Ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. Rețete delicioase în care poți să-l incluzi

Avocado este un fruct pe cât de versatil și de gustos, pe atât de greu de ales. Probabil ți s-a întâmplat să tai un avocado necopt și să nu știi ce să faci cu el. Nu îl arunca pentru că îl poți salva foarte ușor. Iată ce poți face dacă ai tăiat un avocado necopt. În ce rețete poți să-l incluzi cu ușurință.

Avocado necopt pus într-o salată delicioasă
Avocado necopt poate fi folosit în preparate care necesită o textură mai crocantă / Shutterstock

Înainte de a tăia un avocado trebuie să verifici dacă este copt suficient. Poți face acest lucru observându-i culoarea: dacă este încă foarte verde înseamnă că mai are nevoie de timp pentru a ajunge la maturitate. De asemenea, poți să îl apeși puțin cu degetul și dacă este tare este semn că nu s-a copt îndeajuns. Îl poți mirosi.

Un avocado necopt are un miros slab sau neutru.Lăsând sâmburele în jumătățile de avocado va ajuta la încetinirea procesului de coacere.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți face cu un avocado necopt

Dacă totuși nu ai făcut aceste lucruri și ai tăiat fructul de avocado necopt nu trebuie să îl arunci. Poate fi folosit în unele rețete care necesită ca acesta să aibă o textură mai fermă. În cazul în care vrei să fie totuși mai copt și mai moale, îl poți lăsa la temperatura camerei pentru o zi sau două pentru a-și continua procesul de coacere.

Scoate-i sâmburele, stropește-i pulpa cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu oxida, lipește-le la loc astfel încât să intre cât mai puțin aer și înfășoară-l în folie alimentară cât mai strâns. Vei constata că va fi mai moale în 24-48 de ore.

Un fruct de avocado necopt va fi mai ferm, cu pulpa ceva mai tare și nu va avea aceeași aromă ca cel ajuns la maturitate. Cu toate acestea poate fi folosit în câteva preparate delicioase.

Descoperă cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Aceste sfaturi sunt utile în bucătărie.

Avocado crocant

Feliază fructul de avocado necopt în felii subțiri sau fâșii. Înmoaie feliile de avocado în ou bătut și unge-le cu un amestec de pesmet și condimente.

Coace-le în cuptor sau în friteuza până devin crocante și bucură-te de o gustare aromată și hrănitoare.

Salsa de avocado

Un avocado cu o textură mai fermă poate fi mai potrivit pentru anumite tipuri de mâncare. Taie mărunt avocado necopt și combină-l cu roșii tăiate cubulețe, ceapă, coriandru proaspăt tocat, suc de lămâie sau limetă și condimente.

Amestecă bine și lăsați aromele să se îmbine pentru o salsa răcoritoare. Servește-o apoi cu chipsuri tortilla sau ca topping pentru carne la grătar sau tacos. Încearcă și rețeta de cremă de avocado. Este delicioasă și sățioasă.

Avocado murat

Taie avocado necopt în cuburi sau felii. Pregătește o compoziție din oțet, apă, zahăr, sare și condimente. Pune bucățile de avocado într-un borcan sterilizat, toarnă amestecul peste ele și închide-l ermetic.

Apoi, pune borcanul la frigider și lasă-l să se mureze pentru câteva zile. Se poate consuma în sandviciuri, salate sau drept garnitură pentru preparate din carne.

Sosuri pentru paste

Taie avocado necopt în cuburi mici și amestecă-l cu paste gătite, ulei de măsline, usturoi, zeama de lămâie și condimente pentru a crea un sos unic și cremos.

Sushi

Folosește fâșii de avocado necopt în rulouri de sushi. Aceasta poate oferi o textură crocantă și un contrast plăcut cu orezul și legumele.

Salate de fructe

Cuburile de avocado necopt pot fi adăugate la o salată de fructe pentru o notă de prospețime și o textură crocantă. Se potrivește bine cu mango, ananas sau pepene galben.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
avocado toast pus pe un tocător de lemn
Cum să faci din avocado toast un mic dejun complet, plin de nutrienți
Cum să faci din avocado toast un mic dejun complet, plin de nutrienți
Cremă de avocado cu iaurt în bol cu lingură, alături de un avocado secționat în jumătăți
Galerie foto
Cremă de avocado cu iaurt. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
Cremă de avocado cu iaurt. Rețetă pentru un mic dejun sănătos
avocado toast pe o farfurie gri
Cea mai simplă rețetă de avocado toast. Cum poți transforma acest preparat într-un festin
Cea mai simplă rețetă de avocado toast. Cum poți transforma acest preparat într-un festin
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
România trece în această noapte la ora de vară - ora 3.00 devine ora 4.00. Cum va fi afectată circulaţia trenurilor
România trece în această noapte la ora de vară - ora 3.00 devine ora 4.00. Cum va fi afectată circulaţia trenurilor
România trece în această noapte la ora de vară - ora 3.00 devine ora 4.00. Cum va fi afectată circulaţia trenurilor
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide