7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi

Piureul de cartofi este cea mai rapidă garnitură pe care o poți face, cea mai simplă și, de ce să nu recunoaștem, și cea mai gustoasă. Cu toate acestea se întâmplă să nu iasă de fiecare dată pufos și moale, nu-i așa? Pentru a evita un posibil eșec, află 7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi.

Publicat: 22 iulie 2022, 07:22
O persoană care prepară un piure de cartofi
Cel mai bun piure de cartofi are nevoie de cartofi albi / Shutterstock

Piureul de cartofi îți poate aduce aminte de copilărie, de prânzul în familie. Probabil că îl faci ori de câte ori nu știi ce să mai gătești. Dacă nu îți iese mereu perfect, iată câteva sfaturi pentru a avea un piure de cartofi pufos de fiecare dată.

7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure

Rețeta piureului de cartofi se poate adapta în funcție de gusturi și de imaginația pe care o are fiecare. Acesta poate avea în compoziție mai multe ingrediente, în funcție de preferințele culinare sau de zona din care provii. Poți oricând să-i adaugi în compoziție brânzeturi, verdețuri, sau condimente.

Înainte de a trece la diverse combinații ține cont de aceste 7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi din lume.

Folosești cartofi albi, de preferat Yukon Gold

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poate nu te-ai gândit până acum, dar soiul de cartofi pe care îl folosești este cel mai important pentru un piure perfect. Nu toți cartofii sunt potriviți pentru acest fel de mâncare. Cartofii Yukon Gold au interiorul auriu, coaja subțire și un conținut mai scăzut de amidon.

Pentru că la noi nu există magazine unde să fie specificat soiul cartofilor, alege-i pe cei pe care scrie că sunt pentru piure.

Citește și

Fierbe cartofii în bucăți mari

Cu cât cartofii sunt tăiați în bucăți mai mici, cu atât va pătrunde în interiorul lor mai multă apă. Din această cauză își vor pierde aroma. Se poate chiar să fie nevoie să îi fierbi cu tot cu coajă, pe care să o îndepărtezi mai apoi.

Pasează cartofii cât sunt fierbinți

Dacă vrei un gust și o textură cu adevărat cremoasă, nu lăsa cartofii să se răcească înainte de a-i transforma în piure. Pasează-i imediat ce i-ai luat de pe foc și ai scurs bine apa. Acest lucru se află pe lista cu 7 sfaturi pentru a obține cel mai bun piure de cartofi.

Adăugă mai întâi grăsime

Trebuie să adăugi grăsime înainte de a mai adăuga orice alt ingrediente. Cel mai indicat este să pui unt cu 82% grăsime. Acesta va face ca textura cartofului să rămână fermă și cremoasă în același timp.

Gustă-l în mod constant

Nu pune toată cantitatea de sare la început. Adaugă câte puțin și mai gustă din când în când pentru a ajunge la un echilibru perfect. Oricum alimentele bogate în amidon și cu conținut de grăsime au nevoie de multă sare pentru a căpăta gustul dorit.

Nu adăuga lichidul dintr-o dată

Dacă pui toată apa rămasă de la fierbere în același timp, cartofii nu vor putea absorbi tot lichidul deodată. Apa sau laptele adăugate în cantități mai mici îi ajută să o absoarbă treptat, fără riscul ca piureul să devină prea lichid.

Dacă nu vrei să pui apa rămasă de la fierbere, poți să folosești lapte la tempratura camerei sau chiar smântână pentru gătit simplă ori infuzată cu diverse condimente. În acest caz verifică dacă mai este nevoie să mai adaugi sare.

De exemplu, piureul de cartofi poate fi oricând servit alături de această tocăniță de porc cu ciuperci uscate.

Poți să îi dai mai multă aromă cu ierburi aromatice

Dacă vrei să faci un piure de cartofi mai special poți să infuzezi în unt câteva ierburi aromatice. Poți folosi cimbru, rozmarin sau usturoi, dar nu te limita la aceste idei. Orice îți place poate fi varianta potrivită. De asemenea, poți fierbe ierburile în smântână lichidă pe care să o adaugi în piure după ce pui untul.

Din momentul în care piureul este gata poți să îl pui drept garnitură lângă orice preparat din carne, cu diverse sosuri sau poți să îl mănânci pur și simplu fără nimic pentru că va fi delicios.

Citește și
CELE MAI CITITE
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Corneluțe cu gem
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Porție de curry de dovleac cu năut și orez basmati
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
carnea de vită la cuptor
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
șalotă
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Frico veneto
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
bruschete cu ton și avocado
06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
banane foarte coapte
05:11
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
26 octombrie, 05:30
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute) Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
șalotă
25 octombrie, 06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
25 octombrie, 05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: Trebuie să fii sinceră cu publicul tău
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Interviu EXCLUSIV cu Sorin Grindeanu. Unde consideră că a greșit PSD în actuala guvernare
Interviu EXCLUSIV cu Sorin Grindeanu. Unde consideră că a greșit PSD în actuala guvernare
Interviu EXCLUSIV cu Sorin Grindeanu. Unde consideră că a greșit PSD în actuala guvernare
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
amp;#8220;M-a bufnit plânsul şi am plecat”. Momentul în care Gigi Becali a cedat la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Risotto cu dovleac și gorgonzola
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Smiley a vorbit despre Armonie, viitorul său spectacol de la Sala Palatului: Abia aștept să plutim împreună
Smiley a vorbit despre „Armonie”, viitorul său spectacol de la Sala Palatului: „Abia aștept să plutim împreună”
Smiley a vorbit despre „Armonie”, viitorul său spectacol de la Sala Palatului: „Abia aștept să plutim împreună”
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
Cauze ale durerii de urechi. Ce poate cauza acest simptom
fresh
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas

Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread

Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
închide