Cornuri de cartofi cu brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Rețeta de cornuri de cartofi cu brânză poate fi o alegere delicioasă și sățioasă pentru mic dejun, gustare sau chiar cină. Cartofii fac aluatul moale și pufos, iar brânza adaugă un gust savuros.
Galerie foto
Rețeta este ușoară, chiar dacă vei petrece mai mult timp în bucătărie pentru prepararea ei. La final, te va surprinde foarte plăcut combinația minunată de texturi și arome. Aluatul îmbogățit cu cartofi devine deosebit de moale și pufos. Iar umplutura de brânză adaugă un strat suplimentar de savoare. Aceste cornuri sunt perfecte pentru a fi savurate la micul dejun alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Dar sunt la fel de bune și ca gustare sau în pachetul pentru școală sau muncă. Versatilitatea lor le face ideale pentru orice moment al zilei.
Aluaturile cu cartofi sunt foarte apreciate în bucătăria românească. Cel mai des se folosesc la prepararea pâinii. Însă există și o mulțime de rețete de tarte sau plăcinte în care aluatul se prepară cu cartofi.
Descoperă aici o rețetă de plăcintă cu cartofi și șuncă. Este gustoasă și foarte consistentă, îți va asigura sățietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Iar mai jos vei descoperi rețeta de cornuri de cartofi cu brânză, detaliată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti ingredientele pentru prepararea aluatului.
Dizolvă drojdia în laptele călduț împreună cu zahărul și las-o să stea timp de 10 minute până când devine spumoasă. Între timp fierbe cartofii, scurge-i și pasează-i ca pentru piure.
Cum prepari aluatul pentru cornuri de cartofi cu brânză
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea. Adaugă cartofii pasați, untul topit, oul și amestecul de drojdie.
Frământă bine aluatul până când devine elastic și nelipicios. Dacă este nevoie, mai adaugă puțin lapte sau făină pentru a obține consistența dorită.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, până își dublează volumul.
Între timp te poți ocupa de pregătirea umpluturii.
Răzuiește brânza sau o poți sfărâma, în funcție de tipul folosit.
Cum formezi și coci cornurile
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează tava mare a cuptorului cu hârtie de copt.
Împarte aluatul dospit în două părți și întinde fiecare parte pe o suprafață presărată cu făină într-o formă de cerc cu grosimea de aproximativ 5 mm.
Secționează fiecare foaie de aluat în triunghiuri (8-12 bucăți, în funcție de dimensiunea dorită a cornurilor).
Pune o cantitate mică de brânză la baza fiecărui triunghi și rulează-l spre vârf, formând un corn.
Așază cornurile în tavă, lăsând spațiu între ele pentru a permite creșterea în timpul coacerii.
Amestecă oul și unge cornurile cu el pentru a obține o crustă frumoasă și aurie. Presară semințe de care dorești.
Introdu tava în cuptor și coace cornurile în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când devin aurii și pufoase.
Lasă cornurile să se răcească puțin înainte de a le servi. Sunt delicioase atât calde, cât și reci.
Iar dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, mai poți încerca și cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel.
Galerie foto