Ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată

Din bucătăria ta nu ar trebui să lipsească tigaia neaderentă de calitate. Chiar dacă ți se pare că poți găti în ea orice, adevărul este că în unele cazuri rezultatul nu este cel dorit. Află ce poți găti în tigaia neaderentă și pentru ce să nu o folosești niciodată.

O tigaie neaderentă în care au fost preparate două ouă ochiuri
Tigaia neaderentă nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie / ShutterStock

Tigăile cu suprafață neaderentă sunt foarte utile în bucătărie însă necesită o atenție mai mare atunci când sunt folosite. Sunt destinate preparatelor care au nevoie de temperaturi mici pentru gătit, așa că dacă te grăbești este mai bine să cauți alt vas.

Citește și

Uneori ai nevoie de grăsime și într-o tigaie neaderentă. Nu trebuie să pui cantități mari, ci doar să ungi tigaia cu puțin unt sau ulei. În felul acesta îi prelungești durata de viață. De asemenea, trebuie să folosești ustensile adecvate acestui tip de tigaie și să le depozitezi punând un prosop deasupra pentru a nu se zgâria.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți găti în tigaia neaderentă

O tigaie neaderentă este potrivită pentru ingrediente delicate care au nevoie de temperaturi mici sau medii pentru a se găti.

Ouă

Poți folosi tigaia neaderentă pentru omlete de orice fel. Nu vei avea nevoie de ulei sau de alt tip de grăsime. Este suficient să pui ouăle și ce alte ingrediente mai vrei și vei obține o omletă pufoasă și gustoasă. Află mai multe despre beneficiile consumului de ouă.

Clătite

Pentru clătite ai nevoie neapărat de o tigaie neaderentă dacă vrei să le poți întoarce ușor, fără să se rupă. Nu trebuie să adaugi ulei.

Preparate cu brânză

Dacă vrei să gătești quesadillas sau sandviciuri calde cu brânză o tigaie neaderentă este ceea ce îți trebuie pentru ca nimic să nu se ardă, mai ales brânza care se topește și poate curge.

Fructe de mare

Tigaia non-aderentă va fi ajutorul tău de nădejde dacă vrei să gătești, fructe de mare sau pește cu o textură mai moale. Află care sunt cele mai sănătoase fructe de mare.

Nuci

Poți folosi o tigaie non-aderentă pentru a coace diverse tipuri de nuci sau alune. Este o variantă foarte bună dacă vrei să le coci uniform.

Ce să nu gătești în tigaia neaderentă

Tigăile non-aderente nu trebuie folosite pe temperaturi mari și nici nu trebuie lăsate goale să se preîncălzească.

Friptură

Tigaia neaderentă nu este potrivită pentru niciun tip de carne pentru că nu poate fi folosită pe foc puternic. În plus, nu vei obține nici crusta crocantă pe care o cauți. În cel mai rău caz se va arde.

Ingrediente acide

Dacă gătești de mai multe ori roșii, citrice sau vin într-o tigaie non-aderentă cu timpul o vei stica și nu o vei mai putea folosi.

Preparate la cuptor

Sunt tigăi non-aderente pe care le poți pune la cuptor, însă trebuie să verifici pe spatele acestora indicațiile date de producător. Dacă nu este specificat acest lucru este bine să găsești alt recipient potrivit pentru cuptor.

Cum alegi o tigaie non-aderentă bună

Majoritatea tigăilor din magazine sunt tratate astfel încât să aibă un strat antiaderent. Cel mai des întâlnite sunt cele cu teflon sau ceramice. În cele din urmă trebuie totuși unse cu ulei sau unt pentru a fi siguri că nu se lipește mâncarea de ele.

Pentru tigăile non-aderente se folosesc și materiale mai speciale cum ar fi titanium, resistium sau Duratek.

Tigăile din teflon sunt cele mai des folosite, însă au dezavantajul că odată ce au fost zgâriate trebuie aruncate pentru că mâncarea gătită în ele devine periculoasă pentru consum. În plus, nu pot fi spălate la mașina de spălat vase.

Citește și
CELE MAI CITITE
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sticle, borcane și capace
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
Cum se sterilizează borcanele și sticlele pentru conserve
mai multe tipuri de scorțișoară pe o masă
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
Cele mai comune 4 tipuri de scorțișoară și modul lor de utilizare
tipuri de făină puse în linguri de lemn
12 tipuri de făină. Ce trebuie să alegi ca să îți iasă aluatul perfect
12 tipuri de făină. Ce trebuie să alegi ca să îți iasă aluatul perfect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
5 iulie, 06:49
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Salată egipteană de fructe - Fakhfakhina
5 iulie, 06:26
Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
Cod roșu de vijelii puternice în tot județul Cluj. Rafale de până la 110 km/h. A fost emis mesaj RO-Alert
Cod roșu de vijelii puternice în tot județul Cluj. Rafale de până la 110 km/h. A fost emis mesaj RO-Alert
Cod roșu de vijelii puternice în tot județul Cluj. Rafale de până la 110 km/h. A fost emis mesaj RO-Alert
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Sean Diddy Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Sean „Diddy” Combs nu a fost eliberat pe cauțiune, deși a fost achitat de cele mai grave acuzații
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
închide