Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare

Macarons, cu origini îndepărtate în Franța, datează de peste câteva secole și a călătorit prin istorie pentru a ajunge în forma sa actuală. Descoperă cum să faci macarons la tine acasă. Află cele 10 sfaturi extrem de folositoare.

macarons perfecte puse într-un bol alb
Pentru macarons se folosește doar făină de migdale / Shutterstock

Ceea ce face macarons atât de distinctiv este combinația perfectă între aluatul său crocant și umplutura sa moale și aromată. Aluatul, făcut din albușuri de ou și praf de migdale, este bătut cu zahăr și colorat cu pigmenți naturali pentru a crea acele culori vibrante și atrăgătoare.

Se spune că a fost creat pentru prima dată în mănăstirile din orașul italian Venetia, apoi a fost popularizat în Franța de către călugării francezi. A devenit rapid o alegere favorită a aristocrației franceze și a devenit un simbol al rafinamentului și luxului.

Umplutura, care poate fi de diverse arome, precum ciocolată, fructe, cremă de unt sau ganache, completează savoarea și textura macarons.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cum să faci macarons la tine acasă

Chiar dacă par atât de sofisticate și de delicate încât nu pot fi făcute de un cofetar profesionist, macarons pot fi preparate și acasă.

Respectând rețeta nu ai cum să dai greș. Iată câteva greșeli pe care să nu le faci dacă vrei să faci macarons perfecte.

Amestecarea incorectă a aluatului

Amestecarea aluatului de macarons poate părea simplă, dar există riscul fie să fii prea insistentă, fie să o faci pentru prea puțin timp.

După ce adaugi bezeaua la ingredientele uscate, ar trebui să folosești o tehnică numită „macronage” pentru a le încorpora și amesteca aluatul până devine neted și strălucitor.

Pentru a te asigura că aluatul a atins consistența potrivită asemănătoare lavei, folosește o spatulă pentru a-l ridica, apoi lasă-l să curgă în bol în timp ce desenezi cifra 8.

Va trebui să-l amesteci mai mult dacă nu poți face acest lucru. Dacă numărul se formează prea repede, s-ar putea să fi amestecat prea mult. Nu intra în panică dacă nu poți face acest lucru corect prima dată. Pe măsură ce exersezi vei reuși.

Prepară tipul corect de bezea

Dacă nu ai făcut niciodată bezea înainte de a pregăti macarons, este posibil să fi presupus că există un singur tip. Totuși, trebuie să știi că sunt de fapt trei tipuri diferite.

Bezeaua franțuzească presupune baterea albușurilor cu zahăr granulat. Pentru bezea elvețiană, albușurile și zahărul se bat la aburi. În cele din urmă, bezeaua italiană, cea mai stabilă dintre cele trei, se face cu cu sirop de zahăr fierbinte cu un raport 2:1 de zahăr și apă.

Majoritatea cofetarilor recomandă folosirea bezelei italiene pentru macarons pentru că este cea mai stabilă. În felul acesta ai mai mult timp să lucrezi cu aluatul.

Poți folosi și bezeaua franțuzească, dar va trebui să te asiguri că temperatura siropului de zahăr este cât mai aproape de 220°C. De asemenea, va trebui să îl adaugi încet peste albușurile bătute spumă.

Încearcă și rețeta de negresă cu bezea. Este o rețetă simplă și gustoasă.

Cerne făina și zahărul

Este important să cerni ingredientele uscate pentru a nu rămâne bucăți mari de migdale în aluat. De asemenea, vor fi mai aerate, iar macarons vor ieși ușoare și pufoase.

Pentru a cerne ingredientele, vei avea nevoie de o sită și un castron mare. Așează sita peste vas și toarnă făina de migdale, împingând orice bulgări prin plasă.

Repetă acest pas și cu zahărul, apoi amestecă ușor cele două ingrediente cu o lingură.

Trebuie să bați tava

Nu te instigăm la violență! Acest pas este unul simplu care te ajută să eliberezi bulele de aer din macarons pentru a crăpa în timpul coacerii.

După ce ai pus toate macarons în tavă, ridic-o puțin și lovește-o ușor de blat sau de masă. Trebuie să faci totul cu delicatețe pentru a nu le strica forma.

De asemenea, poți folosi un ac steril sau o scobitoare pentru a îndepărta manual orice bulă de aer. Acest pas ar trebui făcut înainte de a lăsa macarons să se odihnească.

Lasă prăjiturile macarons să se odihnească

După ce ai format macarons în tavă trebuie să le lași să se odihnească. Dacă nu ai răbdare și le pui direct la cuptor există riscul să crape cât se coc. În timpul cât stau afară se formează o piele, care se îngroașă pe măsură ce macarons se odihnesc.

