Ciorbă de spanac și urzici. Rețetă gustoasă și sănătoasă
Ciorbă de spanac și urzici este vedeta sezonului de primăvară. Profită din plin de vitaminele pe care aceste două plante le conțin și oferă-i organismului tău un boost de energie. Combinația de spanac și urzici, într-o ciorbă delicioasă, este tot ce îți trebuie în această perioadă.
Pentru a prepara rețeta de ciorbă de spanac și urzici poți să folosești spanac proaspăt sau poți să cumperi spanac congelat. Cum este primăvară, îți recomandăm să faci o plimbare până în piață și să cumperi spanac proaspăt.
Beneficiile spanacului pentru sănătatea organismului sunt recunoscute în întreaga lume. Acesta contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar, fiind o plantă bogată în vitaminele A, C și B2. Urzicile ajută și ele la funcționarea optimă a sistemului imunitar, iar combinația dintre aceste două plante nu poate decât să fie benefică pentru sănătatea organismului tău.
Îți oferim rețeta completă pentru a prepara și tu această rețetă gustoasă și sănătoasa. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Spală bine spanacul, curăță urzicile și opărește-le pe rând, timp de 2 minute. Apoi, scurge-le și toacă-le mărunt. Taie șunculița în fâșiuțe subțiri.
Pune pe foc oala în care vei prepara ciorba. Pune uleiul și călește șunculița, dacă îți place gustul ei intens. În caz contrar, poți să omiți din lista de ingrediente. Această ciorbă de spanac și urzici va fi delicioasă chiar și în absența ei.
Toacă ceapa și ardeiul și apoi adaugă-le în oală. Adaugă și morcovul ras și călește-le pe toate până se înmoaie.
După ce ai călit totul bine, adaugă o lingură de sare, orezul și verdețurile tocate mărunt. Acoperă totul cu apă și lasă conținutul la fiert până când se gătește orezul, timp de aproximativ 30 de minute.
Pune roșiile și borșul sau zeama de lămâie și mai dă o data în clocot. La final adaugă oul bătut.
Această ciorbă de spanac și urzici poate fi savurată alături de pâine de casă caldă, pufoasă și gustoasă.
Cum să faci pâine de casă
Mirosul și gustul deosebite al pâinii de casă completează perfect aroma deosebită a ciorbei de spanac și urzici.
Ca să faci o pâine de casă bună ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1,2 kg făină albă de grâu
- 800 ml apă
- 50 g drojdie proaspătă sau 14 g uscată
- 1 lingură de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 4-5 linguri de ulei de măsline.
Pâine de casă – Mod de preparare
Prima dată cerne făina. Pune-o într-un vas înalt și adaugă peste sarea. Dizolvă drojdia în puțină apă caldă și las-o să crească. Poți să adaugi și o lingură de zahăr.
După 10 minute, toarnă drojdia în mijlocul făinii și începe să frămânți bine. Adaugă treptat câte puțin din apa caldă cu ulei de măsline și frământă până când aluatul devine elastic și moale.
Acoperă vasul cu un prosop și lasă-l la dospit o oră.
După ce a crescut, pune-l pe masa de lucru și împarte-l în câte forme vrei să faci. Din această cantitate îți ies aproximativ două pâini de mărime medie.
După ce ai pus pâinea în tăvi, unge suprafața lor cu apă călduță și pune semințe, sare sau lasă-le așa. Lasă la crescut, în tavă, încă aproximativ 30 de minute și apoi bagă tăvile la cuptor. Ai grijă să preîncălzești cuptorul la 200-220 °C. Lasă-le la copt aproximativ 40-50 de minute, până când pâinea se rumenește frumos.
Poftă bună!