Cele mai savuroase rețete cu roșii din conservă. 3 variante pentru toate gusturile

În fiecare cămară există câteva conserve de roșii. Sunt perfecte pentru sosuri, tocănițe, ciorbe și au avantajul de a avea un termen de valabilitate destul de mare. Iată câteva idei de rețete cu roșii din conservă cu care să îți diversifici meniul.

Mai multe roșii scoase din conservă și puse într-un bol alb
Iată câteva idei de rețete cu roșii din conservă cu care să îți diversifici meniul / Shutterstock

Roșiile din conservă pot fi întregi, tăiate cuburi sau mărunțite. Poți alege în funcție de preferințe sau de ceea ce îți cere rețeta. Oricare dintre ele pot fi punctul de plecare pentru rețete delicioase și rapide.

Cu o pungă de paste, o conservă de roșii și câteva condimente poți face un prânz delicios.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum alegi cele mai bune conserve de roșii

Provocarea este că nu ai cum să vezi ce cumperi. Vei afla de-abia atunci când desfaci conserva. Atunci îți dai seama de miros, textură și de calitatea roșiilor. Ideal este să le alegi pe cele ambalate în cutii din oțel reciclabil, fără BPA.

Conservele de roșii nu numai că sunt produse de multe mărci, dar vin și sub mai multe forme: întregi decojite, cu sau fără busuioc, usturoi și/sau ardei iute, cuburi, zdrobite, piure, înăbușite.

Cele mai la îndemână sunt cele întregi decojite. Indiferent dacă ai nevoie de piure de roșii neted sau roșii tăiate cubulețe mici le poți obține ușor. În plus, nu ai nevoie de foarte multe arome, mai ales dacă vrei să controlezi tu ingredientele rețetei.

Pissaladière de roșii coapte

Pissaladière este un preparat de patiserie provensal pe care îl poți servi la micul dejun sau drept gustare. Este una dintre acele rețete cu roșii din conservă pe care o poți face rapid și fără prea mare efort.

Ingrediente

  • 800 g roșii întregi decojite, scurse
  • 70 ml ulei de măsline extravirgin, împărțit, plus mai mult pentru uns
  • 3/4 linguriță de sare, împărțită
  • 1 ceapă galbenă mare, tăiată în felii groase
  • 5 căței de usturoi mari, tăiați felii
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 400 g aluat de foietaj congelat, dezghețat
  • 10-14 fileuri de anșoa scurse 
  • 70 g măsline kalamata fără sâmburi, tăiate pe jumătate
  • brânză Parmigiano-Reggiano rasă, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 170°C. Roșiile se decupează și se taie în jumătate pe lungime. Se îndepărtează semințele și excesul de lichid. Se pun roșiile, cu partea tăiată în sus, la cel puțin 2 cm una de cealaltă, pe o tavă de copt unsă ușor.

Se stropesc cu 1/2 lingură de ulei și se presară cu 1/4 linguriță de sare. Se dau la cuptorul preîncălzit până când încep să se caramelizeze pe margini și sunt ușor deshidratate, aproximativ o oră și 30 de minute. Se pun deoparte.

Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă ceapa și 1/2 linguriță de sare rămasă. Se gătesc, amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă și începe să se rumenească, aproximativ 10 minute.

Se dă focul mai mic și se pun usturoiul și crenguțele de rozmarin. Se gătesc, amestecând des, până când ceapa este caramelizată, 20-25 de minute. Se ia de pe foc. Se scot și se aruncă crenguțele de rozmarin. Tigaia se lasă deoparte.

Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Se pune aluatul foitaj într-o tavă mare de copt tapetată cu hârtie de copt. Se întinde ceapa uniform peste aluat.

Apoi se aranjează roșiile, fileurile de anșoa și măslinele peste ceapă. Se stropesc cu o lingură ulei. Se dă tava la cuptor până când aluatul devine auriu și crocant, 15-20 de minute.

Se scoate și se lasă 5 minute să se răcească. Se presară deasupra brânză Parmigiano-Reggiano rasă.

Ouă cu sos Rajas

Ouă cu sos Rajas sunt o variantă de brunch foarte gustoasă, sățioasă, cu arome care le vor cuceri. Poți să pui mai mulți sau mai puțini ardei iuți, în funcție de cât de picant îți place să mănânci.

