Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura cu mere întregi este un desert spectaculos, cu un aspect rustic și un gust intens de mere caramelizate, combinate cu aromele subtile de scorțișoară și vanilie. Merele își păstrează textura fermă și sunt o surpriză plăcută în interiorul prăjiturii pufoase și aromate. Este un desert ideal pentru toamnă, care îmbină prospețimea fructelor cu textura pufoasă a unui aluat simplu ca de pandișpan.

Prăjitură cu mere întregi porționată
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se porționează astfel încât fiecare porție să conțină o felie generoasă de măr / Shutterstock

Deserturile cu mere sunt printre cele mai populare din categoria deserturilor cu fructe. Merele sunt fructele cele mai accesibile de pe piață și pot fi incluse în absolut orice fel de desert. Pot fi folosite la plăcinte și tarte, în blaturi de prăjituri sau în umpluturile acestora, dar și în aluaturi. Cel mai des sunt incluse în aluatul pentru clătite.

Citește și

Iar pentru atunci când nu ai timp de mers în piață după mere, le poți conserva la borcan sub formă de compot, gem, dulceață, sau chiar simple. Descoperă aici o rețetă de mere la borcan pentru plăcinte și prăjituri. Poți opta pentru orice tip de mere și, de asemeni, poți opta pentru a adăuga sau nu zahăr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai jos poți urmări rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, pentru prăjitura cu mere întregi.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea merelor. Spală bine merele și curăță-le de coajă. Scoate cotorul folosind un dispozitiv special sau un cuțit, având grijă să păstrezi merele întregi. Presară scorțișoară și zeamă de lămâie în interiorul merelor, pentru a preveni oxidarea și pentru a le da un gust aromat.

Cum prepari aluatul pentru prăjitura cu mere întregi

Pune untul moale într-un bol, adaugă zahărul peste ele și amestecă-le până când obții o cremă spumoasă. Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare până la omogenizare.

Într-un alt bol trece făina prin sită și amestec-o cu praful de copt și cu pudra de scorțișoară. Încorporează acest amestec în crema de unt, alternând cu laptele și amestecând intens până când obții un aluat omogen și ușor.

La final, adaugă extractul de vanilie. Dacă dorești și un efect crocant prin desert poți adăuga migdale sau nucile mărunțite.

Descoperă și o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.

Unge cu mult unt o tavă de copt cu diametrul de  24 cm. Așază merele întregi în tavă și toarnă aluatul peste ele, având grijă să fie distribuit uniform. Umple golurile din mere (acolo unde era cotorul) cu puțin zahăr sau gem, dacă dorești. Poți adăuga și nuci tocate grosier.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40-50 de minute sau până ce prăjitura devine aurie și trece testul cu scobitoarea.

Lasă prăjitura să se răcească ușor înainte de a o scoate din tavă.

După ce prăjitura s-a răcit complet, presară zahăr pudră deasupra pentru un finisaj delicat. Porționează frumos prăjitura, astfel încât fiecare porție să aibă o felie generoasă de măr.

Iar dacă mai dorești și altă rețetă de desert cu mere întregi, îți recomandăm să mai încerci și rețeta de tort de mere umplute cu rahat, perfectă pentru ocazii deosebite.

Citește și
Prăjitură cu mere întregi pe un grătar
Galerie foto

Galerie foto

Mere întregi în tava de copt
Prăjitură cu mere întregi porționată
+0
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Castraveți murați crocanți în saramură
23 noiembrie, 05:49
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
varza murata si zeama de varza
22 noiembrie, 06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
22 noiembrie, 05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Explicaţia unui pasager din avionul fugărit pe pista aeroportului de doi români: Nu au fost singurii
Explicaţia unui pasager din avionul "fugărit" pe pista aeroportului de doi români: "Nu au fost singurii"
Explicaţia unui pasager din avionul "fugărit" pe pista aeroportului de doi români: "Nu au fost singurii"
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
închide