Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră și 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac bezelele, dar nu le-ai încercat încă în propria bucătărie avem pentru tine o rețetă de bezele perfecte. Te vei bucura de un desert delicat și elegant, cu o textură crocantă la exterior și un miez ușor moale și aerat. Făcute corect, ele se topesc în gură și pot fi savurate ca atare sau folosite pentru a decora prăjituri și torturi. Secretul constă în baterea corectă a albușurilor și coacerea lentă.

Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Bezelele au o textură crocantă la exterior și un miez ușor moale și aerat / Shutterstock

Bezelele au o istorie îndelungată și fascinantă, avându-și originile în Europa, cel mai probabil în Elveția sau Franța. Se crede că prima rețetă scrisă de bezea a fost publicată în secolul al XVII-lea de bucătarul francez François Massialot, care le-a numit „méringue”. Totuși, unele surse susțin că bezeaua a fost inventată în Elveția de un cofetar italian, Gasparini, în orașul Meiringen, de unde ar proveni și denumirea acestui desert.

Citește și

Bezelele au devenit populare în întreaga Europă, fiind perfecționate de patiseri celebri din Franța și Italia. În timp, rețeta s-a diversificat, dând naștere unor deserturi rafinate precum tortul Pavlova, bezeaua elvețiană, bezeaua franțuzească și bezeaua italiană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astăzi, bezelele sunt apreciate în întreaga lume, fie ca desert simplu, fie ca bază pentru torturi și prăjituri sofisticate, datorită texturii lor crocante și aerate. Îți oferim mai jos o rețetă de bezele perfecte, pentru a te răsfăța și tu cu acest desert de casă delicios.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea bezelelor constă în pregătirea ustensilelor de lucru. Asigură-te că bolul și telul mixerului sunt complet uscate și fără urme de grăsime. Apoi scoate ouăle din frigider și lasă-le la temperatura camerei să se încălzească.

Cum prepari rețetă de bezele perfecte

Separă cu grijă albușurile de gălbenușuri, fără să rămână urme de gălbenuș. Pune albușurile în bolul mixerului și presară un praf de sare peste ele. Apoi pornește mixerul la viteză medie și bate albușurile până când devin spumoase. Picură zeama de lămâie peste bezea și continuă să bați.

Adaugă zahărul treptat, câte o lingură, mixând continuu la viteză mare. Continuă să mixezi până când bezeaua devine lucioasă și fermă, iar zahărul este complet dizolvat.

Testează frecând puțin amestec între degete – dacă nu se mai simt granule de zahăr, bezeaua este gata.

Înainte de formarea bezelelor preîncălzește cuptorul la 90-100°C (cu ventilație). Apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Transferă compoziția într-un poș cu dui și formează bezele pe tavă, lăsând spațiu între ele. Pune tava în cuptor și coace bezelele la 90-100°C timp de 90-120 de minute, în funcție de mărime.

Bezelele trebuie să fie uscate la atingere și să se desprindă ușor de hârtia de copt. Lasă-le să se răcească în cuptor cu ușa întredeschisă. Depozitează-le într-o cutie ermetică, departe de umiditate.

Sfaturi pentru reușita bezelelor

Pentru ca această rețetă de bezele perfecte să fie una reușită, va trebui să folosești albușuri proaspete, la temperatura camerei.

Nu deschide ușa cuptorului în timpul coacerii.

Dacă vrei bezele colorate, adaugă un strop de colorant alimentar gel în albușuri.

Pentru bezele aromate, poți adăuga puțin extract de migdale, pastă de fistic, cafea solubilă sau cacao.

