Cel mai sănătos pește pentru familia ta
Peștele conține un nivel ridicat de nutrienți și proteine fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente. Peștele cu carne grasă, somonul și tonul, au și mai multe beneficii. În plus, carnea de pește conține mai puține grăsimi saturate. Hai să aflăm împreună care este cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Specialiștii de la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite recomandă să mâncăm pește și fructe de mare de de două ori pe săptămână, ca parte a unei diete echilibrate.
Cel mai sănătos pește pentru familia ta
Unul dintre principalele beneficii ale consumului de pește este aportul de acizi grași omega 3. Aceștia nu sunt produși de organismul tău, motiv pentru care trebuie să consumi alimente care conțin acizii grași. Acizii grași omega 3 ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
Deoarece peștele este o sursă de proteine cu conținut scăzut de grăsimi este ideal pentru persoanele care vor să își menționă o greutate corporală constantă sau care vor să slăbească.
Iată care sunt cele mai potrivite tipuri de pește și de beneficii au acestea asupra sănătății.
Somon sălbatic
Toate tipurile de somon conțin acizi grași omega-3, care ajută la menținerea sănătății inimii. Somonul sălbatic este mai bun decât cel de crescătorie, iar cercetările arată că este mai bogat în nutrienți și mai sărac în grăsimi saturate. În plus, conține și vitamina D și calciu.
Cel mai simplu mod de a găti somon sălbatic este să îl gătești la abur în hârtie de pergament. Taie mărunt și călește câteva legume, morcov sau dovlecel, sau ce altceva îți place.
Fă un pat de legume ca prim strat deasupra hârtiei pergament. Pune peste ele somonul, împachetează-l și dă-l la cuptor, la temperatura maximă, pentru 10 minute. Îți oferim și noi o rețetă de fusilli cu somon pe care să o prepari pentru o cină în familie.
Ton
Tonul este, în general, sigur pentru consum, dar cu moderație. Unele tipuri de ton conțin mai mult mercur decât altele, de aceea trebuie să te asiguri să este pescuit din locuri sigure. Oamenii ar trebui să fie conștienți de faptul că anumite soiuri de ton, inclusiv tonul roșu, sunt amenințate de pescuitul excesiv. Acolo unde este posibil, ar trebui să aleagă un tip care nu prezintă risc, cum ar fi listao.
Tonul este sărac în calorii și bogat în vitamine și proteine. O porție de 100 de grame de ton conține 22 g de proteine. Uite aici o listă cu alimente bogate în proteine. Tonul se află pe lista cu cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Tonul este ușor de preparat. Unge bucata de ton cu ulei de măsline și asezoneaz-o cu sare și piper. Se pune apoi într-o tigaie și se lasă aproximativ 5 minute la foc mediu spre mare.
Păstrav curcubeu
Majoritatea tipurilor de păstrăvi care sunt disponibile în magazine vin din crescătorii. Păstravul curcubeu de crescătorie conține 19,94 g de proteine și 4,30 micrograme de vitamina B12.
Cel mai simplu mod de a găti păstrăvul este la cuptor cu puțin ulei de măsline, suc de lămâie și ierburi aromatice. Se poate servi cu legume, orez sau cartofi.
Halibut de Pacific
Halibutul este un pește ferm, alb, cu o aromă aparte. Dacă nu îți place în mod special gustul de pește, dar vrei să bucuri de beneficiile sale nutriționale halibutul este ce cauți.
Halibut conține 18,56 g de proteine la 100 g și este, de asemenea, o sursă bună de potasiu și vitamina D.
Poți găti halibut în multe moduri. Îl poți marina într-un amestec de ulei de măsline, usturoi, suc de lămâie, busuioc și pătrunjel. Fileurile le vei pune apoi pe grătar sau într-o tigaie antiaderentă timp de 5-6 minute. Orezul sau legumele trase la tigaie pot fi o garnitură potrivită.
Macrou
Macroul este un pește ferm, alb, cu o aromă puternică. Are un conținut mare de omega 3 și de vitamina B12. Cel mai bine este să alegi varianta sa proaspătă. Macroul marinat sau afumat poate avea un conținut mare de sodiu. Speciile mai mici, cum ar fi macroul de Atlantic și sau cel spaniol, sunt alegeri mai bune, deoarece peștii mai mari tind să aibă un conținut mai ridicat de mercur.
Macroul este foarte bun la cuptor cu lămâie, sare, piper și ulei de măsline sau pe grătar. Cartofii, legumele sau orezul sunt o garnitură potrivită.
Cod
Codul este un pește alb, care este ușor de preparat. Codul este o sursă bună de fosfor, niacină și vitamina B12. Este bogat în proteine, dar sărac în grăsimi și calorii, ceea ce îl face o alegere ideală pentru persoanele care încearcă să-și controleze greutatea corporală. Codul se află și el pe lista cu cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Codul este foarte gustos gătit la cuptor, servit cu legume trase la tigaie. Poți alege dovlecel, sparanghel, ceapă și ardei.
Sardine
Sardinele sunt pești grași și oferă multe beneficii nutritive. Sardinele sunt bogate în calciu, fier, seleniu , proteine, vitamina B12 și acizi grași omega 3.
Deși sardinele proaspete sunt mult mai gustoase, sunt mai frecvent disponibile conservate sau congelate. Persoanele care mănâncă conserve de sardine ar trebui să verifice eticheta pentru conținutul de ulei și sodiu. Sardinele se află pe lista cu cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Sardinele conservate pot fi mâncate simple sau se pot adăuga în salate. Sardinele proaspete se pot prăji, găti la grătar sau la cuptor. Îți oferim și o rețetă de sardine marinate la grătar.
Hering
Heringul este un pește care aparține familiei sardinelor. Este o sursă benefică de acizi grași omega 3 și aduce, de asemenea, un aport de 17,96 g de proteine și 13,67 mcg de vitamina B12 la fiecare 100 g.
Heringul marinat sau afumat are un conținut mai mare de sodiu, de care oamenii ar trebui să ții cont atunci când îți planifici mesele.
Heringul se poate consuma copt, prăjit sau la grătar cu legume, cartofi sau orez.