Preparate bogate în proteine, dar low carb, cu care să îți menții silueta toamna aceasta

Cauți preparate bogate în proteine, dar cu un conținut scăzut de carbohidrați cu care să te răsfeți toamna aceasta, care să nu îți afecteze silueta? Există o mulțime de variante atât vegetale, cât și cu carne pe care să le încerci. Ai mai jos o listă cu 4 preparate bogate în proteine, prietenoase cu silueta.

Publicat: 26 septembrie 2022, 08:49
Ingrediente pentru preparate bogate în proteine
Galerie foto

Galerie foto

Carnea și unele legume sunt perfecte pentru preparate bogate în proteine / Shutterstock

Dacă iubești carnea este destul de simplu să mănânci urmând o dietă bogată în proteine, dar low carb. Orice preparat din carne gătit cât mai simplu, cu o salată alături poate fi o soluție.

Dacă vrei ceva mai variat poți să te inspiri din cele 4 preparate bogate in proteine, dar low carb pe care ți le-am pregătit. Pentru că în sezonul rece avem tendința de a mânca mai mult, trebuie să avem mai multă grijă la preparatele pe care le consumăm.

E foarte important să ținem cont de acest lucru pentru a nu avea mai târziu probleme cu kilogramele în plus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tigaie de legume crocante

Chiar și cu o combinație de legume poți să ai un aport semnificativ de proteine, fără să adaugi în dieta ta carbohidrați în cantități mari.

Poți adăuga sau scoate legume din rețetă în funcție de preferințe / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g buchete de broccoli;
  • 250 g buchete de conopidă;
  • 2 fire de ceapă verde tăiate felii;
  • 125 g mazăre;
  • 2 morcovi;
  • 150 g sparanghel;
  • 2 linguri de ulei;
  • Sare si piper
  • 2 felii de pâine;

Topping

  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 1 linguriță de usturoi tocat
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Se taie coaja feliilor de pâine și se prăjesc până devin crocante.

Se taie tulpinile de la sparanghel. Morcovii se taie pe lungime în fâșii subțiri. Ceapa se călește timp de un minut împreună cu broccoli și conopida. Apoi se adaugă morcovii. Se lasă 2-3 minute, apoi se pun 2 linguri de apă și se adaugă mazărea și sparanghelul. Se lasă până se înmoaie.

Într-un castron se amestecă toate ingredientele pentru topping. Legumele se scot într-un castron, se toarnă peste ele toppping-ul și se pun deasupra fâșiile de pâine.

Salată mexicană cu quinoa, unul dintre acele preparate bogate în proteine picante

Salata poate fi servită ca prânz acasă sau la birou ori ca cină. Este sățioasă și are un aport de proteină vegetală, dar și de carbohidrați.

Salata de quinoa este picantă și sățioasă / Shutterstock

Ingrediente

Pentru salată

  • 100 g năut;
  • 100 g quinoa fiartă;
  • 100 g castraveți cuburi;
  • 100 g roșii tăiate cubulețe;
  • 50 g fasole fiartă;
  • 50 g baby spanac;
  • 50 g porumb;
  • 50 g salată verde;
  • 50 g rodie;
  • 25 g roșii uscate la soare;
  • 20 g jalapenos;
  • 20 g brânză răzuită;
  • pătrunjel tocat.

Pentru dressing cu coriandru și limetă:

  • sucul de la 1 limetă;
  • 4 căței de usturoi pisat;
  • 20 ml oțet;
  • 20 ml ulei de măsline;
  • sare;
  • coriandru proaspăt tocat.

Mod de preparare

Pentru sosul de limetă cu coriandru se pun într-un blender toate ingredientele și se procesează până se omogenizează.

Pentru salată se amestecă quinoa fiartă, năutul, castraveții tăiați cubulețe, roșiile tăiate cubulețe, fasolea fiartă, spanacul, porumbul, salată verde, rodia, roșiile uscate la soare, jalapenos feliați, pătrunjelul tocat și sosul de limetă și coriandru. Se ornează cu rodie, cașcaval ras.

Citește și

Chiftele picante de pui la cuptor

Chiftele picante pot fi păstrate la frigider pentru 5-6 zile, în vase închise etanș. Se pot servi cu salate sau cu diverse sosuri.

Chiftelele picante de pui se pot servi cu sos de roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g carne de pui tocată;
  • 2 cepe tocate;
  • 5 căței de usturoi tocat
  • 6 ardei iute verzi;
  • 1 linguriță de pastă de usturoi ghimbir;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de kabab masala;
  • 1 praf de sare;
  • 1 praf de pudră de chilli roșu;
  • 1 praf de piper;
  • 1 lingură de ulei.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se amestecă oul bătut cu praful de ardei iute, sarea și piperul. Se pune peste carnea tocată tocată, se amestecă și se dă deoparte 10 minute. Apoi se adaugă ceapa, usturoiul și pasta de ghimbir. Se pune ulei și se amestecă bine. Apoi se pune kebab masala și se amestecă până se încorporează. Se dă la rece pentru cel puțin o oră și jumătate.

Apoi, cu mâinile ude se formează chiftele. Se ia o tavă pe care a fost pusă hârtie de copt și se așează pe ea chiftelele. Se dau la cuptor pentru 10 minute, se întorc și se mai lasă alte 15 minute. Se servesc cu felii de lămâie și ardei iuți.

Și pentru perioadele de post, îți recomandăm rețeta de chiftele din cartofi și morcovi.

Ouă bătute, unul dintre cele mai simple preparate bogate în proteine

Ouăle bătute sunt cel mai simplu preparat prin care poți să aduci în dieta ta. Poți să le servești cu o salată de legume alături.

Poți adăuga ierburi aromatice în ouăle bătute pentru mai mult gust/ Shutterstock

Ingrediente

  • 4 ouă;
  • 50 ml lapte;
  • sare;
  • piper;
  • 30 g unt.

Mod de preparare

Ouăle se bat ușor, se adaugă laptele, sarea și piperul și se mai bat până se încorporează toate ingredientele. Se topește untul într-o tigaie neaderentă și apoi se toarnă amestecul de ouă. Se amestecă încontinuu astfel încât să se formeze bucăți mici de ouă bătute. Se gătește până nu rămâne niciun pic de ou crud.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O masă plină de alimentare care îți cresc masa musculară
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
5 obiceiuri alimentare care îți cresc masa musculară
Mai multe rețete de prânz proteic aranjate pe un blat de lemn alb
5 rețete de prânz proteic pentru acasă sau pentru la birou
5 rețete de prânz proteic pentru acasă sau pentru la birou
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
închide