Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente în afară de apă și sare.

Castane la cuptor pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Castanele coapte la cuptor sunt și delicioase, și hrănitoare / Shutterstock

Specialiștii în nutriție ne asigură ca aceste fructe sunt pline de nutrienți benefici pentru sănătatea organismului. Au un conținut bogat în vitamina C, vitamina B6, magneziu, potasiu și fibre dietetice. Castanele sunt bogate în carbohidrați complecși, care oferă energie de durată și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Carbohidrații complecși se absorb mai lent, prevenind creșterile bruște ale glicemiei, ceea ce le face o gustare excelentă pentru energie sustenabilă.

Citește și

Spre deosebire de majoritatea nucilor și semințelor, castanele au un conținut foarte scăzut de grăsimi. Acestea sunt, astfel, mai puțin calorice, potrivite pentru persoanele care vor să mențină o alimentație echilibrată. Fibrele din castane susțin sănătatea digestivă, îmbunătățind tranzitul intestinal și ajutând la prevenirea constipației. De asemenea, contribuie la menținerea senzației de sațietate, fiind utile în controlul apetitului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiind naturale și fără gluten, castanele sunt o opțiune excelentă pentru persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten. În plus, făina de castane poate fi folosită în rețete speciale fără gluten. Consumate coapte, în supe sau sub formă de făină, castanele sunt un aliment hrănitor și versatil, perfect pentru dieta de toamnă-iarnă. descoperă mai jos cum poți prepara castane coapte la cuptor și ce ingrediente sunt necesare.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a spăla bine castanele în două ape, apoi le ștergi foarte bine. Pentru a le face și mai ușor de decojit, poți înmuia castanele în apă rece timp de 15-30 de minute. Apoi, scurge-le bine.

Cum prepari castane la cuptor

Folosește un cuțit ascuțit pentru a face o crestătură în formă de „X” pe partea bombată a fiecărei castane. Acest pas este important pentru a preveni explozia lor în cuptor și pentru a le facilita decojirea.

Într-o tavă de cuptor pune 250 ml de apă. Adaugă castanele în tava cu apă și lasă-le la înmuiat timp de 15 minute. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Introdu tava în cuptor și coace castanele pentru aproximativ 30 de minute, la 200 de grade Celsius. După ce apa se evaporă din tavă, întoarce castanele pe partea cealaltă pentru a nu se arde.

După coacere, scoate tava din cuptor și șterge castanele cu un ștergar de bucătărie pentru a-și desface coaja. Lasă-le să se răcească pentru a te bucura de gustul lor savuros. Poți să le servești presărate cu sare.

Poți folosi delicioasele castane la cuptor și pentru piureuri sau creme pentru prăjituri și torturi.

Descoperă cum poți face gutui coapte cu miere și nuci.

Cum recunoști castanele comestibile

Castanele comestibile provin de la arborele Castanea sativa și sunt diferite de castanele necomestibile ale arborelui Aesculus hippocastanum (castanul sălbatic). Castanele comestibile au o coajă maronie și lucioasă, cu o formă rotundă pe o parte și aplatizată pe cealaltă, adesea cu o mică „cioc” la capăt.

Au un cojoc verde acoperit de țepi lungi și ascuțiți. Când se deschide, arată o singură castană mare sau două mai mici. Castanele sălbatice, în schimb, au un cojoc mai neted și mai puțini țepi.

Castanele comestibile cresc în principal în păduri și livezi, iar sezonul lor este toamna, începând din septembrie până în noiembrie.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă fină de castane, denumită Mont Blanc.

