Prăjitură cu piersici. Rețeta cu iaurt, gata în 10 minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura cu piersici se face atât de repede, încât va deveni desertul preferat. În doar 10 minute este la cuptor și îți va umple bucătăria de aroma savuroasă a piersicilor. Miroase a vară și este atât de pufosă că vei vrea să refaci rețeta iar și iar.

Prăjitură cu piersici servită pe un platou alb
Prăjitura cu piersici și iaurt se poate servi cu sos de vanilie / Shutterstock

Oricum ai alege să mănânci prăjitura cu piersici vei avea parte de un desert delicios. Cea mai simplă variantă este să presari puțin zahăr pudră deasupra. Dacă vrei să ai o prăjitură mai complexă poți să pui alături frișcă, sos de vanilie, înghețată de fructe de pădure sau de vanilie.

Dacă îți mai rămân felii, pune-le într-un vas care se închide ermetic și dă-le la frigider. Vor mai fi bune de consum pentru încă 3-4 zile.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ai prin casă câteva piersici cu care nu știi ce să faci și ți se pare că încep să se strice, nu le irosi. Poți face din ele cea mai bună prăjitură de vară.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîcălzește cuptorul la 180°C. Se pregătește o tavă de copt (aproximativ 20×30 cm) tapetând-o cu hârtie de copt sau ungând-o cu unt și presărând puțină făină.

Cum prepari părjitura cu piersici

Într-un bol mare, se bat ouăle cu zahărul până când se obține o compoziție spumoasă și ușor deschisă la culoare. Se adaugă iaurtul și uleiul în amestecul de ouă și zahăr, amestecând până când toate ingredientele se încorporează.

În alt bol, se amestecă făina, praful de copt și un praf de sare. Se adaugă treptat amestecul de făină în compoziția de ouă, amestecând cu grijă până când se formează un aluat omogen. Se adaugă cubulețele de piersici în aluat și se amestecă ușor pentru a le încorpora.

Încearcă și rețeta de dulceață de piersici.

Se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează cu o spatulă. Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prinde o culoare auriu-deschis și trece testul scobitorii. Se introduce o scobitoare în mijlocul prăjiturii și dacă iese curată, înseamnă că este coaptă.

Se lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet.

Trucuri pentru cea mai bună prăjitură cu piersici

Prăjitura cu piersici este un desert clasic de vară, care nu necesită prea multă experiență în bucătărie. Totuși, îți oferim câteva sfaturi astfel încât să obții cel mai savuros desert.

Piersicile pe care le alegi trebuie să fie coapte, aromate și suculente pentru că ele dau toată savoarea desertului. Ai grijă să nu aibă porțiuni cu mucegai, bătute sau stricate. Pentru a evita ca feliile de piersici să se scufunde în aluat în timpul coacerii, usucă-le ușor cu un șervețel de hârtie înainte de a le așeza în tavă.

Dacă îți pla piersicile, atunci poți încerca și rețeta de tort cu ciocolată și piersici.

Atunci când separi ouăle, asigură-te că nu există nicio urmă de gălbenuș în bolul în care bați albușurile. O picătură de grăsime sau gălbenuș în albușuri poate împiedica obținerea unei spume stabile. De asemenea, bolurile trebuie să fie curate și uscate.

Pentru a obține un blat pufos, pune făina și praful de copt în amestecul de gălbenușuri și adaugă spuma de albușuri cu grijă. Amestecă cu o spatulă în mișcări lente, de jos în sus, pentru a menține cât mai mult aer în aluat.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii, pentru a nu afecta creșterea și textura prăjiturii. Când este gata, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească în tavă pentru câteva minute. Acest lucru îl va ajuta să rămână pufos, iar feliile se vor tăia mai bine.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
Galerie foto
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Pandișpan cu cremă de vanilie și fructe de vară
Galerie foto
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
închide