Chifle din aluat cu cartofi, ideale pentru micul dejun sau pentru burgeri

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți place să frămânți diferite aluaturi pentru pâine, chifle sau cornuri, poți încerca și rețeta de chifle din aluat cu cartofi. Chiflele sunt ideale pentru micul dejun. Însă le poți prepara și pentru pachetele de la școală sau pentru burgeri.

Chifle pufoase și rumenite într-o tavă
Galerie foto

Galerie foto

Pentru un aspect plăcut, chiflele se ung cu ou înainte de coacere / Shutterstock

Aluaturile cu cartofi sunt tradiționale în zona Ardealului, unde este foarte populară pâinea ardelenească cu cartofi. Acest tip de pâine a devenit foarte adorat în toată țara. Pâinea este și foarte gustoasă, dar și sățioasă, datorită amidonului din cartofi. Pe lângă rețeta clasică de pâine, din aluat cu cartofi se mai pot prepara și baghete sau cornuri pufoase. Se mai pot prepara și lipii și turte la tigaie, dar și plăcinte sau tarte.

Citește și

Se pot folosi cartofi fierți cu sau fără coajă, dar și cartofi copți. Ceea ce este mai interesant este faptul că într-un astfel de aluat poți include piureul de cartofi rămas pentru a doua zi. Poți folosi și cartofi preparați natur, dacă nu te deranjează verdeața adăugată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre rețetele cu aluat de cartofi, pe care o vei îndrăgi instant, este rețeta de langoși cu cartofi în aluat. Nu ezita să o încerci pentru a te convinge. Până atunci, încearcă rețeta de chifle din aluat cu cartofi, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea chiflelor constă în pregătirea cartofilor. Spală bine cartofii și, fără a le îndepărta coaja, pune-i la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Adaugă și o linguriță de sare. Fierbe cartofii până când se pătrund bine dacă înfigi furculița în ei. Scurge-i de apa fierbinte și trece-i rapid prin apă foarte rece, pentru a opri procesul termic și a-i putea curăța.

Cum prepari aluatul și formezi chifle din aluat cu cartofi

După ce cureți cartofii pune-i într-un bol și pasează-i cu dispozitivul pentru preparat piure. Adaugă uleiul și amestecă bine până la omogenizarea compoziției.

Formează un loc adânc la jumătatea compoziției de cartofi și adaugă acolo drojdia amestecară cu zahărul. Toarnă puțină apă caldă și amestecă până când se dizolvă drojdia și zahărul.

Acoperă bolul cu folie de prospețime și lasă-l câteva minute pentru a se activa drojdia. Apoi adaugă treptat făină, dar și restul de apă caldă, în timp ce amesteci pentru formarea aluatului. Vei obține un aluat compact și nelipicios.

Acoperă din nou bolul cu aluatul și lasă-l la dospit timp de 60 de minute, la temperatura camerei.

După ce aluatul s-a dospit și și-a dublat volumul, poți forma chiflele rotunde, din 150-160 grame de aluat, fiecare. Așază-le într-o tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 3-4 cm între ele. Acoperă-le cu un ștergar și mai lasă-le timp de 45-50 de minute să se mai dezvolte. Înainte de a le introduce în cuptor, încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.

Coace chiflele pentru 35- de minute la 175 de grade Celsius. Apoi scoate-le, unge-le cu ulei și continuă coacerea pentru alte 15 minute.

Dacă mai dorești și alte rețete cu aluat de cartofi, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi.

Citește și
Chifle din aluat cu cartofi pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Chifle din aluat cu cartofi în cuptor
Chifle pufoase și rumenite într-o tavă
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Galerie foto
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post împletite, așezate într-un coș metalic
Galerie foto
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Pogăcele cu brânză și unt pe un platou alb cu picior
Galerie foto
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
Pogăcele cu brânză și unt. Rețetă pentru gustări delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide