Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă
Dacă adori chiftelele din carne tocată, dar vrei să ții post sau doar să faci pauză de la preparatele cu carne, încearcă rețeta de chiftele de cartofi cu nuci și alune. Combinația de ingrediente este, pe cât de interesantă, pe atât de gustoasă și sănătoasă. Chiftelele sunt foarte consistente și sățioase, pot suplini una dintre mesele principale ale zilei.
Galerie foto
Rețeta chiftelelor nu se prepară anevoios, iar ingredientele nu sunt deloc. Sunt ingrediente simple și foarte populare preparatelor de post. Pe lângă cartofi, nuci și alune, mai ai nevoie și de o ceapă tocată și ușor călită, dar și de condimente și verdeață. Dar poți personaliza rețeta după propriul gust, adăugând și alte ingrediente sau condimente. Iar pentru un plus de sănătate, vei prepara chiftelele la cuptor, fără a le prăji ca în modul clasic.
Poți servi chiftelele simple, cu legume sau diferite salate, dar și cu diferite sosuri dulci sau picante. Vor fi delicioase atât calde, cât și reci. Pot constitui baza gustării din pauza de masă de la birou.
Descoperă aici mai multe rețete de sosuri simple și delicioase, perfecte pentru fripturi, chiftele sau salate. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasele chiftele de cartofi cu nuci și alune.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună pe masa de lucru toate ingredientele și pregătește-le pentru formarea chiftelelor. Spală cartofii și pune-i la fiert fără a-i curăța de coajă, în apă cât să fie bine acoperiți. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Macină nucile și alunele, dar nu foarte fin, iar verdeața clătește-o, scurge-o bine și toac-o mărunt.
Cum prepari chiftele de cartofi cu nuci și alune
Când cartofii sunt bine fierți și se pătrund la testul cu furculița scurge-i de apa fierbinte și trece-i prin jet de apă rece. Acest pas este necesar pentru a opri procesul termic și a putea curăța cartofii mai ușor. După curățare pune cartofii într-un bol și pasează-i ca pentru piure.
Ceapa tocată călește-o ușor în puțin ulei. Presară puțină sare peste ea pentru a-i intensifica gustul. Apoi amestecă ceapa cu cartofii pasați, împreună cu uleiul din tigaie.
Adaugă nucile și alunele măcinate în compoziția de cartofi cu ceapă călită. Adaugă și pătrunjel verde toca, dart și ierburile uscate. Omogenizează bine amestecul de ingrediente și potrivește consistența compoziției pentru chiftele cu pesmet.
Modelează chiftelele sub formă de bile, apoi le aplatizezi ușor și le tăvălești prin făină pentru a nu se lipi. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază chiftelele în ea, la mici distanțe unele față de altele.
Pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coace delicioasele chiftele de cartofi cu nuci și alune până când se rumenesc frumos pe toate părțile. Nu le coace în exces pentru că ingredientele folosite sunt deja preparate.
Tot din aceeași categorie de preparate pentru gustări delicioase mai poți încerca și rețeta de chiftele de linte și ciuperci, de post. Și acestea se fac rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Galerie foto