Citește și
Castane la cuptor în tavă
Galerie foto

Galerie foto

Castane comestibile în cojoc
Castane la cuptor pe un tocător de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu mere rase secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de trei felii de măr
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Conopidă pane de post în bol, alături de un bol cu sos de roșii
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Conopidă pane de post. Rețetă simplă pentru o gustare hrănitoare
Caponata Siciliană în tigaie
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Trei porții de cheesecake cu dovleac și portocale, în borcane
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Cheesecake cu dovleac și portocale. Desert servit la pahar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță porționată pe un tocător și pe farfurie, alături de furculiță, cuțit și un borcan cu sos
07:58
Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt pusă pe o farfurie albă
07:30
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
murături asortate în saramură
06:23
Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți Cum poți face cele mai bune murături asortate în saramură. Sfaturi și recomandări de la experți
gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
11 noiembrie, 07:39
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Gustări sănătoase pentru școală puse la pachet
11 noiembrie, 06:58
Ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. 7 idei de rețete delicioase pentru copii Ce gustări sănătoase poți să pregătești pentru școală. 7 idei de rețete delicioase pentru copii
Mai multe bucăți de hrean puse într-un vas pentru a fi folosite ulterior la borcanele cu murături
11 noiembrie, 06:23
Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână
Friptură din ceafă de porc feliată pe un tocător de lemn
10 noiembrie, 07:44
Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă
Chec cu banane și cocos porționat pe un platou negru, alături de un cuțit, două banane, o ceașcă cu ceai și un bol cu miere și ustensilă de lemn
10 noiembrie, 06:02
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Cataif făcut în casă. Un desert cu arome orientale
Cataif făcut în casă. Un desert cu arome orientale
Cataif făcut în casă. Un desert cu arome orientale
Adriana Bahmuţeanu, prima reacţie după moartea lui Silviu Prigoană: Sunt în stare de șoc
Adriana Bahmuţeanu, prima reacţie după moartea lui Silviu Prigoană: "Sunt în stare de șoc"
Adriana Bahmuţeanu, prima reacţie după moartea lui Silviu Prigoană: "Sunt în stare de șoc"
Momentul care l-a marcat pe Silviu Prigoană și l-a făcut să ia o decizie radicală: „M-a dezgustat”
Momentul care l-a marcat pe Silviu Prigoană și l-a făcut să ia o decizie radicală: „M-a dezgustat”
Momentul care l-a marcat pe Silviu Prigoană și l-a făcut să ia o decizie radicală: „M-a dezgustat”
Ultimele imagini cu Silviu Prigoană. Cum arăta milionarul în timpul celui mai recent interviu, acordat în urmă cu câteva zile
Ultimele imagini cu Silviu Prigoană. Cum arăta milionarul în timpul celui mai recent interviu, acordat în urmă cu câteva zile
Ultimele imagini cu Silviu Prigoană. Cum arăta milionarul în timpul celui mai recent interviu, acordat în urmă cu câteva zile
Mert Ramazan Demir a călătorit la Londra. Actorul a reușit să atragă atenția cu postările sale din mediul online
Mert Ramazan Demir a călătorit la Londra. Actorul a reușit să atragă atenția cu postările sale din mediul online
Mert Ramazan Demir a călătorit la Londra. Actorul a reușit să atragă atenția cu postările sale din mediul online
Luna Castorului 2024. Când are loc ultima Superlună Plină din acest an
Luna Castorului 2024. Când are loc ultima Superlună Plină din acest an
Luna Castorului 2024. Când are loc ultima Superlună Plină din acest an
Hummus cu spanac. Rețetă orientală
Hummus cu spanac. Rețetă orientală
Hummus cu spanac. Rețetă orientală
Cât rezistă laptele matern la temperatura camerei, fără să se strice
Cât rezistă laptele matern la temperatura camerei, fără să se strice
Cât rezistă laptele matern la temperatura camerei, fără să se strice
Nelly și Ashanti au vorbit despre modul în care viața lor s-a schimbat după nașterea fiului lor, Kareem: Este o binecuvântare
Nelly și Ashanti au vorbit despre modul în care viața lor s-a schimbat după nașterea fiului lor, Kareem: „Este o binecuvântare”
Nelly și Ashanti au vorbit despre modul în care viața lor s-a schimbat după nașterea fiului lor, Kareem: „Este o binecuvântare”
Consumul de nuci se poate asocia cu un risc mai scăzut de demență. Un studiu recent a analizat rolul acestor alimente vegetale în dietă
Consumul de nuci se poate asocia cu un risc mai scăzut de demență. Un studiu recent a analizat rolul acestor alimente vegetale în dietă
Consumul de nuci se poate asocia cu un risc mai scăzut de demență. Un studiu recent a analizat rolul acestor alimente vegetale în dietă
fresh
Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post

Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post

Chec cu banane și cocos. Rețeta unui desert delicios, de post

Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase

Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase

Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă

Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă

Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână

Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână

Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă

Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă
închide