Clătite brașovene. Rețetă de clătite umplute și preparate pane

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ai în plan să prepari clătite pentru porția de desert, poți prepara mai multe pentru a le folosi lla o delicioasă rețetă de clătite brașovene. Este o rețetă de clătite sărate, umplute cu diferite ingrediente și preparate la tigaie sub formă de pane.

Clătite brașovene glazurate cu smântână pe un platou negru
Galerie foto

Galerie foto

Clătitele brașovene sunt delicioase calde, glazurate cu smântână / Shutterstock

Clătitele brașovene cuceresc prin aspectul exterior auriu și crocant, completat de interiorul moale și suculent. Umplutura se prepară, în mod clasic, din carne tocată, amestecată cu morcovi și ceapă călită, oferind un gust dulce-sărat. Iar sosul de roșii adăugat aduce o notă ușor acidulată, care echilibrează gustul cărnii și al legumelor. Învelișul realizat din foaia de clătită subțire și delicată unește toate aceste arome. Iar după prepararea la tigaie adaugă o notă crocantă și cuceritoare.

Citește și

Poți servi clătitele brașovene simple, ca și gustare, sau le poți glazura cu smântână, sos de roșii sau alte sosuri savuroase. Foarte bine se asortează și cu un sos bechamel cremos și ușor picant. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu clătite brașovene și a-i cuceri pe cei dragi cu gustul lor delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul de clătite. Amestecă într-un bol ouăle cu sarea până la omogenizare. Apoi toarnă laptele și încorporează făina. Omogenizează bine aluatul și potrivește-i consistența cu apă minerală. Coace clătitele într-o tigaie mai mare unsă cu puțin ulei. După coacere așază-le una peste alta și lasă-le la răcit, timp în care te ocupi de celelalte ingrediente.

Cum prepari umplutura pentru clătite brașovene

Pune puțin ulei într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului și adaugă în el ceapa tocată mărunt. Călește ceapa până când devine translucidă. Adaugă morcovul ras și amestecă-l cu ceapa pentru 1-2 minute. Apoi adaugă carnea tocată. Din nou amestecă bine toate ingredientele și gătește-le la foc mediu până când carnea este bine pătrunsă. Adaugă pasta de tomate, și mai lasă ingredientele să fiarbă timp de 10-15 minute.

Asezonează compoziția cu sare și piper după gust, iar la final adaugă pătrunjel verde tocat. Lasă compoziția să se răcească, timp în care se răcesc și clătitele.

După răcire umple fiecare clătită cu 1-2 linguri din compoziția de carne tocată. Împachetează clătitele umplute ca pe sarmale, introducând marginile în interior pentru a sigila umplutura.

Sparge într-un bol cele două ouă și amestecă-le cu sare, iar în alt bol pesmetul. Ia fiecare clătită și trece-o prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet, asigurându-te că sunt bine acoperite. Formează-le pe toate apoi pune ulei într-o tigaie adâncă și lasă-l să se încingă.

Scufundă clătitele în ulei, câte încap și prăjește-le întorcându-le pe toate părțile până când devin aurii și crocante. Scoate-le pe prosoape de hârtie și lasă-le să se scurgă de surplusul de ulei.

Servește delicioasele clătite brașovene calde, simple sau cu sosul preferat. Iar dacă mai dorești rețete asemănătoare, mai poți încerca și rețeta de clătite cu șuncă și cașcaval, pentru micul dejun sau pentru gustările de peste zi.

Citește și
Patru clătite brașovene pe un platou negru, decorate cu busuioc
Galerie foto

Galerie foto

Clătite umplute cu carne tocată
Clătite brașovene glazurate cu smântână pe un platou negru
+21
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Clătite cu șuncă și cașcaval pe o farfurie, două clătite secționate
Galerie foto
Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejun
Clătite cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru micul dejun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Economia României creşte cu 0,2%, cea a Bulgariei cu 3%. Explicaţia lui Iancu Guda: Poate să urmeze un haos
Economia României creşte cu 0,2%, cea a Bulgariei cu 3%. Explicaţia lui Iancu Guda: "Poate să urmeze un haos"
Economia României creşte cu 0,2%, cea a Bulgariei cu 3%. Explicaţia lui Iancu Guda: "Poate să urmeze un haos"
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Ilinca Simion a scris în autobiografia ei că a luat examenul la Liceul Militar din Breaza. Care e, de fapt, adevarul
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Rita Ora și-a etalat abdomenul bine definit într-o ținută sexy de plajă. Cântăreața se pregătește de lansarea unui nou single
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
fresh
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
închide