Cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Rețetă pentru micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu preparate savuroase la micul dejun, îți recomandăm rețeta de cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel. Le poți prepara de seara, iar dimineața le reîncălzești la microunde.

Cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel pe o tavă de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Cornurile sunt delicioase servite la micul dejun, alături de un pahar cu iaurt sau ceai / Shutterstock

Combinația dintre brânza sărată și pătrunjelul verde este una delicioasă, pe care o regăsești în mai multe preparate culinare. O regăsești în rețetele de omlete, de plăcinte sau de tarte, dar și în salate. Iar aluatul pentru cornuri, este unul dospit, dar mai special. Este ușor asemănător aluatului pentru croissantele franțuzești. Chiar dacă aluatul necesită mai multe etape de pregătire, rezultatul final merită tot efortul și timpul de așteptare. După coacere, aluatul expandează și devine foarte aerat și foietat.

Citește și

Descoperă aici și rețeta tradițională de aluat franțuzesc pentru croissante. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pentru prepararea cornurilor pufoase cu brânză și pătrunjel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a da start frământării aluatului pentru cornuri, adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele cu care vei lucra. Dacă ai un mixer pentru frământarea aluatului, folosește-l pentru a-ți ușura munca.

Cum pregătești aluatul pentru cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel

Trece făina prin sită în bolul mixerului și creează un loc adânc la mijlocul ei. Amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și 2 linguri de lapte cald și adaugă amestecul în adâncitura de la mijlocul făinii. Acoperă bolul cu un ștergar curat și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute.

Amestecă restul de lapte cald cu zahărul și sarea, până când acestea se dizolvă. Adaugă și albușul de la ou și uleiul cald și omogenizează bine amestecul de ingrediente.

Adaugă acest amestec peste drojdia dezvoltată și pornește mixerul pentru a frământa aluatul.

Frământă aluatul pana când devine omogen și nelipicios și se desprinde singur de pe pereții bolului.

Descoperă aici și o rețetă de cornuri din aluat cu cartofi, umplute cu brânză.

Împarte aluatul în 8 bucăți pe care le întinzi cu sucitorul în discuri de mărimea unei farfurii. Unge 7 dintre discuri cu unt moale și așază-le unul peste altul. Deasupra așază discul neuns. Apoi trece cu sucitorul de aluatul peste pachetul de discuri și întinde-l într-un disc mare, de cel puțin 50 de cm.

Secționează discul de aluat în 16 bucăți triunghiulare. Adaugă la baza lor câte o lingură din brânza amestecată cu pătrunjelul tocat și rulează-le către vârf.

Așază cele 16 cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel în două tăvi, pe hârtie de copt. Acoperă-le cu ștergare și lasă-le să crească timp de 15-20 de minute. Apoi le ungi cu gălbenușul rămas, diluat cu o linguriță de lapte.

Coace cornurile 25-30 de minute la 200 de grade Celsius sau până când se rumenesc frumos.

Iar dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, poți încerca rețeta de burek cu brânză sărată, cel mai delicios preparat de patiserie din Balcani.

Citește și
Cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel pe o tavă de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de modelare cornuri pufoase cu brânză și pătrunjel
Colaj de poze cu pașii de formare a aluatului
+0
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Galerie foto
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri de cartofi cu brânză în coș de pâine
Galerie foto
Cornuri de cartofi cu brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Cornuri de cartofi cu brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Vremea 24 noiembrie-22 decembrie. Decembrie cu temperaturi de primăvară. Când vor cădea primii fulgi de nea
Vremea 24 noiembrie-22 decembrie. Decembrie cu temperaturi de primăvară. Când vor cădea primii fulgi de nea
Vremea 24 noiembrie-22 decembrie. Decembrie cu temperaturi de primăvară. Când vor cădea primii fulgi de nea
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide