Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare

Macarons, cu origini îndepărtate în Franța, datează de peste câteva secole și a călătorit prin istorie pentru a ajunge în forma sa actuală. Descoperă cum să faci macarons la tine acasă. Află cele 10 sfaturi extrem de folositoare.

macarons perfecte puse într-un bol alb
Pentru macarons se folosește doar făină de migdale / Shutterstock

Ceea ce face macarons atât de distinctiv este combinația perfectă între aluatul său crocant și umplutura sa moale și aromată. Aluatul, făcut din albușuri de ou și praf de migdale, este bătut cu zahăr și colorat cu pigmenți naturali pentru a crea acele culori vibrante și atrăgătoare.

Se spune că a fost creat pentru prima dată în mănăstirile din orașul italian Venetia, apoi a fost popularizat în Franța de către călugării francezi. A devenit rapid o alegere favorită a aristocrației franceze și a devenit un simbol al rafinamentului și luxului.

Umplutura, care poate fi de diverse arome, precum ciocolată, fructe, cremă de unt sau ganache, completează savoarea și textura macarons.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cum să faci macarons la tine acasă

Chiar dacă par atât de sofisticate și de delicate încât nu pot fi făcute de un cofetar profesionist, macarons pot fi preparate și acasă.

Respectând rețeta nu ai cum să dai greș. Iată câteva greșeli pe care să nu le faci dacă vrei să faci macarons perfecte.

Amestecarea incorectă a aluatului

Amestecarea aluatului de macarons poate părea simplă, dar există riscul fie să fii prea insistentă, fie să o faci pentru prea puțin timp.

După ce adaugi bezeaua la ingredientele uscate, ar trebui să folosești o tehnică numită „macronage” pentru a le încorpora și amesteca aluatul până devine neted și strălucitor.

Pentru a te asigura că aluatul a atins consistența potrivită asemănătoare lavei, folosește o spatulă pentru a-l ridica, apoi lasă-l să curgă în bol în timp ce desenezi cifra 8.

Va trebui să-l amesteci mai mult dacă nu poți face acest lucru. Dacă numărul se formează prea repede, s-ar putea să fi amestecat prea mult. Nu intra în panică dacă nu poți face acest lucru corect prima dată. Pe măsură ce exersezi vei reuși.

Prepară tipul corect de bezea

Dacă nu ai făcut niciodată bezea înainte de a pregăti macarons, este posibil să fi presupus că există un singur tip. Totuși, trebuie să știi că sunt de fapt trei tipuri diferite.

Bezeaua franțuzească presupune baterea albușurilor cu zahăr granulat. Pentru bezea elvețiană, albușurile și zahărul se bat la aburi. În cele din urmă, bezeaua italiană, cea mai stabilă dintre cele trei, se face cu cu sirop de zahăr fierbinte cu un raport 2:1 de zahăr și apă.

Majoritatea cofetarilor recomandă folosirea bezelei italiene pentru macarons pentru că este cea mai stabilă. În felul acesta ai mai mult timp să lucrezi cu aluatul.

Poți folosi și bezeaua franțuzească, dar va trebui să te asiguri că temperatura siropului de zahăr este cât mai aproape de 220°C. De asemenea, va trebui să îl adaugi încet peste albușurile bătute spumă.

Încearcă și rețeta de negresă cu bezea. Este o rețetă simplă și gustoasă.

Cerne făina și zahărul

Este important să cerni ingredientele uscate pentru a nu rămâne bucăți mari de migdale în aluat. De asemenea, vor fi mai aerate, iar macarons vor ieși ușoare și pufoase.

Pentru a cerne ingredientele, vei avea nevoie de o sită și un castron mare. Așează sita peste vas și toarnă făina de migdale, împingând orice bulgări prin plasă.

Repetă acest pas și cu zahărul, apoi amestecă ușor cele două ingrediente cu o lingură.

