Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi sunt un preparat elegant, perfect pentru o masă de sărbătoare sau o cină specială. Avem aici o combinație clasică, unde aromele bogate ale mielului se completează frumos cu legumele ușor crocante și un piure catifelat, cu unt și lapte.

Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotletele de miel sunt fragede, suculente, cu un gust intens și aromat, datorită ierburilor mediteraneene și usturoiului / Profimedia Images

Preparatul este o explozie de arome și texturi. Cotletele de miel sunt fragede, suculente, cu un gust intens și aromat, datorită ierburilor mediteraneene și usturoiului. Legumele sote oferă un contrast crocant și ușor dulceag. Iar piureul de cartofi, fin și bogat, leagă toate elementele într-un ansamblu savuros. E genul de farfurie care aduce echilibru și confort, dar și rafinament.

Citește și

Cotletele de miel sunt extrem de fragede, în special dacă sunt gătite corect. Sunt suculente, cu o fibră fină, care se topește în gură dacă nu sunt prea gătite. Pot fi gătite la grătar sau tigaie grill, la cuptor sau la tigaie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor. Iar mai jos poți urmări rețeta de cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti cotletele de miel care necesită curățare de pielițe și de grăsime și le condimentezi cu sare și piper. Apoi pregătești toate legumele pe care le cureți și le porționezi după preferințe.

Cum prepari cotlete de miel cu legume la tigaie

Rumenește rapid cotletele într-o tigaie cu ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Lasă-le câte 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi continuă prepararea lor la cuptor, la temperatura de 175 de grade Celsius, în aceeași tigaie cu ulei, până când sunt bine pătrunse. Păstrează-le la cald.

Descoperă și cât se ține carnea de miel la cuptor, precum și trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă.

Între timp călește toate legumele într-o tigaie cu ulei. Condimentează-le cu sare și piper și adaugă în tigaie puțin rozmarin tocat, pentru un plus de aromă. Amestecă ușor legumele și lasă-le până când se pătrund ușor. Apoi adaugă și roșiile tocate și cimbrul și mai prepară toate ingredientele timp de 7-8 minute.

Cum prepari piureul de cartofi

Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și toacă-i în cuburi potrivit de mari. Apoi pune-i la fiert în apă cu sare și lasă-i până când încep să se sfărâme.

Scurge-i și pasează-i fierbinți împreună cu untul, adăugând  și lapte treptat, până obții un piure fin și cremos.

Potrivește gustul de sare.

Pentru a servi cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi așază cotletele calde pe patul de legume, iar piureul pune-l separat și decorează-l cu verdeața preferată.

Iar dacă mai dorești să testezi și alte preparate din carne de miel. îți mai recomandăm rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
sfiha
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
Galerie foto
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
Galerie foto
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Friptură din pulpă de miel porționată pe un tocător de lemn
Galerie foto
Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat
Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tocăniță de vită cu legume de toamnă în bol , alături de o lingură, o sticlă cu ulei și un bol cu piper
06:01
Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, pe o hârtie de copt
05:00
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
18 septembrie, 06:23
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt pe o farfurie albă
18 septembrie, 05:03
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
17 septembrie, 06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
17 septembrie, 05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Imagini exclusive din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu o lună înainte de deschidere
Imagini exclusive din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu o lună înainte de deschidere
Imagini exclusive din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu o lună înainte de deschidere
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
O voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
fresh
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă

Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă

Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor

Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
închide