Chec cu mozzarella și șuncă. Rețetă de gustare delicioasă și sățioasă
Dacă ești în căutarea unei rețete de gustare perfectă pentru picnic, mic dejun sau o cină lejeră, rețeta de chec cu mozzarella și șuncă poate fi una dintre opțiuni.

Acest chec sărat aduce împreună textura fragedă a unui aluat bine aerat cu savoarea inconfundabilă a șuncii afumate și a brânzei mozzarella. Aceasta din urmă se topește și creează mici buzunare de cremă fierbinte și elastică în interiorul feliilor. Este o combinație simplă, dar atât de satisfăcătoare. Este crocant la exterior, moale și umed la interior, cu arome care îți aduc aminte de comfort food, dar și de aperitivele franțuzești servite alături de un pahar de vin alb sec.
Checul are o crustă ușor auriu-rumenă, și un interior pufos și elastic, brăzdat de firimituri de șuncă și buzunărașe topite de mozzarella. Gustul este echilibrat, nu prea sărat, cu o notă discretă afumată de la șuncă și o textură care combină cremozitatea brânzei cu consistența ușoară a aluatului. Fiecare felie este consistentă, dar nu grea.
Tot din aceeași categorie de preparate mai poți încerca și rețeta de muffins cu legume, ideală pentru un mic dejun copios. Iar mai jos poți urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu deliciosul chec cu mozzarella și șuncă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea formei de copt și a cuptorului. Tapetează o tavă rotundă de 30 cm diametrul cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și presară puțină făină. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari chec cu mozzarella și șuncă
Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu sarea, piperul și ierburile aromatice. Adaugă laptele și uleiul, omogenizează bine cu un tel.
Cerne făina amestecată cu praful de copt peste compoziția lichidă. Amestecă ușor cu o spatulă, până când obții un aluat omogen, de consistența unei smântâni groase.
Încorporează mozzarella tăiată cuburi și șunca. Dacă folosești și cașcaval ras, îl adaugi tot acum. Amestecă ușor, ca să nu zdrobești bucățile.
Descoperă o altă rețetă de chec aperitiv, cu morcovi și mazăre.
Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează ușor suprafața cu o spatulă de tort. Dacă dorești, presară puțin cașcaval sau semințe deasupr. Poți folosi semințe de susan sau mac. Pune tava în cuptor și coace checul la 180 de grade Celsius timp de 35–40 minute. Coace-l până când este frumos rumenit și trece testul cu scobitoarea.
După coacere lasă checul 10 minute în tavă, apoi scoate-l pe un grătar de răcire. Poate fi servit ușor cald, dar e și mai bun după răcire cât toate aromele sunt bine întrepătrunse.
Acest delicios chec cu mozzarella și șuncă se potrivește de minune cu o salată proaspătă, cu un sos de iaurt, smântână sau muștar.
Poate fi tăiat în felii și luat la pachet. Nu se sfărâmă și nu lasă grăsime.
Este minunat la picnic, brunch, bufet rece sau ca gustare rapidă alături de roșii și castraveți.
dacă vrei să prepari și un sos cu care să-l servești, îți recomandăm să încerci rețeta de tzatziki. Este celebrul sos de iaurt cu castraveți și usturoi, din bucătăria grecească.