Cea mai cremoasă supă cremă de morcovi pe care o poți face acasă
Supa cremă de morcovi este cremoasă, bogată în vitamine, se face ușor și poate fi congelată pentru a fi consumată mai târziu. Nu ai niciun motiv să nu o încerci. Dacă ai copii, cu siguranță această rețetă este modalitatea perfectă să îi convingi să consume morcovi.
În cazul în care ai în frigider mulți morcovi cu care nu știi ce să faci, poți încerca această supă cremă, indiferent dacă este cald sau frig afară. O poți consuma caldă, dar este la fel de bună și rece în zilele toride ale verii.
Ingrediente
Mod de preparare
Se încing untul și uleiul într-o tigaie, la foc mediu, până se topește untul. Se adaugă ceapa și țelina și se gătesc, amestecând ocazional, până se înmoaie, aproximativ 4-6 minute.
Se adaugă usturoiul și cimbrul sau pătrunjelul și se lasă aproximativ 10 secunde. Apoi se pun morcovii, apa și supa de legume/pui. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se mai lasă aproximativ 25 de minute. Apoi se pune totul într-un blender și se pasează până se omogenizează.
Se adaugă smântâna lichidă și se asezonează cu sare și piper.
Sfaturi pentru a face supă cremă de morcovi
Această supă cremă de morcovi este cremoasă și dulce. O poți păstra la frigider pentru 3-4 zile sau o poți congela pentru aproximativ 6 luni. Ideal este să folosești pungi speciale pentru congelator în care să porționezi supa raportat la numărul de persoane din casă.
Unul dintre ingredientele necesare pentru această supă cremă de morcovi este supa de legume sau de pui. Dacă nu ai poți folosi apă, însă preparatul nu va mai fi la fel de gustos. Supa de pui se face foarte repede. Pune la fiert 2-3 bucăți de carne de pui cu câteva legume rădăcinoase, foaie de dafin, sare, piper. Când carnea s-a fiert, o scoți din oală. Zeama rezultată o poți folosi pentru a face supa cremă de morcovi, iar restul ingredientelor pot fi utilizate pentru alte feluri de mâncare. Pentru supa de legume este suficient să fierbi câteva legume rădăcinoase cu un strop de ulei de măsline, sare și piper. Din legumele rămase poți face un piure. Află de aici câteva sfaturi pentru a obține cel mai bun piure.
Beneficiile nutritive ale morcovilor
Morcovii sunt legume pline de nutrienți. Nu doar că vei avea un preparat savuros dacă îi gătești, ci vei primi și o adevărată porție de sănătate. 100 g de morcovi conțin:
- 73% din necesarul zilnic de vitamina A;
- 9% din necesarul zilnic de vitamina K;
- 8% din necesarul zilnic de potasiu și fibre;
- 5% din necesarul zilnic de vitamina C;
- 2% din necesarul zilnic de calciu și fier.
Morcovii conțin și o cantitate impresionantă de antioxidanți care, potrivit cercetărilor ajută la lupta cu stresul oxidativ, crescând imunitatea organismului. Betacarotenul, care este și el un antioxidant, ajută la menținerea sănătății ochilor.
Antioxidanții pot reduce riscul de apariție a cancerului. Este dovedit științific faptul că aceștia antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi dăunători din corpul tău, dar și împotriva inflamațiilor. Acestea sunt responsabile și cu apariția bolilor cardiovasculare, așa că dacă vei consuma mai mulți morcovi îți vei ajuta și inima să rămână sănătoasă.