Cheesecake cobbler cu piersici, prăjitura pe care trebuie să o încerci vara aceasta

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă ești în căutarea unui desert special pentru această vară încearcă cheesecake cobbler cu piersici. Este un amestec special de textură cremoasă și aluat crocant, de dulce și acrișor, cu un aspect apetisant. Straturile de cheesecake se îmbină perfect cu cele de piersici coapte și cobbler rezultând o prăjitură de care te vei îndrăgosti.

Cheesecake cobbler cu piersici servit într-o farfurie albă
Cheesecake cobbler cu piersici are un amestec delicios de gusturi dulci și acrișoare / Shutterstock

La prima vedere acest cheesecake cobbler cu piersici poate părea complicat de preparat, însă după ce vrei parcurge rețeta îți vei da seama că nu ai nevoie de abilități deosebite în bucătărie. Rezultatul însă va fi ca de revistă. Dacă respecți toți pașii desertul va fi și gustos și va arăta și foarte bine.

Înainte de a te apuca de lucru cu câteva ore scoate toate ingredientele pe blatul din bucătărie. Asigură-te că ajung la temperatura camerei. Crema de brânză în mod special trebuie scoasă de la frigider pentru a o putea amesteca mult mai ușor și nu vei avea cocoloașe.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă vrei ca cheesecake-ul să nu se lase după ce îl scoți din cuptor, trebuie să nu amesteci foarte mult aluatul. După ce ingredientele s-au omogenizat oprește-te din mixat. La final ai grijă să pui peste cheesecake sucul lăsat de piersici în tavă. Nu doar că va aduce un aspect mai frumos, dar îi va da și un gust special.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă mare de cuptor. Într-un castron mare se pun piersicile, untul, zahărul granulat, sucul de lămâie, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea și se amestecă bine. Se pune amestecul de piersici pe tava pregătită, într-un singur strat.

Cum prepari umplutura pentru cheesecake cobbler cu piersici

Se dă tava la cuptor până când sunt fragede și suculente, 10-12 minute. Se lasă să se răcească. Se transferă jumătate din cantitatea de piersici într-un recipient ermetic și se dă la la frigider până când sunt gata de utilizare.

Cum prepari blatul de cheesecake cobbler cu piersici

Se reduce temperatura cuptorului la 170° și se tapetează o altă tavă mare de copt cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se amestecă făina, zahărul brun, scorțișoara și sarea. Se adaugă untul și se amestecă până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Se pune compoziția în tavă și se întinde într-un singur strat. Se dă tava la cuptor pentru 8-10 minute. Se lasă să se răcească și se dă la frigider până este gata de utilizare.

Cum prepari aluatul

Pentru aluat se pun rafturile în centrul și treimea inferioară a cuptorului. Se preîncălzește la 180°C. Se unge cu ulei o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm.

Într-un castron mare, se amestecă biscuiți Graham mărunțiți, untul, zahărul granulat, scorțișoara și sarea până când se combină. Amestecul ar trebui să semene cu nisipul umed. Se pune compoziția în tavă și se apasă foarte bine în tavă astfel încât să aibă un aspect uniform. Se coace timp de 8-10 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Cum montezi cheesecake cobbler cu piersici

Se reduce temperatura cuptorului la 175C°. Se umple o tavă mare de copt cu apă și se pune pe grătarul inferior al cuptorului. Într-un castron mare, folosind un mixer portabil la viteză medie se bate crema de brânză cu zahărul granulat până se omogenizează, aproximativ 1 minut. Se reduce viteza mixerului și se adaugă ouăle, pe rând, mixând după fiecare. Apoi se încorporează smântâna și vanilia. Se adaugă făina și sarea și se continuă mixarea până se omogenizează complet.

Se toarnă jumătate din aluat peste aluatul răcit, apoi se pun piersicile coapte la temperatura camerei într-un strat uniform. Se presară cu o treime din crumble. După aceea se acoperă cu aluatul rămas. Se coace cheesecakeul pe grătarul din mijloc până când centrul se mișcă doar ușor, 75-90 de minute. Descoperă și rețeta de cheesecake fără coacere.

Se oprește cuptorul, se deschide ușa și se lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor, aproximativ 1 oră. Apoi se scoate și se mai lasă până ajunge la temperatura camerei, ca mai apoi să fie dat la rece peste noapte, minimum 6 ore.

Când este gata de servire, se scot părțile laterale ale tăvii și se pun deasupra piersicile rezervate la frigider. Se presară cu restul de crumble rămas.

Cum se servește cheesecake cobbler cu piersici

Dacă ai citit deja rețeta ai văzut că pentru ca acest desert să aibă textura și gustul perfecte ai nevoie de răbdare. Nu trebuie scos din cuptor decât după o oră după ce ai stins focul, apoi se mai lasă să se răcească la temperatura camerei încă o oră.

Deja te uiți la el cu poftă, dar trebuie să mai aștepți. Mai are nevoie de încă minimum 6 ore la frigider și de-abia apoi te poți bucura de el.

Descoperă și trei rețete de cobbler. Sunt delicioase și ușor de preparat.

Porțiile de cheesecake rămase se păstrează într-un recipient ermetic la frigider timp de 4 până la 7 zile.

Citește și
CELE MAI CITITE
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Nectar de piersici în sticle, alături de un coș cu piersici
Galerie foto
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
Galerie foto
Tort cu ciocolată și piersici din compot. Rețetă simplă și ușoară
Tort cu ciocolată și piersici din compot. Rețetă simplă și ușoară
Ice Tea de piersici preparat în două carafe în acasă
Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minute
Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sfiha
05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
închide