Cartofi umpluți cu brânză și condimente, pentru un prânz delicios
Pentru felul principal de la masa de prânz, îți oferim o rețetă delicioasă și consistentă de cartofi umpluți cu brânză și condimente. Nu mai ai nevoie decât de o salată verde sau una de legume pentru ca meniul să fie complet. Dar mai pot fi serviți și cu diferite sosuri, sau ca garnitură la friptură.
Galerie foto
Cartofii sunt printre alimentele de bază pentru mesele principale ale zilei și nu numai. Îi poți găti în diferite moduri, sunt gustoși, sunt hrănitori și îți oferă sățietate pentru o perioadă lungă de timp. Poți prepara din cartofi supe și ciorbe, aperitive, salate, mâncăruri scăzute, dar și deserturi. Îi poți combina cu legume, cu verdețuri, cu carne, dar și cu ouă și brânzeturi.
Pentru rețeta cartofilor umpluți poți opta fie să coci cartofii întregi la cuptor, apoi să îi umpli cu brânzeturi, fie să îi fierbi în apă cu sare., iar compoziția de brânzeturi o poți alege după propriul gust. Descoperă aici și o rețetă de cartofi evantai cu șuncă și brânză topită, preparați la cuptor. Iar mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu cartofi umpluți cu brânză și condimente.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor pe care îi speli bine, fără a le îndepărta coaja. Apoi îi pui la fiert în apă rece în care adaugi și o linguriță de sare. Sarea este necesară pentru a se pătrunde cartofii într-un timp mai scurt, dar și pentru a le accentua gustul. Lasă cartofii să fiarbă până când se pătrund foarte bine la testul cu furculița. Apoi îi scurgi de apa fierbinte și îi scufunzi în apă foarte rece, pentru a stopa procesul termic.
Cum prepari cartofi umpluți cu brânză și condimente
După ce se răcoresc cartofii în apa rece, scurge-i și șterge-i. Apoi secționează-i în jumătăți pe lungime, dar pe partea mai îngustă a lor, să fie mai înalți. Cu o lingură, scobește-i de interior și lasă-le o margine de aproximativ 1 cm, de jur împrejur. Lasă-i deoparte și pregătește compoziția pentru umplut.
Pune miezul cartofilor într-un bol și amestecă-l cu toate brânzeturile. Doar cașcavalul îl oprești pentru a-l adăuga peste cartofii umpluți. Rupe mărunt și câteva frunze de busuioc și adaugă-le în compoziție. Mai adaugă boia de ardei iute după gust, nucșoară, sare, mărarul tocat mărunt și două ouă. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când se omogenizează compoziția. Umple cu această compoziție cartofii scobiți. Așază-i într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Strecoară și crenguțe de rozmarin printre cartofi.
Introdu tava în cuptorul setat la 180 de grade Celsius și coace cartofii umpluți pentru 15-20 de minute. Scoate tava, unge cartofii umpluți cu puțin sos de roșii și presară cașcaval răzuit pe deasupra. Mai coace-i pentru 5-6 minute, apoi mai lasă-i în cuptor pentru alte 5-6 minute, după stingere.
Servește delicioșii cartofi umpluți cu brânză și condimente cât sunt calzi, presărați cu pătrunjel verde.
Descoperă și o rețetă de cartofi copți și striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.
Galerie foto