Preparate bogate în proteine, dar low carb, cu care să îți menții silueta toamna aceasta

Cauți preparate bogate în proteine, dar cu un conținut scăzut de carbohidrați cu care să te răsfeți toamna aceasta, care să nu îți afecteze silueta? Există o mulțime de variante atât vegetale, cât și cu carne pe care să le încerci. Ai mai jos o listă cu 4 preparate bogate în proteine, prietenoase cu silueta.

Publicat: 26 septembrie 2022, 08:49
Ingrediente pentru preparate bogate în proteine
Galerie foto

Galerie foto

Carnea și unele legume sunt perfecte pentru preparate bogate în proteine / Shutterstock

Dacă iubești carnea este destul de simplu să mănânci urmând o dietă bogată în proteine, dar low carb. Orice preparat din carne gătit cât mai simplu, cu o salată alături poate fi o soluție.

Dacă vrei ceva mai variat poți să te inspiri din cele 4 preparate bogate in proteine, dar low carb pe care ți le-am pregătit. Pentru că în sezonul rece avem tendința de a mânca mai mult, trebuie să avem mai multă grijă la preparatele pe care le consumăm.

E foarte important să ținem cont de acest lucru pentru a nu avea mai târziu probleme cu kilogramele în plus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tigaie de legume crocante

Chiar și cu o combinație de legume poți să ai un aport semnificativ de proteine, fără să adaugi în dieta ta carbohidrați în cantități mari.

Poți adăuga sau scoate legume din rețetă în funcție de preferințe / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g buchete de broccoli;
  • 250 g buchete de conopidă;
  • 2 fire de ceapă verde tăiate felii;
  • 125 g mazăre;
  • 2 morcovi;
  • 150 g sparanghel;
  • 2 linguri de ulei;
  • Sare si piper
  • 2 felii de pâine;

Topping

  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se taie coaja feliilor de pâine și se prăjesc până devin crocante.

Se taie tulpinile de la sparanghel. Morcovii se taie pe lungime în fâșii subțiri. Ceapa se călește timp de un minut împreună cu broccoli și conopida. Apoi se adaugă morcovii. Se lasă 2-3 minute, apoi se pun 2 linguri de apă și se adaugă mazărea și sparanghelul. Se lasă până se înmoaie.

Într-un castron se amestecă toate ingredientele pentru topping. Legumele se scot într-un castron, se toarnă peste ele toppping-ul și se pun deasupra fâșiile de pâine.

Salată mexicană cu quinoa, unul dintre acele preparate bogate în proteine picante

Salata poate fi servită ca prânz acasă sau la birou ori ca cină. Este sățioasă și are un aport de proteină vegetală, dar și de carbohidrați.

Salata de quinoa este picantă și sățioasă / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salată

  • 100 g năut;
  • 100 g quinoa fiartă;
  • 100 g castraveți cuburi;
  • 100 g roșii tăiate cubulețe;
  • 50 g fasole fiartă;
  • 50 g baby spanac;
  • 50 g porumb;
  • 50 g salată verde;
  • 50 g rodie;
  • 25 g roșii uscate la soare;
  • 20 g jalapenos;
  • 20 g brânză răzuită;
  • pătrunjel tocat.

Pentru dressing cu coriandru și limetă:

  • sucul de la 1 limetă;
  • 4 căței de usturoi pisat;
  • 20 ml oțet;
  • 20 ml ulei de măsline;
  • sare;
  • coriandru proaspăt tocat.

Mod de preparare

Pentru sosul de limetă cu coriandru se pun într-un blender toate ingredientele și se procesează până se omogenizează.

Pentru salată se amestecă quinoa fiartă, năutul, castraveții tăiați cubulețe, roșiile tăiate cubulețe, fasolea fiartă, spanacul, porumbul, salată verde, rodia, roșiile uscate la soare, jalapenos feliați, pătrunjelul tocat și sosul de limetă și coriandru. Se ornează cu rodie, cașcaval ras.

Citește și

Chiftele picante de pui la cuptor

Chiftele picante pot fi păstrate la frigider pentru 5-6 zile, în vase închise etanș. Se pot servi cu salate sau cu diverse sosuri.

Chiftelele picante de pui se pot servi cu sos de roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g carne de pui tocată;
  • 2 cepe tocate;
  • 5 căței de usturoi tocat
  • 6 ardei iute verzi;
  • 1 linguriță de pastă de usturoi ghimbir;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de kabab masala;
  • 1 praf de sare;
  • 1 praf de pudră de chilli roșu;
  • 1 praf de piper;
  • 1 lingură de ulei.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se amestecă oul bătut cu praful de ardei iute, sarea și piperul. Se pune peste carnea tocată tocată, se amestecă și se dă deoparte 10 minute. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul și pasta de ghimbir. Se pune ulei și se amestecă bine. Apoi se pune kebab masala și se amestecă până se încorporează. Se dă la rece pentru cel puțin o oră și jumătate.

Apoi, cu mâinile ude se formează chiftele. Se ia o tavă pe care a fost pusă hârtie de copt și se așează pe ea chiftelele. Se dau la cuptor pentru 10 minute, se întorc și se mai lasă alte 15 minute. Se servesc cu felii de lămâie și ardei iuți.

Și pentru perioadele de post, îți recomandăm rețeta de chiftele din cartofi și morcovi.

Ouă bătute, unul dintre cele mai simple preparate bogate în proteine

Ouăle bătute sunt cel mai simplu preparat prin care poți să aduci în dieta ta. Poți să le servești cu o salată de legume alături.

Poți adăuga ierburi aromatice în ouăle bătute pentru mai mult gust/ Shutterstock

Ingrediente

  • 4 ouă;
  • 50 ml lapte;
  • sare;
  • piper;
  • 30 g unt.

Mod de preparare

Ouăle se bat ușor, se adaugă laptele, sarea și piperul și se mai bat până se încorporează toate ingredientele. Se topește untul într-o tigaie neaderentă și apoi se toarnă amestecul de ouă. Se amestecă încontinuu astfel încât să se formeze bucăți mici de ouă bătute. Se gătește până nu rămâne niciun pic de ou crud.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O masă plină de alimentare care îți cresc masa musculară
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
Mai multe rețete de prânz proteic aranjate pe un blat de lemn alb
5 rețete de prânz proteic pentru acasă sau pentru la birou
5 rețete de prânz proteic pentru acasă sau pentru la birou
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
închide