Citește și
Rețetă de bezele perfecte în tava de copt
Galerie foto

Galerie foto

Bezea într-o mână
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
+21
CELE MAI CITITE
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Creveți cu usturoi în farfurie, decorați cu pătrunjel verde, alături de usturoi, chili și lămâie
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Creveți cu usturoi. O porție de savoare intensă și textură delicată
Tiramisu cu amaretti la pahar, decorat cu cacao și frunze de mentă
Tiramisu cu amaretti la pahar. Eleganță și rafinament într-un desert cremos
Tiramisu cu amaretti la pahar. Eleganță și rafinament într-un desert cremos
Cu ce poți înlocui mierea
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
budinca instant pusă în două pahare
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
14 moduri de a transforma budinca instant într-un desert sofisticat
cele mai populare deserturi din lume puse într-un colaj
Top 10 cele mai populare deserturi din lume
Top 10 cele mai populare deserturi din lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cheesecake cu sos de afine porționat pe farfurie și în forma de copt
20 februarie, 06:19
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
Pârjoale moldovenești într-un bol alb
20 februarie, 05:26
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Felii de chec cu rahat și nucă de cocos
19 februarie, 09:14
Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat
Pâine integrală cu bicarbonat feliată cu cuțitul pe un tocător
19 februarie, 07:38
Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă
Rețetă de bezele perfecte pe farfurie
18 februarie, 06:10
Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior Rețetă de bezele perfecte, crocante la exterior, fine și aerate la interior
Covrigi polonezi pe o farfurie
18 februarie, 05:14
Covrigi polonezi. Rețeta de covrigi pufoși și însiropați Covrigi polonezi. Rețeta de covrigi pufoși și însiropați
Cu ce poți înlocui mierea
17 februarie, 11:28
Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune Cu ce poți înlocui mierea în rețete. Variantele cele mai bune
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic
17 februarie, 08:34
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai gândit
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Delicii aerate cu parfum fructat
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Delicii aerate cu parfum fructat
Zefire cu aromă de căpșuni și vanilie. Delicii aerate cu parfum fructat
Ger peste România. Ziua în care vor fi temperaturi minime record
Ger peste România. Ziua în care vor fi temperaturi minime record
Ger peste România. Ziua în care vor fi temperaturi minime record
Surpriză totală! „Fiul” lui Gigi Becali are o nouă meserie! Cu ce se ocupă şi cum arată acum băiatul de care milionarul din Pipera a avut grijă
Surpriză totală! „Fiul” lui Gigi Becali are o nouă meserie! Cu ce se ocupă şi cum arată acum băiatul de care milionarul din Pipera a avut grijă
Surpriză totală! „Fiul” lui Gigi Becali are o nouă meserie! Cu ce se ocupă şi cum arată acum băiatul de care milionarul din Pipera a avut grijă
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Perneș. Nașul fostului concurent de la Mireasa a mărturisit toate detaliile
Actrița Hande Erçel, răvășitoare într-o rochie neagră la gala de lansare a filmului Rüzgara Bırak
Actrița Hande Erçel, răvășitoare într-o rochie neagră la gala de lansare a filmului Rüzgara Bırak
Actrița Hande Erçel, răvășitoare într-o rochie neagră la gala de lansare a filmului Rüzgara Bırak
Apple a lansat iPhone 16e. Ce preț are noul smartphone
Apple a lansat iPhone 16e. Ce preț are noul smartphone
Apple a lansat iPhone 16e. Ce preț are noul smartphone
Omletă cu cartofi dulci și spanac
Omletă cu cartofi dulci și spanac
Omletă cu cartofi dulci și spanac
Sindromul de resemnare: boala misterioasă care afectează copiii
Sindromul de resemnare: boala misterioasă care afectează copiii
Sindromul de resemnare: boala misterioasă care afectează copiii
Taylor Swift nu mai vorbește cu Blake Lively. Prietenia lor de zece ani a fost distrusă după ce actrița a târât-o în scandalul cu Justin Baldoni
Taylor Swift nu mai vorbește cu Blake Lively. Prietenia lor de zece ani a fost distrusă după ce actrița a „târât-o” în scandalul cu Justin Baldoni
Taylor Swift nu mai vorbește cu Blake Lively. Prietenia lor de zece ani a fost distrusă după ce actrița a „târât-o” în scandalul cu Justin Baldoni
Metode naturale de ameliorare a refluxului gastric. Cum se pot calma simptomele
Metode naturale de ameliorare a refluxului gastric. Cum se pot calma simptomele
Metode naturale de ameliorare a refluxului gastric. Cum se pot calma simptomele
fresh
Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă

Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă

Pâine integrală cu bicarbonat. O variantă rapidă și sănătoasă

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale

Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat

Chec cu rahat și nucă de cocos. Desert pufos și aromat

Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil

Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
închide