Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru zilele când poftești la desert, dar nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm să prepari rețeta de desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Este o rețetă simplă și rapidă, fără coacere.

Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
Galerie foto

Galerie foto

Desertul se porționează mult mai bine după ce va sta unt timp la rece / Profimedia Images

Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să prepari o cremă și un topping de fructe. Apoi montezi desertul având ca bază biscuiții. Iar dacă nu ai timp de preparat toppingul de fructe, poți folosi dulceață de fructe, sau gem. Cu cât dulceața sau gemul sunt mai consistente și mai colorate, cu atât desertul va arăta mai spectaculos.

Citește și

Poți opta și pentru căpșuni, în loc de zmeură. Chiar și cireșele sau vișinele sunt potrivite pentru acest desert, proaspete sau din compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tiramisu cu cireșe, la pahar, un desert de vară fără coacere. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu deliciosul desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Dacă te-ai decis să folosești dulceață, nu mai ai de preparat decât creme și glazura pentru deliciosul desert. Începe cu prepararea cremei, pentru că glazura o vei prepara după ce montezi desertul și îl lași la rece o perioadă de timp.

Cum prepari crema pentru desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată

Ia o crăticioară și pune în ea frișca lichidă. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și las-o la încălzit până aproape de punctul de fierbere. Apoi stinge focul și adaugă în frișca încălzită ciocolata mărunțită. Amestecă energic până ciocolata se topește și compoziția devine omogenă.

Presară și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Acoperă crema de ciocolată albă cu folie de prospețime, la contact și o las-o la răcit. După răcire, încorporează în cremă brânza mascarpone.

Cum montezi desertul din biscuiți

Așază o folie de aluminiu pe blatul de lucru, iar peste folie așază biscuiții sub formă de șah, pe trei rânduri. Unge-i cu un strat subțire de dulceață, care îi va ajuta să se hidrateze, mai târziu. Peste stratul de dulceață întinde un strat subțire de cremă.

Adaugă peste cremă un alt rând de biscuiți, inversând culorile față de rândul precedent. Întinde peste ei un alt strat de cremă și așază zmeură proaspătă doar pe mijloc.

Folosește-te de folie și ridic-o de la capete unind la centru cele două rânduri de biscuiți de pe margini. Astfel, desertul va avea formă triunghiulară. Împachetează  deliciosul desert în folie și pune-l la rece pentru minim 2 ore. În acest interval de timp biscuiții se vor hidrata, iar crema va căpăta fermitate.

Cum pregătești glazura pentru desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată

Procedează ca și la modul de preparare al cremei de ciocolată albă. Mai întâi  încălzește frișca lichidă, apoi topește în ea ciocolata mărunțită. Amestecă cu o spatulă până când ciocolata este topită și compoziția omogenă. Las-o 2-3 minute să se mai tempereze, apoi întinde-o desertul de biscuiți cu zmeură și ciocolată.

Întinde-o uniform pe toată suprafața desertului, cu ajutorul unei spatule de tort.

Pune din nou desertul la rece până când glazura de ciocolată devine fermă. Apoi poți porționa frumos desertul.

Tot din categoria deserturilor delicioase fără coacere, mai poți prepara și rețeta de tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.

Citește și
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai desertului
Colaj de poze cu pașii de montare ai desertului
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
+21
CELE MAI CITITE
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot, porționată pe o farfurie
Galerie foto
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot
Batoane crocante de ciocolată fără coacere pe o farfurie
Batoane crocante de ciocolată. Gustarea pe care o prepari în 10 minute
Batoane crocante de ciocolată. Gustarea pe care o prepari în 10 minute
Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, secționată la un capăt
Galerie foto
Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere
Prăjitură din pișcoturi cu cremă de mascarpone și afine, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
29 aprilie, 08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
29 aprilie, 06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
29 aprilie, 06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
29 aprilie, 05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
închide