Ce se mănâncă la micul dejun în lume. Preparate simple și gustoase

Micul dejun este masa la care se poate observa cel mai bine stilul de viață dintr-o țară. Unii preferă să guste ceva pe fugă, pe când în alte țări dimineața este momentul când se adună cu toată familia la masă. În cele ce urmează află ce se mănâncă la micul dejun în lume.

micul-dejun în lume
Să știi cum se servește micul-dejun în lume este o formă de descoperire a culturii locale / Profimedia

Ne-am gândit să-ți prezentăm o călătorie deosebită. Vom trece prin țări de pe toate continentele și, poate, vom găsi inspirație pentru o masă de dimineață altfel la noi acasă.

Ce se mănâncă la micul dejun în lume

Fiecare țară este diferită prin cultura și tradițiile sale. Astfel, devine o adevărată călătorie a gusturilor atunci când vrei să afli ce se mănâncă la micul dejun în întreaga lume. Papilele tale gustative vor avea șansa să se bucure de preparate dulci, dar și sărate. Descoperă mai jos ce se mănâncă prin lume la prima masă a zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Elveția

La micul dejun elvețienii obișnuiesc să mănânce un produs de brutărie, chiar și pâine goală. Zopf este una dintre alegerile cele mai frecvente. Această este o pâine cu ou, care seamănă mai degrabă cu colacul pe care îl găsim și în România la brutărie.

Zopf este preparatul tradițional de la masa elvețienilor
Zopf, micul-dejun al Elvețienilor / Profimedia Images

Etiopia

Etiopienii preferă la masa de dimineață genfo, un terci din ovăz, grâu și mălai de porumb. Acest fel de mâncare este atât de iubit, încât uneori este servit și la prânz și seara. De asemenea, se mai mănâncă și injera – o combinație de condimente berbere, unt clarificat, ceapă și bucăți rupte de turtă injera. 

Injera servită pe un platou lat, fiind micul dejun preferat din Etiopia
Injera este unul dintre preparatele tradiționale din Ethiopia / Profimedia Images

Japonia

Japonezii au un mic dejun mai bogat, însă preparatele sunt bogate în nutrienți. Peștele—somon sau macrou, supa miso, legumele murate și orezul nu lipsesc de pe masa lor de dimineață.

Micul dejun din Japonia include pește și multe legume
Micul-dejun în Japonia este foarte variat / Profimedia Images

Islanda

Islandezii își încep ziua cu o lingură de ulei de cod, o sursă de acizi grași Omega-3 care le dă energie suficientă până la masa de prânz. De asemenea, mai consumă și produse lactate și pește și terci de ovăz.

Terci de ovză într-un bol maro alături de o lingură de lemn
Islandezii consumă și terci de ovăz la micul-dejun / Profimedia Images

Singapore

Masa de dimineața în Singapore este dulce. De obicei, mănâcă o felie de pâine peste care întind kaya, un gem din lapte de cocos, ouă, frunze de legume verzi și, uneori, diverse condumente. Acest mic dejun este delicios alături de un ceai de hibiscus.

Preparatul tradițional din Singapore, keya, pe o farfurie albă
Kaya este un preparat tradițional în Singapore / Profimedia Images

Maroc

La prima masă a zilei marocanii mănâncă baghrir, pâinici foarte subțiri pe care le ung cu miere și cu unt. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de miere.

Mic dejun tradițional marocan servit pe farfurii albe cu albastru
Mic dejun tradițional marocan / Profimedia Images

Australia

Australienii nu au un mic dejun tradițional, însă de cele mai multe ori aleg avocado toast peste care pun un ou ochi.

O farfurie cu micul dejun australian care include avocado, ouă și roșii alături de o cană de cafea
Avocado nu lipsește de pe masa de dimineață a australienilor / Profimedia Images

Argentina

La micul dejun din Argentina vei mânca multe preparate dulci: facturas—un fel de croissant care are mai degrabă textura unei brioșe și bombas, care sunt de fapt niște gogoși prăjite.

Mic dejun din argentina servit pe o farfurie albastră alături de o cană de cafea
Produsele de patiserie sunt specifice micului-dejun din Argentina / Profimedia Images

Germania

Pentru nemți micul dejun standard trebuie să aibă ouă ochi și cârnați.

