Consumul de pește este o componentă esențială a unei diete sănătoase, oferind multiple beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat în proteine, acizi grași omega-3, vitamine și minerale. Descoperă și tu top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de mare. Află cum poți să le incluzi în dieta ta.
Top 10 cele mai sănătoase tipuri de pește și fructe de marePeștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă o rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Te va cuceri imediat combinația de gusturi și arome.
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tăuSomonul este perfect pentru o cină delicioasă, sățioasă și rapidă. Fiind o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și vitamine, somonul este iubit și apreciat atât pentru valoarea nutritivă, cât și pentru versatilitatea sa în bucătărie. Indiferent de preparatul pe care urmează să îl gătești din somon, modul în care îl prepari va avea un impact profund asupra gustului final. Descoperă pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gust.
Pe ce parte se gătește somonul pentru a avea cel mai bun gustPeștele este o proteină delicată și gustoasă, iar alegerea condimentelor potrivite poate să îi evidențieze gustul unic și să îmbunătățească experiența culinară. În funcție de tipul de pește unele arome sunt mai potrivite decât altele, așa încât este important să știi ce trebuie să folosești în funcție de situație. Descoperă cele mai bune condimente pentru peștele gătit în casă. Ce recomandă specialiștii în bucătărie.
Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gustSurimi sau imitația de crab este un ingredient destul de popular în bucătăria asiatică. Datorită gustului său a ajuns să fie consumat destul de des și în lumea occidentală. Se poate consuma ca atare, dar de cele mai multe ori îl vei găsi în salate, sandviciuri sau alte preparate. Descoperă ce poți face cu surimi. Iată 10 variante simple și delicioase.
Ce poți face cu surimi. 10 variante simple și delicioasePreparatele din pește sunt delicioase și sănătoase, dar dacă trebuie să le gătești acasă vin la pachet cu un miros de care, de cele mai multe ori, greu mai scapi. Totuși, există câteva trucuri care te învață cum să scapi de mirosul de pește din casă. Descoperă 11 trucuri care funcționează.
Cum să scapi de mirosul de pește din casă. 11 trucuri care funcționeazăPeștele nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion. Potrivit tradiției se spune că dacă îl mănânci vei trece ușor prin anul ca unduirea peștelui prin apă. Poți alege orice specie, gătit așa cum îți place ție. Important este să ai pe masă pește. Descoperă ce garnitură se pune la pește. Iată câteva variante pentru toate gusturile.
Ce garnitură se pune la pește. Variante pentru toate gusturileTilapia sau peștele Sfântului Petru este unul dintre cele mai controversate tipuri de pește. Este înrudit cu bibanul și trăiește în apă dulce în Africa, Asia, dar și în America Centrală și unele zone ale Americii de Sud. Astăzi majoritatea peștilor tilapia vin din crescătorii. Unii specialiști recomandă evitarea lui. Iată adevărul despre tilapia.
Adevărul despre tilapia, numit și „peștele Sfântului Petru”. Ce beneficii are pentru organismPeștele și fructele de mare sunt produse care ar trebui consumate cel puțin o dată pe săptămână datorită beneficiilor lor nutritive, dar și gustului savuros. Ideal este să le cumperi proaspete, însă uneori poate fi complicat să îți dai seama dacă au fost pescuite de curând sau stau în galantar de zile bune. Iată 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice. Vezi ce spun specialiștii.
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se stricePeștele este un aliment sănătos, însă, din păcate, este de multe ori evitat pentru că are oase și, din această cauză, este greu de consumat. Totuși, dacă ai vrea să mănânci alege specii de pește fără oase, pentru că există și așa ceva. Iată ce ar trebui să ceri la pescărie data viitoare când ajungi acolo.
Specii de pește fără oase. Gustoase, ușor de preparat și de servitDacă ai în casă pește marinat la borcan poți să te declari norocoasă. Este una dintre cele mai versatile conserve pe care o poți consuma în atât de multe moduri încât vei avea preparate pentru toate mesele zilei.
Pește marinat la borcan. Rețeta de conservă făcută în casăPe cât de delicios este peștele pe atât de complicat este să alegi garnitura pe care să o servești alături. Desigur, sunt cartofii în diverse forme, este și orezul, însă parcă ai vrea ceva mai diversificat. Peștele alb se poate asocia cu aproape orice, însă pentru cel cu carne roșie ai ceva bătăi de cap. Descoperă 5 garnituri pentru pește. Aceste rețete sunt potrivite pentru orice masă.
5 garnituri pentru pește. Rețete potrivite pentru orice masăTonul este unul dintre cele mai populare tipuri de pește, fiind folosit în aproape toate bucătăriile lumii. Are un gust bogat și o textură moale, și o valoare nutritivă deosebită. Probabil că ai și tu ai măcar o conservă de ton în cămară. Dacă nu știi ce să faci cu ea iată câteva idei de rețete cu ton din conservă din care să te inspiri când vrei să gătești ceva rapid.
3 rețete cu ton din conservă. Preparate gustoase pe care trebuie să le încerciBeurre blanc este un sos clasic de unt care este atât cremos, cât și acidulat. Se servește cu preparate din carne de pește sau fructe de mare, legume și cu ouă poșate.
Beurre blanc, sosul perfect pentru preparate din peștePentru o zi de post cu dezlegare la pește, îți recomandăm să încerci o delicioasă rețetă de macrou cu legume la tigaie. Se prepară destul de simplu și nu necesită ingrediente multe.
Macrou cu legume la tigaie. Rețetă simplă și rapidăProbabil ți s-a întâmplat măcar o singură dată în viață să gătești pește și să ți se lipească de tigaie. Când ai vrut să îl scoți în farfurie aproape că s-a rupt, indifirent cât de bun era gustul lui, nu părea deloc apetisant. Iată câteva sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaie.
Sfaturi practice care te ajută să nu se mai lipească peștele de tigaieFructele de mare au un conținut ridicat de nutrienți. Este indicat să le incluzi în meniul tău cât mai des. Totuși, trebuie să ai grijă să fie din surse sigure pentru că beneficiile pot fi anulate dacă acestea emană cantități mari de dioxid de carbon. Dacă vrei să mănânci sustenabil atunci trebuie să fii atentă ce fructe de mare alegi.
Care sunt cele mai sănătoase fructe de mare, potrivit unui nou studiuPentru atunci când dorești să introduci în meniul unei zile și un preparat cu pește, îți recomandăm o rețetă de doradă cu legume și lămâie la cuptor.
Doradă cu legume și lămâie la cuptorDacă treci pragul unui restaurant pescăresc te aștepți să găsești acolo numai preparate proaspete și delicioase. Nu este întotdeauna așa și trebuie să fii foarte atentă la detalii pentru a avea o experiență plăcută. Află ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc.
Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant pescăresc, potrivit specialiștilorPentru zilele de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorești o gustare simplă, poți prepara chiftele de pește. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă, dar și sănătoasă.
Chiftele de pește. Rețetă simplă și gustoasăPeștele conține un nivel ridicat de nutrienți și proteine fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente. Peștele cu carne grasă, somonul și tonul, au și mai multe beneficii. În plus, carnea de pește conține mai puține grăsimi saturate. Hai să aflăm împreună care este cel mai sănătos pește pentru familia ta.
Cel mai sănătos pește pentru familia ta