Trebuie să bați tava

Nu te instigăm la violență! Acest pas este unul simplu care te ajută să eliberezi bulele de aer din macarons pentru a crăpa în timpul coacerii.

După ce ai pus toate macarons în tavă, ridic-o puțin și lovește-o ușor de blat sau de masă. Trebuie să faci totul cu delicatețe pentru a nu le strica forma.

De asemenea, poți folosi un ac steril sau o scobitoare pentru a îndepărta manual orice bulă de aer. Acest pas ar trebui făcut înainte de a lăsa macarons să se odihnească.

Lasă prăjiturile macarons să se odihnească

După ce ai format macarons în tavă trebuie să le lași să se odihnească. Dacă nu ai răbdare și le pui direct la cuptor există riscul să crape cât se coc. În timpul cât stau afară se formează o piele, care se îngroașă pe măsură ce macarons se odihnesc.

Ar trebui să le lași între 40 și 60 de minute. După aceea, suprafața lor ar trebui să fie mai degrabă uscată decât lipicioasă și mată.

Nu înlocui făina de migdale

Făina de migdale este cel mai important ingredient pentru macarons, așa încât nu trebuie înlocuită cu nimic altceva. Doar așa vor avea consistența dorită, vor fi aerate și moi.

Nu va funcționa nici făina de grâu, dar nici altă făină obținută din alte tipuri de nuci. Singura făină potrivită pentru macarons este cea albă de migdale.

Respectă temperatura de coacere

Pentru orice tip de aluat este importantă temperatura de coacere, însă pentru macarons poate face diferența dintre perfecțiune și dezastru. Acestea au nevoie de 90-140°C pentru un timp de aproximativ 15-30 de minute.

Fiecare cuptor este diferit și va trebui să experimentezi pentru a găsi timpul și temperatura perfecte pentru al tău. Dacă ai un cuptor cu ventilație, va trebui să reduceți temperatura.

De asemenea, este esențial să fii cu ochii pe macarons, deoarece pot trece rapid de la peste punctul în care sunt perfect coapte.

Alege cu grijă tipul de colorant

Unul dintre motivele pentru care macarons sunt atât de populare este și faptul că sunt atât de frumos colorate. Totuși, nu folosi colorant alimentar lichid pentru că umiditatea va influența într-un mod negativ consistența aluatului. Acest lucru ar putea duce la deformarea macarons.

În schimb, folosește colorant alimentar pudră sau gel. Cu cel sub formă de gel poți face macarons de o singură culoare, dar poți face și combinații din care să rezulte nuanțe îndrăznețe.

Colorantul alimentar sub formă de pudră poate fi amestecat în aluatul de macaron.

Folosește albușuri proaspete

Poate ți se pare că vei termina mai repede treaba dacă folosești albușuri pasteurizate. Este o soluție ce funcționează în multe cazuri, dar nu și pentru macarons.

Un studiu apărut în Poultry Science, publicat de Science Direct, a dezvăluit că albușurile de ou pasteurizate ar putea conține ingrediente care pot afecta calitatea bezelei, cum ar fi emulgatori și stabilizatori.

Ouăle proaspete necesită și ele grijă. Trebuie scoase din frigider cu suficient de mult timp înainte, astfel încât să ajungă la temperatura camerei.

În felul acesta bezeaua va fi mai stabilă. De asemenea, ouăle trebuie să fie foarte proaspete.

Separă ouăle cu grijă

Unul dintre pașii importanți în procesul de preparare a macarons îl reprezintă separarea albușurilor de gălbenușuri.

Ar trebui să acorzi atenție și timp acestei activități. Dacă albușurile nu sunt perfect curate bezeaua nu va fi foarte pufoasă. Grăsimea din gălbenușul de ou ar putea interfera cu proteinele din albușuri, afectându-le consistența după ce sunt bătute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ciuperci proaspete puse pe un tocător
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
O oală plină cu paste puse la fiert
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide