Cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie. O mâncare simplă și delicioasă
Dacă ești în căutare de rețete simple și și delicioase pentru una dintre mesele principale ale zilei, trece pe listă și rețeta de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie.
Galerie foto
Cartofii se combină delicios cu ciupercile preparate la tigaie în ulei cu unt și multă ceapă. Este o combinație și gustoasă, dar și foarte consistentă și hrănitoare. Poți servi mâncarea fără pâine pentru că este destul de sățioasă. Însă poți adăuga la masă o salată verde, una de crudități sau murăturile preferate. Poți opta și pentru a servi mâncarea cu un mujdei clasic de usturoi.
O combinație asemănătoare de ingrediente mai poți descoperi și la rețeta de musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre. Pune-o și pe aceea pe listă pentru data viitoare. Până atunci te poți convinge de gustul delicios al mâncării de cartofi cu ciuperci și ceapă, preparând rețeta pe care ți-o oferim mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor, dar și a vaselor în care prepari mâncarea. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o în fâșii. Curăță cartofii, clătește-i cu apă rece și taie-i în felii mai mari. Curăță ciupercile de impurități și șterge-le cu prosoape de hârtie umezite. Apoi taie-le în felii mai mari, păstrându-le și codițele. Curăță și cei doi căței de usturoi. Toacă unul în rondele, iar pe celălalt strivește-l ușor să devină suculent.
Cum prepari mâncarea de cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie
Așază pe flacăra aragazului o tigaie și adaugă 3-4 linguri de ulei în ea. Lasă uleiul să se încingă ușor și adaugă crenguța de rozmarin și cățelul de usturoi strivit. Amestecă ingrediente prin uleiul încins timp de 1 minut, agitând ușor tigaia. Apoi scoate-le cu o sită din ulei. Adaugă feliile de cartofi și rumenește-le în uleiul aromatizat, la foc de intensitate medie. Agită tigaia din când în când pentru a se amesteca feliile de cartofi și a se rumeni uniform.
După rumenire, scoate cartofii din ulei cu o sită și transferă-i în alt vas. Presară câte puțină sare și piper peste ei și acoperă-i pentru a se păstra calzi. Adaugă ceapa și cățelul de usturoi tocat rondele în uleiul din tigaie. Amestecă bine ingredientele timp de un minut. Apoi adaugă ciupercile feliate și amestecă-le ușor cu legumele călite din tigaie. Mai scurge din surplusul de ulei, dacă este mai mult decât trebuie.
Lasă ciupercile să se prepare împreună cu ceapa din tigaie, până când se pătrund bine și se evaporă din lichidul lăsat de ciuperci prin deshidratare. Apoi adaugă și cartofii calzi. Din acest moment, mai prepară delicioșii cartofi cu ciuperci și ceapă la tigaie pentru 5-6 minute, agitând constant tigaia pentru a se amesteca bine ingredientele. Opțional, poți adăuga și puțin unt pentru un plus de cremozitate și gust.
Servește mâncarea caldă, alături de o salată verde, una de crudități, murături sau mujdei de usturoi.
Dacă ți-a plăcut combinația, dar data viitoare dorești să adaugi și puțină carne, îți recomandăm să încerci rețeta de tocăniță de porc cu ciuperci uscate și piure de cartofi.
Galerie foto