Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente în afară de apă și sare.

Castane la cuptor pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Castanele coapte la cuptor sunt și delicioase, și hrănitoare / Shutterstock

Specialiștii în nutriție ne asigură ca aceste fructe sunt pline de nutrienți benefici pentru sănătatea organismului. Au un conținut bogat în vitamina C, vitamina B6, magneziu, potasiu și fibre dietetice. Castanele sunt bogate în carbohidrați complecși, care oferă energie de durată și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Carbohidrații complecși se absorb mai lent, prevenind creșterile bruște ale glicemiei, ceea ce le face o gustare excelentă pentru energie sustenabilă.

Citește și

Spre deosebire de majoritatea nucilor și semințelor, castanele au un conținut foarte scăzut de grăsimi. Acestea sunt, astfel, mai puțin calorice, potrivite pentru persoanele care vor să mențină o alimentație echilibrată. Fibrele din castane susțin sănătatea digestivă, îmbunătățind tranzitul intestinal și ajutând la prevenirea constipației. De asemenea, contribuie la menținerea senzației de sațietate, fiind utile în controlul apetitului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fiind naturale și fără gluten, castanele sunt o opțiune excelentă pentru persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten. În plus, făina de castane poate fi folosită în rețete speciale fără gluten. Consumate coapte, în supe sau sub formă de făină, castanele sunt un aliment hrănitor și versatil, perfect pentru dieta de toamnă-iarnă. descoperă mai jos cum poți prepara castane coapte la cuptor și ce ingrediente sunt necesare.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a spăla bine castanele în două ape, apoi le ștergi foarte bine. Pentru a le face și mai ușor de decojit, poți înmuia castanele în apă rece timp de 15-30 de minute. Apoi, scurge-le bine.

Cum prepari castane la cuptor

Folosește un cuțit ascuțit pentru a face o crestătură în formă de „X” pe partea bombată a fiecărei castane. Acest pas este important pentru a preveni explozia lor în cuptor și pentru a le facilita decojirea.

Într-o tavă de cuptor pune 250 ml de apă. Adaugă castanele în tava cu apă și lasă-le la înmuiat timp de 15 minute. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Introdu tava în cuptor și coace castanele pentru aproximativ 30 de minute, la 200 de grade Celsius. După ce apa se evaporă din tavă, întoarce castanele pe partea cealaltă pentru a nu se arde.

După coacere, scoate tava din cuptor și șterge castanele cu un ștergar de bucătărie pentru a-și desface coaja. Lasă-le să se răcească pentru a te bucura de gustul lor savuros. Poți să le servești presărate cu sare.

Poți folosi delicioasele castane la cuptor și pentru piureuri sau creme pentru prăjituri și torturi.

Descoperă cum poți face gutui coapte cu miere și nuci.

Cum recunoști castanele comestibile

Castanele comestibile provin de la arborele Castanea sativa și sunt diferite de castanele necomestibile ale arborelui Aesculus hippocastanum (castanul sălbatic). Castanele comestibile au o coajă maronie și lucioasă, cu o formă rotundă pe o parte și aplatizată pe cealaltă, adesea cu o mică „cioc” la capăt.

Au un cojoc verde acoperit de țepi lungi și ascuțiți. Când se deschide, arată o singură castană mare sau două mai mici. Castanele sălbatice, în schimb, au un cojoc mai neted și mai puțini țepi.

Castanele comestibile cresc în principal în păduri și livezi, iar sezonul lor este toamna, începând din septembrie până în noiembrie.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă fină de castane, denumită Mont Blanc.

Citește și
Castane la cuptor în tavă
Galerie foto

Galerie foto

Castane comestibile în cojoc
Castane la cuptor pe un tocător de lemn
+0
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 6 victime. Există risc de prăbuşire
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerile cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide