Dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru plăcinte și prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă adori plăcintele sau prăjiturile cu dovleac plăcintar, află că poți pune dovleac plăcintar răzuit, la borcan, pentru iarnă. Îl vei folosi cu succes la umplutura plăcintelor sau la creme pentru prăjituri și torturi.

Publicat: 8 septembrie 2022, 07:14
Dovleac plăcintar răzuit la borcan cu linguriță, alături de alte borcane și dovleci plăcintari
Galerie foto

Galerie foto

La iarnă, doar desfaci borcanul și adaugi conținutul peste foile de plăcintă / Profimedia Images

Dintre roadele bogate ale toamnei, dovlecii plăcintari au o mulțime de întrebuințări în arta culinară. În primul rând, îi poți prepara copți, aromați cu scorțișoară și glazurați cu miere de albine. Îi mai poți folosi la deserturi, atât incluși în creme cât și în blaturile prăjiturilor. Poți prepara din ei clătite și vafe, dar îi poți include și în consistența aluaturilor pentru un plus de gust și culoare.

Citește și

Cel mai frecvent preparat din dovlecii plăcintari este supa cremă de dovleac, foarte gustoasă și sănătoasă. Vezi aici cum se prepară: rețeta de supă cremă de dovleac plăcintar pentru copii! Și îți mai oferim spre inspirație și o rețetă de tartă cu dovleac copt și nuci. Iar mai jos, îți oferim modul de prepararea a dovlecilor plăcintari la borcan, pentru a-i folosi mai târziu la unul dintre preparatele culinare mai sus amintite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a te apuca de pregătit dovleacul plăcintar, pregătește borcanele și capacele acestora. Spală bine borcanele cu apă caldă și detergent de vase, apoi clătește-le foarte bine. La fel procedezi și cu capacele. Lasă borcanele și capacele la scurs. Apoi, așază borcanele și capacele într-o tavă metalică și sterilizează-le la cuptor pentru 15-20 de minute, la 170 de grade Celsius. În acest interval de timp, poți pregăti și dovleacul.

Pași necesari pentru a prepara dovleac plăcintar răzuit la borcan

Taie dovleacul plăcintari în jumătăți pentru a îndepărta semințele din interior. Cu o lingură, răzuiește toată partea cu semințe și nervuri din ambele jumătăți de dovleac. Apoi, taie dovleacul în mai multe felii pentru a-l curăța ușor de coajă. Coaja dovleacului plăcintar este foarte tare, ai nevoie de un cuțit cu lamă mai groasă și bine ascuțit.

După ce ai îndepărtat și semințele și coaja de la dovleac, îl poți da pe răzătoarea mare direct într-o cratiță cu bază dublă. Peste răzătura de dovleac adaugă zahărul. Amestecă bine cele două ingrediente și așază cratița pe flacăra aragazului.

Lasă dovleacul răzuit să fiarbă până când se pătrunde bine și absoarbe tot siropul format, datorită zahărului adăugat. Este important să fierbi bine dovleacul răzuit pentru a rezista peste iarnă. Nu uita să amesteci constant pentru a nu se arde dovleacul răzuit.

Scoate tava cu borcanele de la cuptor și umple-le cu dovleacul răzuit. Închide bine capacele borcanelor și pune borcanele înapoi în tavă. Pune tava cu borcane în cuptorul cald, fără a-l mai porni. Lasă borcanele în cuptor până când se răcesc complet. Apoi le vei eticheta frumos și le poți transfera pe raftul din cămară.

la iarnă te vei bucura când vei deschide cămara și te va întâmpina acest delicios dovleac plăcintar răzuit la borcan. Doar vei desface borcanul și îl vei folosi la o rețetă delicioasă de plăcintă. Îți oferim în acest scop și rețeta pentru foi de plăcintă preparate în casă.

Citește și
Dovleac plăcintar răzuit la borcan, pentru plăcinte și prăjituri, alături de dovleci și o papiotă cu ață
Galerie foto

Galerie foto

Dovleac plăcintar răzuit la borcan cu linguriță, alături de alte borcane și dovleci plăcintari
Borcane cu dovleac răzuit pentru iarnă
Cratiță cu dovleac răzuit și zahăr
+1
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Supă concentrată de legume în cană metalică
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Gem de coacăze cu mure în borcan și în linguriță
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Iubire cu scântei pe un iaht de lux. Ce i-a făcut Vittoria Ceretti lui Leonardo DiCaprio atunci când actorul s-a întors cu spatele
Şoferul nici nu a frânat. Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
"Şoferul nici nu a frânat". Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
"Şoferul nici nu a frânat". Mărturia mamei unuia dintre copiii loviţi de maşină pe trecere, în Târgu Mureş
Un viitor strălucit. Mesajul cu care Prințișorul Craiovei și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
„Un viitor strălucit”. Mesajul cu care „Prințișorul Craiovei” și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
„Un viitor strălucit”. Mesajul cu care „Prințișorul Craiovei” și-a luat fanii prin surprindere. Cum s-a putut fotografia
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide