Cheesecake cobbler cu piersici, prăjitura pe care trebuie să o încerci vara aceasta

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă ești în căutarea unui desert special pentru această vară încearcă cheesecake cobbler cu piersici. Este un amestec special de textură cremoasă și aluat crocant, de dulce și acrișor, cu un aspect apetisant. Straturile de cheesecake se îmbină perfect cu cele de piersici coapte și cobbler rezultând o prăjitură de care te vei îndrăgosti.

Cheesecake cobbler cu piersici servit într-o farfurie albă
Cheesecake cobbler cu piersici are un amestec delicios de gusturi dulci și acrișoare / Shutterstock

La prima vedere acest cheesecake cobbler cu piersici poate părea complicat de preparat, însă după ce vrei parcurge rețeta îți vei da seama că nu ai nevoie de abilități deosebite în bucătărie. Rezultatul însă va fi ca de revistă. Dacă respecți toți pașii desertul va fi și gustos și va arăta și foarte bine.

Înainte de a te apuca de lucru cu câteva ore scoate toate ingredientele pe blatul din bucătărie. Asigură-te că ajung la temperatura camerei. Crema de brânză în mod special trebuie scoasă de la frigider pentru a o putea amesteca mult mai ușor și nu vei avea cocoloașe.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă vrei ca cheesecake-ul să nu se lase după ce îl scoți din cuptor, trebuie să nu amesteci foarte mult aluatul. După ce ingredientele s-au omogenizat oprește-te din mixat. La final ai grijă să pui peste cheesecake sucul lăsat de piersici în tavă. Nu doar că va aduce un aspect mai frumos, dar îi va da și un gust special.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă mare de cuptor. Într-un castron mare se pun piersicile, untul, zahărul granulat, sucul de lămâie, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea și se amestecă bine. Se pune amestecul de piersici pe tava pregătită, într-un singur strat.

Cum prepari umplutura pentru cheesecake cobbler cu piersici

Se dă tava la cuptor până când sunt fragede și suculente, 10-12 minute. Se lasă să se răcească. Se transferă jumătate din cantitatea de piersici într-un recipient ermetic și se dă la la frigider până când sunt gata de utilizare.

Cum prepari blatul de cheesecake cobbler cu piersici

Se reduce temperatura cuptorului la 170° și se tapetează o altă tavă mare de copt cu hârtie de copt. Într-un castron mediu, se amestecă făina, zahărul brun, scorțișoara și sarea. Se adaugă untul și se amestecă până când amestecul seamănă cu firimituri grosiere. Se pune compoziția în tavă și se întinde într-un singur strat. Se dă tava la cuptor pentru 8-10 minute. Se lasă să se răcească și se dă la frigider până este gata de utilizare.

Cum prepari aluatul

Pentru aluat se pun rafturile în centrul și treimea inferioară a cuptorului. Se preîncălzește la 180°C. Se unge cu ulei o tavă rotundă cu diametrul de 22 cm.

Într-un castron mare, se amestecă biscuiți Graham mărunțiți, untul, zahărul granulat, scorțișoara și sarea până când se combină. Amestecul ar trebui să semene cu nisipul umed. Se pune compoziția în tavă și se apasă foarte bine în tavă astfel încât să aibă un aspect uniform. Se coace timp de 8-10 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Cum montezi cheesecake cobbler cu piersici

Se reduce temperatura cuptorului la 175C°. Se umple o tavă mare de copt cu apă și se pune pe grătarul inferior al cuptorului. Într-un castron mare, folosind un mixer portabil la viteză medie se bate crema de brânză cu zahărul granulat până se omogenizează, aproximativ 1 minut. Se reduce viteza mixerului și se adaugă ouăle, pe rând, mixând după fiecare. Apoi se încorporează smântâna și vanilia. Se adaugă făina și sarea și se continuă mixarea până se omogenizează complet.

Se toarnă jumătate din aluat peste aluatul răcit, apoi se pun piersicile coapte la temperatura camerei într-un strat uniform. Se presară cu o treime din crumble. După aceea se acoperă cu aluatul rămas. Se coace cheesecakeul pe grătarul din mijloc până când centrul se mișcă doar ușor, 75-90 de minute. Descoperă și rețeta de cheesecake fără coacere.

Se oprește cuptorul, se deschide ușa și se lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor, aproximativ 1 oră. Apoi se scoate și se mai lasă până ajunge la temperatura camerei, ca mai apoi să fie dat la rece peste noapte, minimum 6 ore.

Când este gata de servire, se scot părțile laterale ale tăvii și se pun deasupra piersicile rezervate la frigider. Se presară cu restul de crumble rămas.

Cum se servește cheesecake cobbler cu piersici

Dacă ai citit deja rețeta ai văzut că pentru ca acest desert să aibă textura și gustul perfecte ai nevoie de răbdare. Nu trebuie scos din cuptor decât după o oră după ce ai stins focul, apoi se mai lasă să se răcească la temperatura camerei încă o oră.

Deja te uiți la el cu poftă, dar trebuie să mai aștepți. Mai are nevoie de încă minimum 6 ore la frigider și de-abia apoi te poți bucura de el.

Descoperă și trei rețete de cobbler. Sunt delicioase și ușor de preparat.

Porțiile de cheesecake rămase se păstrează într-un recipient ermetic la frigider timp de 4 până la 7 zile.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Nectar de piersici în sticle, alături de un coș cu piersici
Galerie foto
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
Galerie foto
Tort cu ciocolată și piersici din compot. Rețetă simplă și ușoară
Tort cu ciocolată și piersici din compot. Rețetă simplă și ușoară
Ice Tea de piersici preparat în două carafe în acasă
Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minute
Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minute
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
“Te măriţi cu mine? Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide