Cartofi dulci cu avocado și brânză feta. Savoare și culoare
Dacă ești în căutarea unei rețete de preparat plină de savoare și culoare, poți încerca rețeta de cartofi dulci cu avocado și brânză feta. Te vei bucura de un preparat nu doar gustos, dar și sănătos și consistent.
Galerie foto
Gustul dulce și textura cremoasă a cartofilor se combină perfect cu crema de avocado acrișoară și brânza feta, sărată. O combinație de texturi, arome și culori ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Beneficiile consumului de cartofi dulci
Consumul de cartofi dulci aduce mari beneficii organismului uman. Aceștia reprezintă una dintre sursele de top de nutrienți precum: vitamina A, sub formă de betacaroten, vitamina C, vitamina B6, potasiu, etc. Mai conțin și o mulțime de fibre. Datorită acestora și indicelui glicemic scăzut, consumul de cartofi dulci poate regla glicemia în cazul persoanelor cu diabet.
Tot datorită conținutului ridicat de fibre, cartofii dulci consumați regulat ajută la prevenirea constipației și contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Iar conținutul de vitamina C, dar și de betacaroten, ajută la creșterea imunității organismului.
Colina, un nutrient extrem de important din conținutul cartofilor dulci ajută în menținerea structurii membranelor celulare și reduce inflamațiile.
Citește și articolul: Totul despre cartofii dulci!
Beneficiile consumului de avocado
Avocado este bogat în proteine, grăsimi sănătoase, vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B3, B6 și minerale precum: fier, fosfor, potasiu, calciu și magneziu. Nu conține colesterol, dar crește nivelul de colesterol bun și îl scade pe cel rău din organism. Conține acid folic, benefic împotriva bolilor cardiovasculare și a prevenirii accidentelor vasculare cerebrale. Consumul de avocado ajută și la o digestie sănătoasă și reduce pofta de mâncare, oferind senzație de sățietate. Reglează nivelul glicemic și rezistența la insulină a organismului. Este benefic pentru menținerea sănătății oaselor datorită conținutului ridicat de vitamina D.
Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de cartof dulce și de avocado care sperăm să te convingă să prepari rețeta de cartofi dulci cu avocado și brânză feta. Găsești mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării acesteia.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor dulci care necesită mai mult timp, deoarece îi coci la cuptor. În timp ce aceștia stau la cuptor, pregătești crema de avocado și celelalte ingrediente.
Cum prepari cartofi dulci cu avocado și brânză feta
Spală cartofii și șterge-i cu prosoape de hârtie. Înfășoară-i în hârtie de copt și folie de aluminiu și pune-i la cuptor la 200 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră.
Pentru a prepara crema de avocado recurgi la rețeta clasică de guacamole.
Curăță ceapa și toac-o mărunt, iar usturoiul curăță-l și strivește-l. Toacă roșia în cuburi micuțe, dar îndepărtează-i partea cu semințe.
Taie fructele de avocado în jumătăți, îndepărtează-le sâmburele și scobește-le pulpa cu o lingură. Stropește imediat pulpa de avocado cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Paseaz-o cu o furculiță și amestec-o cu ingredientele de mai sus. Adaugă sare și piper, după gust, dar ține cont că mai adaugi și brânză sărată.
După coacerea cartofilor, lasă-i să se tempereze apoi taie-i în jumătăți. Presară peste ei sare, piper și boabe de coriandru, măcinate.
Peste fiecare jumătate de cartof dulce copt pune câte 1-2 linguri de guacamole. Deasupra presară bucăți de brânză feta, semințe de rodie și rondele de ardei iuți.
Savurează delicioșii cartofi dulci cu avocado și brânză feta la una dintre mesele principale ale zilei și bucură-te de o porție de sănătate.
Iar dacă vei constata că îți place combinația, pentru data viitoare îți oferim o rețetă de avocado toast cu năut crocant și cartofi dulci.
Galerie foto