Ingrediente

  • 110 g ardei iute poblano
  • 800 g roșii întregi decojite cu tot cu sos
  • 3 linguri ulei 
  • 1 ceapă albă mică, feliată subțire
  • 2 frunze de dafin proaspete sau uscate
  • 1 cățel de usturoi, ras
  • 1 1/2 linguriță de sare, împărțită, plus mai mult după gust
  • 1/2 linguriță de piper negru, împărțit, plus mai mult după gust
  • 1/4 linguriță de maghiran uscat
  • 8 ouă mari
  • brânză proaspătă mărunțit 
  • crenguțe de coriandru, pentru ornat
  • tortilla de porumb, pentru servire

Mod de preparare

Se pun ardeii iuți direct pe flacăra unei plite cu gaz până când se înnegresc, 2-3 minute pe fiecare parte. Se transferă într-un castron mare și se acoperă cu folie de plastic. Se lasă să stea 10 minute. Apoi li se îndepărtează pielea, tulpina și semințele. Se taie în fâșii și se pun deoparte.

Se scurge sosul de la roșii într-un bol, iar roșiile se toacă grosier. Se pun deoparte.

Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mediu. Se pune ceapa și se gătește, amestecând din când în când, până se înmoaie, 4-6 minute.

Apoi se pun ardeii iuți și se lasă și ei, amestecând ocazional, până când excesul de lichid se evaporă, aproximativ 2 minute. După aceea, se pun roșiile și sosul lor, foile de dafin, usturoiul, o linguriță de sare, 1/4 linguriță de piper negru și maghiranul.

Se aduce compoziția la punctul de fierbere și apoi se lasă, până când sosul este foarte gros, 10-12 minute. Se scot și se aruncă frunzele de dafin. Se condimentează cu sare și piper negru după gust.

Se dă focul mic. Se pun ouăle peste compoziția de roșii, la distanță de aproximativ 2 cm unul de celălalt.

Se presară peste ele sare și piper și se lasă până când albușurile se întăresc și gălbenușurile sunt încă moi, 4-5 minute. Se ia tigaia de pe foc, se presară brânza dulce și coriandrul și se servesc cu tortilla de porumb.

Chashushuli, tocană de vită și roșii din Georgia

Tocana de vită din Georgia este una dintre acele rețete cu roșii din conservă care este extrem de parfumată și gustoasă.

Ingrediente

  • 90 g unt nesărat
  • 2 cepe galbene mici, tocate
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 kg de carne de vită tăiată în cubulețe
  • 1 kg de coastă de vită dezosată, tăiată fâșii
  • 6 căței de usturoi tocat mărunt, împărțiți
  • 800 g roșii întregi decojite 
  • 750 ml apă sau supă de vită
  • 2 lingurițe de sare
  • 1-2 ardei iuți
  • 6 fire de coriandru plus mai mult pentru garnitură
  • busuioc proaspăt tocat
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • mămăligă pentru servit

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se topește untul într-o cratiță, apoi se adaugă ceapa și se amestecă până se înmoaie, 6-8 minute. Se transferă apoi într-un bol mic și se lasă deoparte.

Apoi se pune ulei în aceeași cratiță și se dă focul tate. Se pune carnea și se lasă să se rumenească pe toate părțile. Apoi se pun ceapa și usturoiul.

Se lasă să se gătească, amestecând constant, aproximativ un minut. După aceea, se pun roșiile zdrobite, apa și sare. Se amestecă și se pun ardeii iuți. Se ia vasul de pe foc.

Se leagă crenguțele de coriandru cu sfoară de bucătărie și se pun în vas. Apoi se acoperă și se dă la cuptor pentru 2 ore. Din când în când se scoate și se îndepărtează uleiul de la suprafață.

Se scoate, se aruncă crenguțele de coriandru și se adaugă coriandrul tocat, busuiocul, pătrunjelul și usturoiul rămas. Se lasă să stea 5 minute și apoi se servește cu mămăligă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Frittata cu prosciutto pusă într-o tigaie
Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special
Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special
Adăugarea roșiilor deshidratate din tavă în borcan
Galerie foto
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii tocate cu ceapă și usturoi, în borcane
Galerie foto
Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă
Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
pilaf sârbesc cu legume
09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Salariile nu se taie cu 10%. Reacţia Guvernului despre reducerea cheltuielilor la stat
"Salariile nu se taie cu 10%". Reacţia Guvernului despre reducerea cheltuielilor la stat
"Salariile nu se taie cu 10%". Reacţia Guvernului despre reducerea cheltuielilor la stat
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide