Ce se mănâncă la micul dejun în lume. Preparate simple și gustoase

Micul dejun este masa la care se poate observa cel mai bine stilul de viață dintr-o țară. Unii preferă să guste ceva pe fugă, pe când în alte țări dimineața este momentul când se adună cu toată familia la masă. În cele ce urmează află ce se mănâncă la micul dejun în lume.

micul-dejun în lume
Să știi cum se servește micul-dejun în lume este o formă de descoperire a culturii locale / Profimedia

Ne-am gândit să-ți prezentăm o călătorie deosebită. Vom trece prin țări de pe toate continentele și, poate, vom găsi inspirație pentru o masă de dimineață altfel la noi acasă.

Ce se mănâncă la micul dejun în lume

Fiecare țară este diferită prin cultura și tradițiile sale. Astfel, devine o adevărată călătorie a gusturilor atunci când vrei să afli ce se mănâncă la micul dejun în întreaga lume. Papilele tale gustative vor avea șansa să se bucure de preparate dulci, dar și sărate. Descoperă mai jos ce se mănâncă prin lume la prima masă a zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Elveția

La micul dejun elvețienii obișnuiesc să mănânce un produs de brutărie, chiar și pâine goală. Zopf este una dintre alegerile cele mai frecvente. Această este o pâine cu ou, care seamănă mai degrabă cu colacul pe care îl găsim și în România la brutărie.

Zopf este preparatul tradițional de la masa elvețienilor
Zopf, micul-dejun al Elvețienilor / Profimedia Images

Etiopia

Etiopienii preferă la masa de dimineață genfo, un terci din ovăz, grâu și mălai de porumb. Acest fel de mâncare este atât de iubit, încât uneori este servit și la prânz și seara. De asemenea, se mai mănâncă și injera – o combinație de condimente berbere, unt clarificat, ceapă și bucăți rupte de turtă injera. 

Injera servită pe un platou lat, fiind micul dejun preferat din Etiopia
Injera este unul dintre preparatele tradiționale din Ethiopia / Profimedia Images

Japonia

Japonezii au un mic dejun mai bogat, însă preparatele sunt bogate în nutrienți. Peștele—somon sau macrou, supa miso, legumele murate și orezul nu lipsesc de pe masa lor de dimineață.

Micul dejun din Japonia include pește și multe legume
Micul-dejun în Japonia este foarte variat / Profimedia Images

Islanda

Islandezii își încep ziua cu o lingură de ulei de cod, o sursă de acizi grași Omega-3 care le dă energie suficientă până la masa de prânz. De asemenea, mai consumă și produse lactate și pește și terci de ovăz.

Terci de ovză într-un bol maro alături de o lingură de lemn
Islandezii consumă și terci de ovăz la micul-dejun / Profimedia Images

Singapore

Masa de dimineața în Singapore este dulce. De obicei, mănâcă o felie de pâine peste care întind kaya, un gem din lapte de cocos, ouă, frunze de legume verzi și, uneori, diverse condumente. Acest mic dejun este delicios alături de un ceai de hibiscus.

Preparatul tradițional din Singapore, keya, pe o farfurie albă
Kaya este un preparat tradițional în Singapore / Profimedia Images

Maroc

La prima masă a zilei marocanii mănâncă baghrir, pâinici foarte subțiri pe care le ung cu miere și cu unt. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de miere.

Mic dejun tradițional marocan servit pe farfurii albe cu albastru
Mic dejun tradițional marocan / Profimedia Images

Australia

Australienii nu au un mic dejun tradițional, însă de cele mai multe ori aleg avocado toast peste care pun un ou ochi.

O farfurie cu micul dejun australian care include avocado, ouă și roșii alături de o cană de cafea
Avocado nu lipsește de pe masa de dimineață a australienilor / Profimedia Images

Argentina

La micul dejun din Argentina vei mânca multe preparate dulci: facturas—un fel de croissant care are mai degrabă textura unei brioșe și bombas, care sunt de fapt niște gogoși prăjite.

Mic dejun din argentina servit pe o farfurie albastră alături de o cană de cafea
Produsele de patiserie sunt specifice micului-dejun din Argentina / Profimedia Images

Germania

Pentru nemți micul dejun standard trebuie să aibă ouă ochi și cârnați.

Mic dejun din Germania servit pe o farfurie albă alături de ceai și cafea
Prima masă a zilei în Germania / Profimedia Images

Brazilia

Bolo de fuba este o pâine de mălai care aduce mai mult a prăjitură care se mănâncă în Brazilia la prima masă a zilei. Uneori alături de ea se aduce și parmezan sau nucă de cocos răzuită.

Mic dejun brazilian alături de o furculiță
Mic dejun în Brazilia / Profimedia Images

Tunisia

În Tunisia masa de dimineață înseamnă o supă de năut foarte picantă.

Tabikha Khudrat, supă tradițională din Tunisia, servită într-un bol alb alături de roșii cherry
Tabikha Khudrat, supă tradițională din Tunisia / Profimedia Images

Bulgaria

La micul dejun bulgarii mănâncă pâinea rămasă din ziua precedentă înmuiată în lapte, ceai sau apă. Uneori mai adaugă miere, unt, bucăți de brânză sau zahăr. De asemenea, se mai consumă bugeac, un fel de mâncare mult mai consistent cu carne, ouă și legume.

Bugeac servit într-o tigaie gri și pusă pe o masă de lemn
Bulgarii servesc deseori Bugeac / Profimedia Images

Turcia

Pentru turci micul dejun înseamnă o masă bogată, cu preparate multe, dar în cantități mici, astfel încât să satisfacă gusturile tuturor.

Micul dejun din Turcia pe o masă bogată în preparate
Pentru turci micul-dejun înseamnă o masă bogată / Profimedia Images

Portugalia

La micul dejun în Portugalia vei primi cel mai probabil pasteis de nata, niște tarte micuțe și delicate, cu cremă de ou.

Nata, preparat tradițional din Portugalia
La micul-dejun în Portugalia vei primi cel mai probabil pasteis de nata / Profimedia Images

Ucraina

Masa de dimineață în Ucraina constră în Syrniki, clătite pufoase în interior, dar crocante la exterior.

Clătite tradiționale din Ucraina servite pe un platou alb
Clătite tradiționale ucrainene / Profimedia Images

Jamaica

În Jamaica micul dejun tradițional are în centru un fruct dulce, foarte delicat, ackee. Acesta este sotat cu fâșii de cod sărat, roșii, ustuoi, ceapă și a ardei chili. Vei avea într-o singură farfurie și gust sărat, și dulce, și picant, exact așa cum este viața pe insulă.

Micul dejun jamaican conține multe fructe și este servit în cazul de față pe o farfurie albă
În Jamaica micul-dejun tradițional are în centru un fruct dulce / Profimedia Images

Taiwan

La micul dejun în Taiwan poți primi găluște cu lapte de soia sau clătite cu arpagic. Uneori o masă de dimineață mai înseamnă Youtiao, aluat prăjit, și o cafea.

Gpluște cu lapte alături de o cană de cafea
La micul dejun în Taiwan poți primi găluște cu lapte de soia / Profimedia Images

Italia

Italienii iau micul dejun pe fugă. Câteva produse de patiserie și un espresso și gata masa de dimineață.

Micul dejun italian care conține și o cană de cafea
Micul dejun în Italia este foarte simplu / Profimedia Images

SUA

Probabil ai văzut și tu în filme că de cele mai multe la prima masă a zilei americanii preferă clătite pufoase cu tot felul de sosuri deasupra.

Clătite americane decorate cu afine și servite pe un platou alb
Clătitele americane au devenit celebre în toată lumea / Profimedia Images
Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt pusă pe o farfurie albă
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Porții de ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
tipuri de ceai pentru a face ice tea puse pe o masă
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Cele mai bune tipuri de ceai pentru a face ice tea. 15 variante de încercat
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Un bol plin cu fasole neagră pregătită din conservă
05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
garnituri cu cartofi puse într-un colaj cu mai multe fotografii
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
zabaione servit într-un pahar transparent
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
Porție de Ciuperci cu usturoi la tigaie în farfurie, alături de furculițe și o căpățână de usturoi
17 noiembrie, 05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon și porționată pe un platou cu legume
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Zodii predispuse să se îmbolnăvească în decembrie 2024. Nativii care se pot confrunta cu probleme de sănătate
Cine este tatăl adolescentului de 15 ani care a ieşit cu Lamborghiniul pe străzi
Cine este tatăl adolescentului de 15 ani care a ieşit cu Lamborghiniul pe străzi
Cine este tatăl adolescentului de 15 ani care a ieşit cu Lamborghiniul pe străzi
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în Bucureşti
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: Trei generații pe canapea
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Loredana, moment emoționant la Sala Palatului. Artista le-a avut alături pe scenă pe fiica și mama ei: „Trei generații pe canapea”
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Metoda de încărcare care protejează bateria telefonului. Cei mai mulți utilizatori nu folosesc acest truc
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Camila Cabello a dezvăluit că ia pauze de la internet pentru a trăi mai mult momentele din prezent: Un scriitor trebuie să aibă povești
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
fresh
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
închide