Mic dejun din Germania servit pe o farfurie albă alături de ceai și cafea
Prima masă a zilei în Germania / Profimedia Images

Brazilia

Bolo de fuba este o pâine de mălai care aduce mai mult a prăjitură care se mănâncă în Brazilia la prima masă a zilei. Uneori alături de ea se aduce și parmezan sau nucă de cocos răzuită.

Mic dejun brazilian alături de o furculiță
Mic dejun în Brazilia / Profimedia Images

Tunisia

În Tunisia masa de dimineață înseamnă o supă de năut foarte picantă.

Tabikha Khudrat, supă tradițională din Tunisia, servită într-un bol alb alături de roșii cherry
Tabikha Khudrat, supă tradițională din Tunisia / Profimedia Images

Bulgaria

La micul dejun bulgarii mănâncă pâinea rămasă din ziua precedentă înmuiată în lapte, ceai sau apă. Uneori mai adaugă miere, unt, bucăți de brânză sau zahăr. De asemenea, se mai consumă bugeac, un fel de mâncare mult mai consistent cu carne, ouă și legume.

Bugeac servit într-o tigaie gri și pusă pe o masă de lemn
Bulgarii servesc deseori Bugeac / Profimedia Images

Turcia

Pentru turci micul dejun înseamnă o masă bogată, cu preparate multe, dar în cantități mici, astfel încât să satisfacă gusturile tuturor.

Micul dejun din Turcia pe o masă bogată în preparate
Pentru turci micul-dejun înseamnă o masă bogată / Profimedia Images

Portugalia

La micul dejun în Portugalia vei primi cel mai probabil pasteis de nata, niște tarte micuțe și delicate, cu cremă de ou.

Nata, preparat tradițional din Portugalia
La micul-dejun în Portugalia vei primi cel mai probabil pasteis de nata / Profimedia Images

Ucraina

Masa de dimineață în Ucraina constră în Syrniki, clătite pufoase în interior, dar crocante la exterior.

Clătite tradiționale din Ucraina servite pe un platou alb
Clătite tradiționale ucrainene / Profimedia Images

Jamaica

În Jamaica micul dejun tradițional are în centru un fruct dulce, foarte delicat, ackee. Acesta este sotat cu fâșii de cod sărat, roșii, ustuoi, ceapă și a ardei chili. Vei avea într-o singură farfurie și gust sărat, și dulce, și picant, exact așa cum este viața pe insulă.

Micul dejun jamaican conține multe fructe și este servit în cazul de față pe o farfurie albă
În Jamaica micul-dejun tradițional are în centru un fruct dulce / Profimedia Images

Taiwan

La micul dejun în Taiwan poți primi găluște cu lapte de soia sau clătite cu arpagic. Uneori o masă de dimineață mai înseamnă Youtiao, aluat prăjit, și o cafea.

Gpluște cu lapte alături de o cană de cafea
La micul dejun în Taiwan poți primi găluște cu lapte de soia / Profimedia Images

Italia

Italienii iau micul dejun pe fugă. Câteva produse de patiserie și un espresso și gata masa de dimineață.

Micul dejun italian care conține și o cană de cafea
Micul dejun în Italia este foarte simplu / Profimedia Images

SUA

Probabil ai văzut și tu în filme că de cele mai multe la prima masă a zilei americanii preferă clătite pufoase cu tot felul de sosuri deasupra.

Clătite americane decorate cu afine și servite pe un platou alb
Clătitele americane au devenit celebre în toată lumea / Profimedia Images
Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
salată de sfeclă
06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
30 noiembrie, 05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 1 decembrie – 7 decembrie 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Charlie Ottley, românul. Cum a petrecut de 1 Decembrie şi ce planuri are pentru satul în care s-a mutat
Afacerea în care Ionuţ Negoiţă investeşte 200 de milioane de euro! Ce avere fabuloasă are fostul patron al lui Dinamo
Afacerea în care Ionuţ Negoiţă investeşte 200 de milioane de euro! Ce avere fabuloasă are fostul patron al lui Dinamo
Afacerea în care Ionuţ Negoiţă investeşte 200 de milioane de euro! Ce avere fabuloasă are fostul patron al lui Dinamo
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
WhatsApp nu mai permite ChatGPT și Copilot pe platformă. Cum vor fi înlocuiți chatboții
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
fresh
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
închide