Ce se mănâncă la micul dejun în lume. Preparate simple și gustoase

Micul dejun este masa la care se poate observa cel mai bine stilul de viață dintr-o țară. Unii preferă să guste ceva pe fugă, pe când în alte țări dimineața este momentul când se adună cu toată familia la masă. În cele ce urmează află ce se mănâncă la micul dejun în lume.

micul-dejun în lume
Să știi cum se servește micul-dejun în lume este o formă de descoperire a culturii locale / Profimedia

Ne-am gândit să-ți prezentăm o călătorie deosebită. Vom trece prin țări de pe toate continentele și, poate, vom găsi inspirație pentru o masă de dimineață altfel la noi acasă.

Ce se mănâncă la micul dejun în lume

Fiecare țară este diferită prin cultura și tradițiile sale. Astfel, devine o adevărată călătorie a gusturilor atunci când vrei să afli ce se mănâncă la micul dejun în întreaga lume. Papilele tale gustative vor avea șansa să se bucure de preparate dulci, dar și sărate. Descoperă mai jos ce se mănâncă prin lume la prima masă a zilei.

Citește și

Elveția

La micul dejun elvețienii obișnuiesc să mănânce un produs de brutărie, chiar și pâine goală. Zopf este una dintre alegerile cele mai frecvente. Această este o pâine cu ou, care seamănă mai degrabă cu colacul pe care îl găsim și în România la brutărie.

Zopf este preparatul tradițional de la masa elvețienilor
Zopf, micul-dejun al Elvețienilor / Profimedia Images

Etiopia

Etiopienii preferă la masa de dimineață genfo, un terci din ovăz, grâu și mălai de porumb. Acest fel de mâncare este atât de iubit, încât uneori este servit și la prânz și seara. De asemenea, se mai mănâncă și injera – o combinație de condimente berbere, unt clarificat, ceapă și bucăți rupte de turtă injera. 

Injera servită pe un platou lat, fiind micul dejun preferat din Etiopia
Injera este unul dintre preparatele tradiționale din Ethiopia / Profimedia Images

Japonia

Japonezii au un mic dejun mai bogat, însă preparatele sunt bogate în nutrienți. Peștele—somon sau macrou, supa miso, legumele murate și orezul nu lipsesc de pe masa lor de dimineață.

Micul dejun din Japonia include pește și multe legume
Micul-dejun în Japonia este foarte variat / Profimedia Images

Islanda

Islandezii își încep ziua cu o lingură de ulei de cod, o sursă de acizi grași Omega-3 care le dă energie suficientă până la masa de prânz. De asemenea, mai consumă și produse lactate și pește și terci de ovăz.

Terci de ovză într-un bol maro alături de o lingură de lemn
Islandezii consumă și terci de ovăz la micul-dejun / Profimedia Images

Singapore

Masa de dimineața în Singapore este dulce. De obicei, mănâcă o felie de pâine peste care întind kaya, un gem din lapte de cocos, ouă, frunze de legume verzi și, uneori, diverse condumente. Acest mic dejun este delicios alături de un ceai de hibiscus.

Preparatul tradițional din Singapore, keya, pe o farfurie albă
Kaya este un preparat tradițional în Singapore / Profimedia Images

Maroc

La prima masă a zilei marocanii mănâncă baghrir, pâinici foarte subțiri pe care le ung cu miere și cu unt. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de miere.

Mic dejun tradițional marocan servit pe farfurii albe cu albastru
Mic dejun tradițional marocan / Profimedia Images

Australia

Australienii nu au un mic dejun tradițional, însă de cele mai multe ori aleg avocado toast peste care pun un ou ochi.

O farfurie cu micul dejun australian care include avocado, ouă și roșii alături de o cană de cafea
Avocado nu lipsește de pe masa de dimineață a australienilor / Profimedia Images

Argentina

La micul dejun din Argentina vei mânca multe preparate dulci: facturas—un fel de croissant care are mai degrabă textura unei brioșe și bombas, care sunt de fapt niște gogoși prăjite.

Mic dejun din argentina servit pe o farfurie albastră alături de o cană de cafea
Produsele de patiserie sunt specifice micului-dejun din Argentina / Profimedia Images

Germania

Pentru nemți micul dejun standard trebuie să aibă ouă ochi și cârnați.

