Chifle cu mere, pâinea care îți va îndulci diminețile
Dacă ești în căutarea unei rețete inedite de pâine aceste chifle cu mere sunt ceea ce ai nevoie. Sunt atât de moi, cu un aluat ușor umed încât nu te vei mai sătura de ele. Se fac ușor și nu ai nevoie de drojdie, făină albă, ouă, zahăr adăugat, unt sau ulei. În doar 30 de minute poți avea o pâine proaspătă și delicioasă.
Pentru diminețile de weekend în care ai timp și să prepari, dar mai ales să savurezi o pâine de calitate aceste chifle cu mere sunt răsfățul de care ai nevoie.
Sunt dulci, dar nu atât cât să fie considerate desert. Se potrivesc perfect cu un unt bun, cu dulceața ta preferată sau chiar cu un pateu de ficat de calitate.
Ingrediente
Pentru a face chifle cu mere ai nevoie de doar 3 ingrediente sos de mere, făină integrală de grâu și praf de copt.
Descoperă și care este cea mai bună făină pentru cozonaci. Aceasta îți poate transforma complet rețeta.
Sosul de mere îl poți cumpăra de la supermarket, dar citește cu atenție eticheta pentru a alege un sortiment neîndulcit.
Dacă vrei mai multă aromă sau textură, poți adăuga câteva amestecuri precum nuci sau fructe uscate.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 177°C. Se pune hârtie de copt pe o tavă.
Cum prepari rețeta de chifle
Se adaugă făina și praful de copt într-un castron mare. Se amestecă până se combină.
Se adaugă sosul de mere. Folosind o spatulă se amestecă până când acesta este complet încorporat în amestecul de făină. Spre sfârșitul procesului aluatul se poate frământa cu mana pentru ca tot sosul de mere să fie amestecat. Aluatul ar trebui să se simtă foarte umed.
Descoperă și o rețetă de plăcinte cu mere. Este simplă și ușor de făcut.
Se împarte aluatul în 9 bucăți. Se rotește o bucată între palme pentru a forma o bilă netedă. Se pune în tavă. Se repetă cu restul de aluat, așezând bilele la distanță.
Se coc pentru aproximativ 25 de minute.
Cum prapri acasă sosul de mere pentru chifle
Dacă vrei să îl faci acasă ai nevoie de aproximativ 6 mere, coaja rasă de la o lămâie, zeama de la lămâie, ½ linguriță de scorțișoară, 250 ml de apă și ½ linguriță de sare.
Pui toate ingredientele într-o oală și lași să fiarbă aproximativ 15-20 de minute la foc mic, apoi stingi focul și cu un blender pasezi bine merele.