Care a fost ultima dorință a Ronei Hartner înainte de a se stinge din viață. Ce a ținut să facă, dar nu a mai apucat
Mario Duarte dezvăluie dacă va reveni în Betty cea urâtă 2. A jucat rolul lui Nicolás Mora, prietenul cel mai bun al lui Betty

Mario Duarte dezvăluie dacă va reveni în Betty cea urâtă 2. A jucat rolul lui Nicolás Mora, prietenul cel mai bun al lui Betty

Mario Duarte dezvăluie dacă va reveni în Betty cea urâtă 2. A jucat rolul lui Nicolás Mora, prietenul cel mai bun al lui Betty
Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit

Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit

Schimbarea iPhone așteptată ani întregi. Ce a decis Apple să introducă în sfârșit
Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase

Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase

Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
4 fraze toxice legate de alimentație pe care să nu le spui copilului 

4 fraze toxice legate de alimentație pe care să nu le spui copilului 

4 fraze toxice legate de alimentație pe care să nu le spui copilului 
Încă patru membri BTS se înrolează pentru serviciul militar sud-coreean. Ce mesaje au transmis RM, Jimin, V și Jung Kook

Încă patru membri BTS se înrolează pentru serviciul militar sud-coreean. Ce mesaje au transmis RM, Jimin, V și Jung Kook

Încă patru membri BTS se înrolează pentru serviciul militar sud-coreean. Ce mesaje au transmis RM, Jimin, V și Jung Kook
Beneficiile consumului de kale. Cum te poate ajuta această legumă

Beneficiile consumului de kale. Cum te poate ajuta această legumă

Beneficiile consumului de kale. Cum te poate ajuta această legumă
fresh
Patru porții de prăjitură cu foi și mere caramelizate
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Prăjitură cu foi și mere caramelizate. Rețetă de foi fragede
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Ce este apio. 4 rețete delicioase pentru toată familia
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Biscuiți de morcovi cu mere și fulgi de ovăz. Desert de post
Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie
Adevărul despre gătitul cu vin. Trucuri utile în bucătărie
închide