Mic dejun din Germania servit pe o farfurie albă alături de ceai și cafea
Prima masă a zilei în Germania / Profimedia Images

Brazilia

Bolo de fuba este o pâine de mălai care aduce mai mult a prăjitură care se mănâncă în Brazilia la prima masă a zilei. Uneori alături de ea se aduce și parmezan sau nucă de cocos răzuită.

Mic dejun brazilian alături de o furculiță
Mic dejun în Brazilia / Profimedia Images

Tunisia

În Tunisia masa de dimineață înseamnă o supă de năut foarte picantă.

Tabikha Khudrat, supă tradițională din Tunisia, servită într-un bol alb alături de roșii cherry
Tabikha Khudrat, supă tradițională din Tunisia / Profimedia Images

Bulgaria

La micul dejun bulgarii mănâncă pâinea rămasă din ziua precedentă înmuiată în lapte, ceai sau apă. Uneori mai adaugă miere, unt, bucăți de brânză sau zahăr. De asemenea, se mai consumă bugeac, un fel de mâncare mult mai consistent cu carne, ouă și legume.

Bugeac servit într-o tigaie gri și pusă pe o masă de lemn
Bulgarii servesc deseori Bugeac / Profimedia Images

Turcia

Pentru turci micul dejun înseamnă o masă bogată, cu preparate multe, dar în cantități mici, astfel încât să satisfacă gusturile tuturor.

Micul dejun din Turcia pe o masă bogată în preparate
Pentru turci micul-dejun înseamnă o masă bogată / Profimedia Images

Portugalia

La micul dejun în Portugalia vei primi cel mai probabil pasteis de nata, niște tarte micuțe și delicate, cu cremă de ou.

Nata, preparat tradițional din Portugalia
La micul-dejun în Portugalia vei primi cel mai probabil pasteis de nata / Profimedia Images

Ucraina

Masa de dimineață în Ucraina constră în Syrniki, clătite pufoase în interior, dar crocante la exterior.

Clătite tradiționale din Ucraina servite pe un platou alb
Clătite tradiționale ucrainene / Profimedia Images

Jamaica

În Jamaica micul dejun tradițional are în centru un fruct dulce, foarte delicat, ackee. Acesta este sotat cu fâșii de cod sărat, roșii, ustuoi, ceapă și a ardei chili. Vei avea într-o singură farfurie și gust sărat, și dulce, și picant, exact așa cum este viața pe insulă.

Micul dejun jamaican conține multe fructe și este servit în cazul de față pe o farfurie albă
În Jamaica micul-dejun tradițional are în centru un fruct dulce / Profimedia Images

Taiwan

La micul dejun în Taiwan poți primi găluște cu lapte de soia sau clătite cu arpagic. Uneori o masă de dimineață mai înseamnă Youtiao, aluat prăjit, și o cafea.

Gpluște cu lapte alături de o cană de cafea
La micul dejun în Taiwan poți primi găluște cu lapte de soia / Profimedia Images

Italia

Italienii iau micul dejun pe fugă. Câteva produse de patiserie și un espresso și gata masa de dimineață.

Micul dejun italian care conține și o cană de cafea
Micul dejun în Italia este foarte simplu / Profimedia Images

SUA

Probabil ai văzut și tu în filme că de cele mai multe la prima masă a zilei americanii preferă clătite pufoase cu tot felul de sosuri deasupra.

Clătite americane decorate cu afine și servite pe un platou alb
Clătitele americane au devenit celebre în toată lumea / Profimedia Images
Citește și
CELE MAI CITITE
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, porționată, alături de căpșuni proaspete
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Una dintre cele mai apreciate gustări de vară
Borcan cu gem de căpșuni cu mentă, cu linguriță și căpșuni proaspete în bol
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi
Două Pulpe de pui în sos de legume într-un bol alb
Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos
Pulpe de pui în sos de legume. Rețetă pentru un prânz gustos
oi papanași fierți glazurați cu smântână și dulceață pe un platou alb, dreptunghiular
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe boluri cu supe de legume
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
Ștevie pe un blat de lemn alături de ouă
Cum poți prepara ștevia. 3 rețete pe care să le încerci acasă
Cum poți prepara ștevia. 3 rețete pe care să le încerci acasă
Preparate gata în 30 de minute pregătite de o mamă și de fiica acesteia
10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cină
10 preparate gata în 30 de minute. Rețete din care să te inspiri pentru cină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Banane într-un coș de cumpărături pentru a ilustra beneficiile acestora și motivul pentru care sunt considerate ieftine
1 iunie, 08:00
Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine Beneficiile consumului de banane. Motivul pentru care fac parte din categoria fructelor ieftine
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară porționat pe un tocător de lemn, alături de batoane de scorțișoară, un bol cu zahăr brun și un bol cu cireșe
1 iunie, 07:00
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat
Gem de căpșuni cu fragi de pădure în borcan, alături de căpșuni proaspete și fragi răsturnați dintr-un bol verde
1 iunie, 06:00
Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent
Dovlecei tocați și puși în pungi la congelator
31 mai, 07:00
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
31 mai, 06:00
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Mai multe boluri cu supe de legume
31 mai, 06:00
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine 5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
Cum să faci mojito un pahar plin ilustrat cu ajutorul unui pahar plin de Mojito și decorat cu mentă și lămâie
30 mai, 08:00
Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă Cum să faci Mojito ca un barman adevărat. Rețeta pe care o poți încerca la tine acasă
Fructe kumquatservite într-un bol mare albastru
30 mai, 07:00
Totul despre kumquat, cele mai mici citrice. Cum le poți integra în rețete delicioase Totul despre kumquat, cele mai mici citrice. Cum le poți integra în rețete delicioase
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
1
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Dacă îți plac deserturile de vară cu fructe, simple și rapid de preparat, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Se prepară destul de...
Trei sticle cu sirop natural din flori de soc închise cu dop, iar dintr-o sticlă se toarnă în două pahare
2
Sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și ghimbir
Sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și ghimbir
Nu rata sezonul florilor de soc, fără a le conserva aroma și proprietățile pentru mai târziu. Prepară și tu rețeta de sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și...
oi papanași fierți glazurați cu smântână și dulceață pe un platou alb, dreptunghiular
3
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Papanași fierți. Rețetă tradițională de papanași muntenești
Dacă adori papanașii tradiționali, dar nu te încântă ideea de a fi prăjiți, încearcă rețeta de papanași fierți. Este o rețetă tradițională de papanași muntenești. Papanașii sunt un fel de gogoși...
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, porționat pe platou și pe farfurie
4
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată
Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată
Ți-ai propus să impresionezi familia și prietenii cu un tort cu căpșuni delicios și spectaculos, dar nu te-ai decis ce rețetă să prepari? Îți recomandăm să încerci rețeta de tort cu...
Gem de căpșuni fără zahăr în borcan și în linguriță
5
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos
Gem de căpșuni fără zahăr, natural și sănătos
Dacă nu te încântă prepararea gemurilor și dulcețurilor din fructe cu adaos de zahăr, află că le poți prepara și în mod cât mai natural. Pentru a te convinge îți recomandăm...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie

Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: 1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia

Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"

Românii explică de ce fac vacanţa în afara țării: "1.200 de lei, doi copii, doi adulţi, all inclusive. Nu stăm la noi pe banii ăştia"
Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”

Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”

Cât de frumoasă este Mihaela, soţia lui Ionel Dănciulescu: „Îţi mulţumesc că m-ai ales fim împreună pentru totdeauna!”
Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie

Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie

Chef Sorin Bontea, imagine neașteptată de pe băncile școlii. Cum arăta juratul Chefi la Cuțite în copilărie
Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba

Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră” le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba

Condițiile pe care Ayça Ayşin Turan din “Iarna neagră” le impune atunci când alege un proiect profesional. Despre ce este vorba
Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete

Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete

Cel mai bun lichid pentru hidratare nu e apa. Ce recomandă experții să bei când îți e sete
Brownie cu brânză și cireșe

Brownie cu brânză și cireșe

Brownie cu brânză și cireșe
Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul

Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul

Cum au fost create rochiile pe care Beyonce le poartă în turneu. Alexander McQueen și Paco Rabanne au dezvăluit totul
fresh
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone porționată pe platou și pe farfurie, alături de o vază cu flori și un bol cu cireșe
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
Cum se congelează dovleceii, în funcție de modul de preparare al acestora
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
5 supe de legume. Rețete pline de savoare și vitamine
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară, delicios și foarte aromat
Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent
Gem de căpșuni cu fragi de pădure, mai parfumat și mai consistent
închide