Dulceață de piersici preparată după rețeta bunicii. Rețeta pregătită în mai multe etape

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Printre rețetele de dulceață cu care ți-ai propus să-ți îmbogățești cămara, poți prepara și dulceață de piersici după rețeta bunicii. Este o rețetă veche, așa cum o prepara bunica și notată în caietul îngălbenit de trecerea timpului.

Borcan cu Dulceață de piersici după rețeta bunicii
Galerie foto

Galerie foto

Dulceața de piersici este delicioasă și aromată, perfectă pentru micul dejun / Shutterstock

Comparativ cu caisele, piersicile sunt mai gustoase, mai cărnoase și oferă mai multă consistență. Sunt și pline de vitamine, minerale și nutrienți. Consumate proaspete și în cantități recomandate, îți asigură o parte din aportul zilnic de vitamine. Ca și caisele sau alte fructe, și piersicile pot fi incluse în diferite preparate culinare. le poți combina cu legume și brânzeturi în salate, le poți carameliza și servi cu diferite garnituri și fripturi.

Citește și

Pentru a te bucura de gustul și aroma lor și în sezonul rece, le poți conserva sub formă de gem, dulceață, compot, sirop, nectar și alte băuturi. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu mac și piersici din compot. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru dulceață de piersici după rețeta bunicii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu sortarea piersicilor. Alege piersicile cele mai coapte, dar mai ferme. Piersicile moi sunt ideale pentru prepararea gemului sau a băuturilor.

După ce le-ai sortat pe cele potrivite pentru dulceață, spală-le bine în apă.  Un truc folosit de bunica la pregătirea piersicilor este de a adăuga în apă și puțin bicarbonat de sodiu. Acesta oferă siguranța îndepărtării impurităților din puful piersicilor. După spălare, clătește foarte bine piersicile și lasă-le la scurs.

Cum prepari dulceață de piersici după rețeta bunicii

După ce te-ai ocupat de piersici și le-ai lăsat la scurs, pregătește siropul pentru dulceață.

Ia o cratiță cu bază dublă și adaugă în ea apa cu zahărul. Aprinde aragazul și așază cratița deasupra lui. Fierbe siropul amestecând periodic cu o spatulă de lemn sau de silicon. După ce se dizolvă tot zahărul, micșorează intensitatea focului și lasă siropul să fiarbă pentru aproximativ 12-15 minute.

Între timp, pregătește piersicile.

Mai întâi taie piersicile în două părți, pe lungime, cu un cuțit mic de legume. Îndepărtează sâmburii și curăță interiorul piersicilor, unde au stat sâmburii. mai pot rămâne acolo resturi de sâmburi și nu le dorești în dulceață. Apoi taie fiecare jumătate de piersică în cuburi de mărimi aproximativ egale. Pune-le într-un bol și stoarce sucul de la o lămâie peste ele, pentru a nu oxida.

Adaugă-le în siropul din cratița de pe foc. Amestecă-le ușor cu prin sirop cu spatula. Fierbe cuburile de piersici în sirop până când se formează spumă la suprafață. Îndepărtează spuma cu o sită deasă. Apoi stinge focul și pune un tifon curat peste cratiță. Lasă delicioasa dulceață de piersici după rețeta bunicii să se răcească la temperatura camerei. Apoi o poți pune în frigider și o lași acolo timp de 12 până la 24 de ore. Cuburile de piersici se vor confia în siropul rece.

A doua zi fierbe din nou dulceața pentru aproximativ 15 minute.

Sterilizează borcanele și umple-le cu dulceața fierbinte. Închide bine capacele și acoperă borcanele cu o pătură groasă. Lasă-le sub pătură până când sunt bine răcite. Apoi le poți eticheta și transfera în cămară.  Descoperă și o rețetă de prăjitură cu aluat fraged și piersici, simplă și gustoasă.

Citește și
Femeie umplând borcanele cu dulceață de piersici folosind un polonic
Galerie foto

Galerie foto

Dulceață de piersici după rețeta bunicii amestecată în cratiță cu lingură de lemn
Fetiță tăind piersicile pentru dulceață
Borcan cu Dulceață de piersici după rețeta bunicii
+1
CELE MAI CITITE
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Supă concentrată de legume în cană metalică
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Gem de coacăze cu mure în borcan și în linguriță
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Gem de coacăze cu mure, aromat, dulce-acrișor și vibrant
Dulceață de coacăze negre în borcan și în linguriță
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Dulceață de coacăze negre. Rețetă din bucătăria tradițională
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
macrou în stil spaniol
05:35
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
05:27
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
17 august, 05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
17 august, 05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Tânăr de 24 de ani din Galaţi, călcat cu maşina, din greşeală, de prietenul său. Cum s-a produs accidentul
Tânăr de 24 de ani din Galaţi, călcat cu maşina, din greşeală, de prietenul său. Cum s-a produs accidentul
Tânăr de 24 de ani din Galaţi, călcat cu maşina, din greşeală, de prietenul său. Cum s-a produs accidentul
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, înconjurat de lux şi opulenţă. Destinaţia aleasă pentru a-şi sărbători ziua de naştere
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
închide