Ar trebui să le lași între 40 și 60 de minute. După aceea, suprafața lor ar trebui să fie mai degrabă uscată decât lipicioasă și mată.

Nu înlocui făina de migdale

Făina de migdale este cel mai important ingredient pentru macarons, așa încât nu trebuie înlocuită cu nimic altceva. Doar așa vor avea consistența dorită, vor fi aerate și moi.

Nu va funcționa nici făina de grâu, dar nici altă făină obținută din alte tipuri de nuci. Singura făină potrivită pentru macarons este cea albă de migdale.

Respectă temperatura de coacere

Pentru orice tip de aluat este importantă temperatura de coacere, însă pentru macarons poate face diferența dintre perfecțiune și dezastru. Acestea au nevoie de 90-140°C pentru un timp de aproximativ 15-30 de minute.

Fiecare cuptor este diferit și va trebui să experimentezi pentru a găsi timpul și temperatura perfecte pentru al tău. Dacă ai un cuptor cu ventilație, va trebui să reduceți temperatura.

De asemenea, este esențial să fii cu ochii pe macarons, deoarece pot trece rapid de la peste punctul în care sunt perfect coapte.

Alege cu grijă tipul de colorant

Unul dintre motivele pentru care macarons sunt atât de populare este și faptul că sunt atât de frumos colorate. Totuși, nu folosi colorant alimentar lichid pentru că umiditatea va influența într-un mod negativ consistența aluatului. Acest lucru ar putea duce la deformarea macarons.

În schimb, folosește colorant alimentar pudră sau gel. Cu cel sub formă de gel poți face macarons de o singură culoare, dar poți face și combinații din care să rezulte nuanțe îndrăznețe.

Colorantul alimentar sub formă de pudră poate fi amestecat în aluatul de macaron.

Folosește albușuri proaspete

Poate ți se pare că vei termina mai repede treaba dacă folosești albușuri pasteurizate. Este o soluție ce funcționează în multe cazuri, dar nu și pentru macarons.

Un studiu apărut în Poultry Science, publicat de Science Direct, a dezvăluit că albușurile de ou pasteurizate ar putea conține ingrediente care pot afecta calitatea bezelei, cum ar fi emulgatori și stabilizatori.

Ouăle proaspete necesită și ele grijă. Trebuie scoase din frigider cu suficient de mult timp înainte, astfel încât să ajungă la temperatura camerei.

În felul acesta bezeaua va fi mai stabilă. De asemenea, ouăle trebuie să fie foarte proaspete.

Separă ouăle cu grijă

Unul dintre pașii importanți în procesul de preparare a macarons îl reprezintă separarea albușurilor de gălbenușuri.

Ar trebui să acorzi atenție și timp acestei activități. Dacă albușurile nu sunt perfect curate bezeaua nu va fi foarte pufoasă. Grăsimea din gălbenușul de ou ar putea interfera cu proteinele din albușuri, afectându-le consistența după ce sunt bătute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum se prăjesc migdalele
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
Cum se prăjesc migdalele acasă. 3 variante ușor de preparat
ou crăpat
Ai găsit un ou crăpat? Cum îl poți consuma fără să te îmbolnăvești
Ai găsit un ou crăpat? Cum îl poți consuma fără să te îmbolnăvești
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
3 zodii care vor avea noroc și succes începând cu 31 martie 2025. Norocul începe atunci când crezi în ceea ce îți dorești
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
Filmul tragediei din Serbia. Daria și tatăl ei, prinși nevinovați în capcana morții. În tot acest timp, medicii români implorau vameșii să-i lase să treacă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Cornel Dinu s-a plâns de pensia pe care o primește de la statul român! S-a comparat cu Elisabeta Lipă, care încasează, lunar, o sumă uriașă
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Chefi la cuțite, 31 martie 2025. Cine a câștigat a zecea amuletă. Ce concurenți au impresionat jurații
Chefi la cuțite, 31 martie 2025. Cine a câștigat a zecea amuletă. Ce concurenți au impresionat jurații
Chefi la cuțite, 31 martie 2025. Cine a câștigat a zecea amuletă. Ce concurenți au impresionat jurații
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Mormântul unui faraon necunoscut a fost găsit în Egipt. Cum a rămas ascuns până acum
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat nepotrivit. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Kim Kardashian a fost criticată pentru că și-a lăsat fiica să apară într-un videoclip muzical considerat „nepotrivit”. North West are doar 11 ani
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
fresh
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide