Ce este smore, desertul american servit la camping și iubit de copii

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

În Statele Unite ale Americii când spui camping spui smore. Este un desert emblematic fără de care nopțile petrecute în natură în fața cortului sau a rulotei nu ar mai fi la fel. Sunt preferate atât de copii, cât și de adulți pentru că sunt versatile și pot fi adaptate gustului fiecăruia.

smore servit pe o farfurie festivă
Smore este un sandvici dulce din biscuiți graham, ciocolată și bezele moi / Shutterstock

Smore combină ciocolata, bezelele moi și biscuiții graham. Desertul este atât de ușor de pregătit, chiar distractiv. Necesită puțină pregătire și atenție. Este chiar ca un joc, în care fiecare își asamblează singur prăjitura alegându-și ingredientele preferate.

Desigur, pornești de la o rețetă de bază, dar poți să folosești tipul de bezele moi preferate, ciocolata care îți place ție, iar dacă vrei un gust mai bogat poți pune unt și un strop de sare.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum a apărut prăjitura smore

Smore are o istorie fascinantă, datând din secolul al XIX-lea, scrie EatThis. A fost pregătit pentru prima dată în Statele Unite, așa cum era ușor de ghicit. Termenul „smore” este o prescurtare a expresiei „some more” (”ceva mai mult”).

Denumirea sugerează că acest desert este atât de delicios încât vrei vrea mereu să mănânci și mai multe. Prima mențiune a termenului smore apare într-un manual de camping din 1927, care detaliază procedura de pregătire a smore în timpul taberelor.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru smore ai nevoie de trei ingrediente principale. Baza o constituie biscuiții graham care au un gust specific de miere și se combină perfect cu restul ingredientelor.

Al doilea ingredient este ciocolata. De obicei se folosește cea cu lapte pentru că este mai cremoasă, dar tu poți să utilizezi orice sortiment îți este pe plac. Bezelele moi sunt elementul cheie al smore. Acestea pot fi prăjite peste foc pentru a obține o crustă auriu-maronie și un miez moale și lipicios.

Cum pregătești smore

Dincolo de gustul său bun, ce atrage la smore este și modul de preparare. Practic este o joacă ce începe cu pregătirea tuturor ingredientelor. Trebuie să potrivești tabletele de ciocolată și biscuiții graham pentru a avea aproximativ aceeași dimensiune.

Vei vrea să ai un desert care să arate și bine, nu doar să fie gustos. În plus, vrei ca la fiecare mușcătură să te bucuri de toate cele trei ingrediente, pentru că de fapt acesta este secretul.

Încearcă și rețetele de muffins cu dovleac. Se prepară ușor și rapid.

Apoi, încălzirea bezelelor la focul de tabără este și ea foarte distractivă. Este un moment plăcut pe care îl împart toți cei prezenți în jurul focului.

Apoi urmează asamblarea smore astfel încât bezelele să nu se răcească. Aștepți puțin astfel încât să se topească ușor ciocolata și muști din sandviciul dulce și cald în lumina focului de tabără.

Variante ale desertului american

De-a lungul anilor, au apărut și variante de smore pornind de la rețeta originală. Biscuiții graham au fost înlocuiți cu biscuiți cu ciocolată sau alte tipuri de biscuiți dulci.

Ciocolata cu lapte a fost și ea uneori înlocuită cu ciocolată neagră, cu alune sau cu ciocolată albă pentru a varia gustul.

În locul bezelelor moi simple se mai pune pune unele aromate cu vanilie, caramel, fructe de pădure sau orice sortiment îți este pe plac.

Mai poți adăuga ingrediente suplimentare, precum felii de banane, migdale măcinate sau bucăți de biscuiți Oreo, pentru a crea smores personalizate.

Citește și
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Prăjitura proteică cu unt de arahide pe un blat gri
Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamente
Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamente
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide