Clătite pufoase cu iaurt. Ce să mai adaugi în rețetă ca să fie delicioase

Imaginează-ți o dimineață de weekend în care nu te grăbește nimic. Poți avea un mic dejun delicios, cu câteva clătite pufoase cu iaurt, cu o textură moale, pe care le lași un pic mai mult la prăjit pentru o prinde o crustă foarte subțire crocantă. Le ungi cu puțină dulceață de vișine peste care presari o mână de nuci. Te așezi apoi să urmărești un episod, sau două poate, din serialul tău preferat. Rețeta de clătite pufoase o avem noi.

clătite pufoase cu iaurt puse pe o farfurie
Clătitele pufoase cu iaurt pot fi păstrate până la 5 zile/ Shutterstock

Clătitele pufoase cu iaurt pot fi servite cu o varietate de umpluturi, atât dulci, cât și sărate, în funcție de preferințele tale. Pentru o variantă dulce, poți alege umpluturi precum gemuri sau dulcețuri, miere sau sirop de arțar, fructe proaspete (banane, căpșuni, afine) sau o combinație de fructe cu frișcă.

De asemenea, brânza dulce cu stafide sau ricotta cu miere reprezintă o altă variantă delicioasă. Pentru o opțiune sărată, poți umple clătitele cu brânză sărată, șuncă, ciuperci sau spanac cu smântână.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clătitele pufoase cu iaurt pot fi păstrate la frigider timp de 2-3 zile, într-un recipient ermetic, pentru a preveni uscarea lor. Este bine să le lași să se răcească complet înainte de a le depozita.

Cum poți să faci clătite pufoase cu iaurt

Iaurtul adaugă un plus de aciditate și umiditate aluatului, dar ajută la activarea prafului de copt și contribuie la obținerea unor clătite pufoase. Alege un iaurt simplu, fără arome. Este important să aibă o concentrație mare de grăsime sau să fie grecesc, pentru un gust și o consistență mai bogată.

După ce ai adăugat ingredientele umede și cele uscate, amestecă aluatul doar până când se încorporează. Va rezulta un aluat cu o textură grunjoasă. Amestecarea excesivă poate duce la formarea de gluten, ceea ce face clătitele dense și tari. Apoi, este important să lasă aluatul să stea 5-10 minute pentru a permite prafului de copt și iaurtului să acționeze, iar clătitele vor fi mai aerate și mai pufoase.

Dacă ai la îndemână, folosește o tigaie specială pentru clătite. Încinge-o bine, dar fără să fie prea fierbinte. O temperatură medie este ideală pentru a găti clătitele uniform, fără a le arde pe exterior și a le lăsa crude în interior.

Ingrediente

  • 200 g iaurt simplu (de preferat grecesc)
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zahăr (opțional, pentru un gust ușor dulce)
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei sau unt topit (pentru aluat)
  • unt sau ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un bol mare, se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea. Într-un alt bol, se bat ouăle, apoi se adaugă iaurtul, laptele, uleiul sau untul topit și extractul de vanilie. Compoziția se amestecă bine până când se omogenizează.

După aceea, se toarnă ingredientele umede peste cele uscate și se amestecă ușor, doar până când se combină. Aluatul ar trebui să fie ușor grunjos, nu perfect neted. Se lasă să se odihnească 5-10 minute, pentru a permite prafului de copt și bicarbonatului să acționeze.

Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu și se adaugă puțin unt sau ulei. Se toarnă aproximativ 2-3 linguri de aluat pentru fiecare clătită în tigaie.

Se lasă clătitele să se gătească până când apar bule pe suprafață și marginile încep să se usuce, apoi se întorc cu grijă și se mai lasă încă 1-2 minute pe cealaltă parte, până devin aurii. Se servesc calde, cu toppingurile preferate: miere, sirop de arțar, fructe proaspete, smântână sau iaurt.

Rețetă de clătite pufoase cu iaurt grecesc și banane

Dacă dorești să le păstrezi pentru o perioadă mai lungă, le poți congela, ambalate individual în folie alimentară, și se vor păstra bine timp de 1-2 luni. Când dorești să le consumi, le poți încălzi ușor la cuptorul cu microunde sau într-o tigaie.

Clătite cu iaurt în aluat și servite cu banane
Dacă dorești să le păstrezi pentru o perioadă mai lungă, le poți congela, ambalate individual în folie alimentară / Shutterstock

Ingrediente

  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 banană coaptă
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zahăr (opțional)
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei sau unt topit (pentru aluat)
  • unt sau ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul și sarea.

Într-un alt bol, se pasează bine banana coaptă cu o furculiță. Peste ea se adaugă iaurtul grecesc, ouăle, laptele, uleiul sau untul topit și extractul de vanilie și se amestecă bine până când se omogenizează.

Se toarnă ingredientele umede peste cele uscate și se amestecă ușor, doar până când se combină toate ingredientele. Aluatul va fi ușor gros și grunjos. Se lasă să se odihnească 5-10 minute pentru a permite prafului de copt și bicarbonatului să acționeze.

Se încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu și se adaugă puțin unt sau ulei. Se toarnă aproximativ 2-3 linguri de aluat pentru fiecare clătită în tigaie. Se gătesc clătitele până când apar bule pe suprafață și marginile încep să se usuce, apoi se întorc și mai lasă încă 1-2 minute până devin aurii.

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
carne de vită condimentată
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Chefi la cuțite, 8 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Verdictul ce i-a uimit pe toți
Chefi la cuțite, 8 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Verdictul ce i-a uimit pe toți
Chefi la cuțite, 8 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Verdictul ce i-a uimit pe toți
Hakan Sabanci a uitat-o pe Hande Ercel. Cu cine a fost surprins afaceristul turc
Hakan Sabanci a uitat-o pe Hande Ercel. Cu cine a fost surprins afaceristul turc
Hakan Sabanci a uitat-o pe Hande Ercel. Cu cine a fost surprins afaceristul turc
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide