Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
Chiftele sunt unul dintre preparatele pe care le găsești în aproape toate culturile. Nu doar că sunt foarte gustoase, dar sunt atât de versatile încât pot fi făcute după cele mai diverse gusturi. Până la urmă nici nu contează dacă sunt preparate din carne sau din legume sau ce condimente adaugi, dacă sunt pufoase la interior și au un exterior ușor crocant. Descoperă trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase. Este simplu, ușor și rapid.
Poți face chiftele din orice fel de carne sau poți să amesteci mai multe tipuri de carne, în funcție de preferințe. Important este să pui și un pic de grăsime pentru a avea un grad suficient de umiditate pentru a avea textura potrivită.
Rețeta de bază pentru chiftele cere carne, pâine/ pesmet/ cartofi, ouă, condimente, ceapă și/sau usturoi. De aici fiecare este liber să își folosească imaginația, dar trebuie să ții cont de faptul că trebuie să asiguri compoziției un grad suficient de umiditate pentru a le face suficient de pufoase. De ajutor în acest sens este oul, dar nu este întotdeauna suficient, mai ales dacă folosești carne mai slabă sau pesmet.
Trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase
Pentru a asigura un grad mai ridicat de umiditate chiftelelor tale trebuie să pui ceapă suficientă. Totuși, nu este îndeajuns. Contează și modul în care o adaugi.
O poți toca, dar dacă bucățile sunt prea mari, chiftelele se pot destrăma pe măsură ce se gătesc. Dacă ești foarte îndemânatică poți folosi cuțitul pentru a o mărunți foarte bine. O altă variantă este să o dai prin răzătoarea cea mai mică sau să o pui la un mărunțitor electric. Va rezulta mai mult lichid decât pulpă. Chiftelele tale vor fi mult mai aromate.
Nu te teme că vor fi prea moi pentru că excesul de lichid va fi absorbit de carnea tocată și de pesmet sau pâine. În felul acesta îți va fi mai ușor să amesteci compoziția.
După ce ai strâns toate ingredientele pentru chiftele și le-ai pus într-un bol suficient de mare este important să amesteci foarte bine compoziția până când devine omogenă.
Chiar dacă ceapa are un gust puternic nu ezita să pui și condimente și ierburi aromatice. Sarea și piperul nu trebuie să lipsească, dar mai poți să adaugi și pătrunjel și mărar proaspăt tocate fin, cimbru, boia dulce și/sau iute, chimen măcinat, chiar și nucșoară.
Pentru a forma chiftelele folosește mâinile pe care trebuie să le uzi din când în când cu apă caldă pentru a ușura acest proces.
După formarea chifteluțelor, lasă-le să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute. Acest lucru va ajuta la menținerea formei și la îmbinarea aromelor.
Cum se servesc chiftelele
Chiftelele pot fi servite în diverse moduri, în funcție de preferințe și tradiții locale. Pot să le consumi alături de o garnitură, cum ar fi orezul, cartofii prăjiți sau piureul de cartofi.
De asemenea, sunt delicioase cu sos de roșii, de smântână sau de ciuperci. Chiftelele pot fi așezate într-un sandwich sau într-o lipie, alături de diverse legume și sosuri. Chiftelele mici pot fi servite ca aperitive, alături de diverse sosuri.