Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum

Toate ouăle pe care le cumperi din comerț au inscripționate pe ele o dată. După trecerea ei ai tentația să le arunci, însă trebuie să știi că mai sunt bune câteva săptămâni bune după aceea dată. Află care este testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum.

Un bol plin cu ouă care urmează să fie testate pentru a vedea dacă mai sunt bune pentru consum
Dacă nu mai știi dacă ouăle sunt proaspete sau nu este bine să le testezi / Profimedia Images

Condiția pentru ca oul să mai fie bun de consum este ca acesta să stea la loc rece în frigider. Dilema apare abia acum. Cum îți dai seama că ouăle nu mai sunt bune de consum dacă nu iei în considerare data ștanțată pe ele?

Testul rapid care îți arată dacă oul mai este bun de consum

Umple un bol cu apă și pune oul în el. Dacă oul se duce în jos ca o piatră și rămâne nemișcat într-o parte atunci este încă proaspăt. Dacă se scufundă, dar rămâne în picioare, clătinându-se, este momentul să îl consumi fiert tare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă oul plutește la suprafața vasului cu apă atunci trebuie să îl arunci. Nu înseamnă neapărat că este stricat, însă nici nu ai siguranța că este sigur pentru consum, așa că cea mai bună variantă este să ajungă la gunoi.

Citește și

Cum poți să îți dai seama că un ou fiert este stricat?

Cea mai bună variantă prin care poți vedea dacă ouăle fierte sunt sigure pentru consum este să le miroși. Nu ai cum să nu recunoști emanația produsă de un ou stricat. Află mai multe despre beneficiile consumului de ouă.

Ce reprezintă data înscrisă pe ou

Ouăle proaspete primesc de la producător un termen de valabilitate de 30 de zile, iar văzând data înscrisă pe ele ne putem da seama când au fost produse. Totuși, ele mai pot fi consumate în siguranță și după acea dată dacă au fost ținute la rece.

Înainte de a le folosi într-un preparat este bine să le spargi pe fiecare separat într-un castron, să vezi ce culoare și miros au și apoi să le integrezi în restul compoziției.

Gândește-te că ai nevoie de 10 ouă întregi pentru un desert și ultimul este cu probleme. Pus peste restul compoziție o va strica și va trebui să o iei de la capăt.

Dacă te gândești să le fierbi pentru a le păstra mai mult timp, mai gândește-te. După ce este supus acestui tratament termic poate fi consumat în maximum o săptămână. P

rin fierbere se îndepărtează ceara naturală ce protejează coaja de bacterii, iar acestea au cale liberă. În cazul în care le ții în frigider crude le poți păstra chiar și 2-3 săptămâni după data ștanțată pe coajă, potrivit AllRecipes.com.

Ce se întâmplă dacă mănânci un ou stricat?

Cea mai simplă problemă care poate apărea atunci când mănânci un ou stricat este că vei avea probleme cu stomacul.

Complicațiile apar în cazul în care oul este contaminat cu salmonella. Situațiile de acest tip sunt destul de rare, de 1 la 10.000-30.000 de ouă. Află mai multe despre codurile înscrise pe ouă.

Simptomele contaminării sunt: voma, febră, diaree și crampe stomacale. Acestea apr după 12-72 de ore de la consum și pot dura câteva zile bune. În general nu este nevoie de tratament special, ci doar în funcție de simptomatologie. Când consumi ouă nu uita:

  • Cumpără ouă doar din surse sigure
  • Păstrează ouăle la frigider
  • Aruncă ouăle care sunt crăpate
  • Ouăle fierte care nu sunt consumate imediat se vor păstra în frigider necurățate de coajă.
Citește și
CELE MAI CITITE
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sticle, borcane și capace
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
mai multe tipuri de scorțișoară pe o masă
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Usturoi copt pe un tocător de lemn
Usturoi copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase
Usturoi copt, ingredientul de care nu știai că ai nevoie pentru a face mâncăruri delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, secționat
06:46
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Supă cremă de dovleac cu smântână servită într-un bol gri
05:39
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
O cutie plină cu ouă alături de un semn pe care scrie Ziua Mondială a Oului
11 octombrie, 10:33
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Tartă Tatin cu smochine caramelizate
11 octombrie, 07:23
Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros
Varză călită cu cârnați afumați în tigaie, decorată cu flori de mărar
11 octombrie, 06:47
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
10 octombrie, 09:17
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
10 octombrie, 06:10
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
9 octombrie, 07:23
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
3 zodii care au cel mai bun horoscop al lunii. Vezi ce spun astrele în luna octombrie 2024
3 zodii care au cel mai bun horoscop al lunii. Vezi ce spun astrele în luna octombrie 2024
3 zodii care au cel mai bun horoscop al lunii. Vezi ce spun astrele în luna octombrie 2024
Cât costă acum un kilogram de struguri în piaţă: Am luat aşa, de poftă
Cât costă acum un kilogram de struguri în piaţă: "Am luat aşa, de poftă"
Cât costă acum un kilogram de struguri în piaţă: "Am luat aşa, de poftă"
Fiecare lună din an este asociată cu o culoare. Ce reprezintă nuanța specifică lunii tale de naștere
Fiecare lună din an este asociată cu o culoare. Ce reprezintă nuanța specifică lunii tale de naștere
Fiecare lună din an este asociată cu o culoare. Ce reprezintă nuanța specifică lunii tale de naștere
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Dacă primești aceste mesaje, trebuie să le ștergi imediat, susțin experții. La ce risc te expui dacă le păstrezi 
Dacă primești aceste mesaje, trebuie să le ștergi imediat, susțin experții. La ce risc te expui dacă le păstrezi 
Dacă primești aceste mesaje, trebuie să le ștergi imediat, susțin experții. La ce risc te expui dacă le păstrezi 
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Avocații lui Diddy i-au acuzat pe agenții federali de sabotaj. Aceștia ar fi divulgat un videoclip controversat pentru a stârni ostilitatea publicului înainte de proces
Avocații lui Diddy i-au acuzat pe agenții federali de sabotaj. Aceștia ar fi divulgat un videoclip controversat pentru a stârni „ostilitatea publicului” înainte de proces
Avocații lui Diddy i-au acuzat pe agenții federali de sabotaj. Aceștia ar fi divulgat un videoclip controversat pentru a stârni „ostilitatea publicului” înainte de proces
Cu ce se hrănesc celulele canceroase. Este posibil să le înfometăm? Ce rol are zahărul în dezvoltarea lor
Cu ce se hrănesc celulele canceroase. Este posibil să le înfometăm? Ce rol are zahărul în dezvoltarea lor
Cu ce se hrănesc celulele canceroase. Este posibil să le înfometăm? Ce rol are zahărul în dezvoltarea lor
fresh
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros

Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros

Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional

Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
închide