Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Ouăle pe care urmează să le vopsești pentru Paște ar trebui să fie fierte astfel încât gălbenușul să nu fie foarte moale, dar nici foarte tare. Varianta de mijloc este cea mai bună în această situație. Iată cât timp se fierb ouăle de Paște.

Un bol plin cu ouă roșii deasupra căruia se ciocnesc două ouă roșii
Ouăle pentru Paște trebuie să aibă gălbenușul cu o consistență medie / Shutterstock

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când vopsești ouăle de Paște este ca acestea să fie proaspete. Înainte de a le pune la fiert șterge-le cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice urmă de murdărie sau impurități.

Apoi, degresează-le cu o lavetă îmbibată în oțet. Înainte de a le pune în vasul de fierbere, verifică ouăle să nu aibă fisuri.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât timp se fierb ouăle de Paște ca să iasă perfecte

Poți fierbe ouăle de Paște în funcție de preferințele tale, însă se recomandă să fie fierte mediu-spre tari pentru a rezista mai bine, mai multe zile. Totuși, iată un scurt ghid care să te ajute să fierbi ouăle corect.

Dacă vrei să obții ouă fierte moi lasă-le aproximativ 4-5 minute după ce apa a dat în clocot. După fierbere, scoate-le imediat din apă și așează-le într-un bol cu apă rece pentru a opri procesul de gătire.

Ouăle fierte mediu au nevoie de aproximativ 7-8 minute după ce apa a dat în clocot. După fierbere, scoate-le și răcește-le în apă rece. Dacă vrei să fie tari trebuie să le fierbi 10-12 minute după ce apa a dat în clocot. Ca și în cazul celorlalte tipuri, se vor scoate în apă rece.

Este important să ai grijă să nu fierbi ouăle prea mult pentru a evita textura cauciucată a gălbenușului sau aspectul gri-verzui al acestuia, cauzat de fierberea excesivă.

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi

Se poate întâmpla ca în timpul procesului de fierbere ouăle să se spargă. Dacă ții cont de câteva sfaturi poți evita această situație neplăcută.

În primul rând trebuie să folosești ouă proaspete. Acestea sunt mai rezistente în timpul fierberii și au mai puține șanse să se spargă în comparație cu ouăle mai vechi. Un truc eficient este să adaugi o linguriță de oțet sau a unei lingurițe de sare în apa în care fierbi ouăle pentru a ajuta la întărirea cojii și la prevenirea spargerii.

Evită să pui ouăle direct în apa care fierbe. Pune-le mai întâi în apă rece și apoi adu apa la punctul de fierbere. Acest lucru previne șocul termic și reduce riscul de spargere.

După ce le-ai fiert, nu le scoate imediat din apa fierbinte. Lasă-le să se răcească treptat în apa caldă, apoi în apă rece sau gheață pentru a opri procesul de gătire și pentru a facilita decojirea.

Dacă totuși un ou se sparge în timpul fierberii, poți folosi vârful unui cuțit pentru a face o mică zgârietură în coajă, astfel încât să eliberezi presiunea și să previi scurgerea albușului.

Trucuri ca să se cureți ușor ouăle

Curățarea ouălor fierte poate fi uneori o provocare, dar există câteva trucuri și sfaturi care te pot ajuta să le cureți mai ușor.

După ce ai fiert ouăle, lasă-le să se răcească complet în apă rece sau sub un jet de apă rece. Răcirea bruscă ajută la retragerea cojii de pe albuș. După ce oul s-a răcit, lovește-l ușor pe toate părțile cu partea rotundă a unei linguri sau cu marginea unei farfurii. Acest șoc termic ajută la slăbirea cojii și facilitează decojirea.

O metodă clasică este să rotești oul sub jetul de apă sau sub robinet în timp ce îl decojești. Acest lucru poate ajuta la desprinderea cojii de pe albuș mai ușor.

Adaugă o lingură de oțet în apa în care fierbi ouăle. Oțetul ajută la desprinderea cojii de ou și poate face ca ouăle să se curețe mai ușor după fierbere, spun cei de la EatThis.

Umple un bol cu apă și introdu oul în el. Apoi, rotește oul în apă cu mișcări ușoare. Acest lucru poate ajuta la îndepărtarea cojii în timp ce oul este scufundat în apă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Porții de ruladă cu ness
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Ciorbă de burtă pusă într-un castron alături de un ardei iute
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
06:10
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
9 octombrie, 07:23
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
9 octombrie, 06:19
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
8 octombrie, 08:20
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Porție de tort Malakoff
8 octombrie, 06:28
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
7 octombrie, 08:40
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
7 octombrie, 06:36
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Kombucha pusă într-un borcan transparent
6 octombrie, 12:00
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
6 obiceiuri care îți alimentează anxietatea. La ce să renunți pentru a obține o stare de bine
6 obiceiuri care îți alimentează anxietatea. La ce să renunți pentru a obține o stare de bine
6 obiceiuri care îți alimentează anxietatea. La ce să renunți pentru a obține o stare de bine
PFA sau SRL? Unde plăteşti taxe mai mici la un venit anual de 45.000 de lei
PFA sau SRL? Unde plăteşti taxe mai mici la un venit anual de 45.000 de lei
PFA sau SRL? Unde plăteşti taxe mai mici la un venit anual de 45.000 de lei
Cine e tânăra de 24 de ani care a declanşat un scandal uriaş, după ce a fost surprinsă în compania unui bărbat de 61 de ani
Cine e tânăra de 24 de ani care a declanşat un scandal uriaş, după ce a fost surprinsă în compania unui bărbat de 61 de ani
Cine e tânăra de 24 de ani care a declanşat un scandal uriaş, după ce a fost surprinsă în compania unui bărbat de 61 de ani
Bărbații care se căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele
Bărbații care se căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele
Bărbații care se căsătoresc cu această tipologie de femei ajung să divorțeze. Care sunt semnalele
Află câți ani au gemenii faimoasei Victoria Ruffo, protagonista din La Madrastra. Așa au crescut cei doi
Află câți ani au gemenii faimoasei Victoria Ruffo, protagonista din La Madrastra. Așa au crescut cei doi
Află câți ani au gemenii faimoasei Victoria Ruffo, protagonista din La Madrastra. Așa au crescut cei doi
De ce devine verde Antarctica. Experții sunt extrem de îngrijorați din cauza fenomenului
De ce devine verde Antarctica. Experții sunt extrem de îngrijorați din cauza fenomenului
De ce devine verde Antarctica. Experții sunt extrem de îngrijorați din cauza fenomenului
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Pateuri cu mere și aluat foietaj de casă
Ceaiul în sarcină. Cât de sigur este pentru sănătatea mămicii și a bebelușului
Ceaiul în sarcină. Cât de sigur este pentru sănătatea mămicii și a bebelușului
Ceaiul în sarcină. Cât de sigur este pentru sănătatea mămicii și a bebelușului
Taylor Swift a strălucit la meciul dintre Kansas City Chiefs și New Orleans Saints. Diva și-a susținut iubitul fotbalist, la două zile după ce acesta a împlinit 35 de ani
Taylor Swift a strălucit la meciul dintre Kansas City Chiefs și New Orleans Saints. Diva și-a susținut iubitul fotbalist, la două zile după ce acesta a împlinit 35 de ani
Taylor Swift a strălucit la meciul dintre Kansas City Chiefs și New Orleans Saints. Diva și-a susținut iubitul fotbalist, la două zile după ce acesta a împlinit 35 de ani
Cum să mănânci mai puțin fără să te înfometezi. 10 trucuri care taie pofta de mâncare
Cum să mănânci mai puțin fără să te înfometezi. 10 trucuri care taie pofta de mâncare
Cum să mănânci mai puțin fără să te înfometezi. 10 trucuri care taie pofta de mâncare
fresh
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
închide