Cod pane, servit cu sos de iaurt și lămâie
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase cu pește, îți recomandăm să încerci rețeta de cod pane servit cu sos de iaurt și lămâie. Este o rețetă gustoasă și foarte consistentă, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de preparate pe bază de pește. Învelișul crocant și textura moale și suculentă a codului se combină perfect cu aciditatea sosului de iaurt cu lămâie.
Rețeta este este una clasică, asemănătoare cu cea de piept de pui pane. Nu îți ocupă mult timp, iar ingredientele sunt dintre cele accesibile. Sosul de iaurt se prepară extrem de simplu, doar amestecând ingredientele aferente. Pe lângă acest delicios sos poți combina codul pane cu diferite garnituri de cartofi, orez, paste sau legume.
Peștele cod este și gustos, dar și foarte sănătos. Este bogat în proteine de înaltă calitate, dar și în acizi grași omega-3 și vitamina D. În plus, este un pește slab, perfect pentru diete sărace în grăsimi. Este și foarte versatil putând fi preparat în diferite moduri: de la prăjire și coacere, la gătit în aburi.
Descoperă și rețeta de ciorba de perișoare din pește, pentru un prânz gustos și mai sănătos. Iar în continuare îți oferim rețeta de cod pane servit cu sos de iaurt și lămâie, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
primul pas constă în pregătirea peștelui care necesită clătire și tamponare cu prosoape de hârtie. Apoi poți porționa peștele în bucăți mai mici, dacă sunt prea mari. Condimentează-le cu sare și piper pe ambele părți.
Cum prepari cod pane
Sparge ouăle într-un bol, și amestecă-le cu un praf de sare. În alt bol trece făina prin sită, iar în al treilea bol, amestecă pesmetul cu boia de ardei. Boiaua este opțională, dar va aduce un plus de aromă.
Ia fiecare bucată de cod pregătită și tăvălește-o prin făină, acoperind-o uniform. Apoi trece bucățile de cod prin compoziția de ouă și imediat tăvălește-le bine prin pesmet. Presează-le ușor pentru a se acoperi bine cu pesmet pe toate părțile.
Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune uleiul în tigaie și lasă-l să se încingă ușor. Scufundă fileurile de cod pregătite și gătește-le pentru 3-4 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc frumos și devin crocante. Transferă fileurile de cod pane pe un platou tapetat cu prosoape de hârtie absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. Descoperă și o rețetă de păstrăv la cuptor, umplut cu ierburi proaspete și felii de lămâie.
Cum prepari sosul de iaurt
Pune iaurtul într-un bol, adaugă zeama de lămâie și muștarul și amestecă bine până la omogenizare. Asezonează sosul rezultat cu sare și piper. Poți adapta cantitățile ingredientelor pentru a obține gustul care îți place. Dacă vrei un plus de aromă și de prospețime poți adăuga și mărar tocat sau pătrunjel.
Deliciosul cod pane poate fi servit cu felii de lămâie și sosul iaurt sau cu o salată proaspătă, o garnitură de cartofi sau una de orez. Este delicios în oricare dintre variantele menționate.