Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi sunt un preparat elegant, perfect pentru o masă de sărbătoare sau o cină specială. Avem aici o combinație clasică, unde aromele bogate ale mielului se completează frumos cu legumele ușor crocante și un piure catifelat, cu unt și lapte.

Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotletele de miel sunt fragede, suculente, cu un gust intens și aromat, datorită ierburilor mediteraneene și usturoiului / Profimedia Images

Preparatul este o explozie de arome și texturi. Cotletele de miel sunt fragede, suculente, cu un gust intens și aromat, datorită ierburilor mediteraneene și usturoiului. Legumele sote oferă un contrast crocant și ușor dulceag. Iar piureul de cartofi, fin și bogat, leagă toate elementele într-un ansamblu savuros. E genul de farfurie care aduce echilibru și confort, dar și rafinament.

Citește și

Cotletele de miel sunt extrem de fragede, în special dacă sunt gătite corect. Sunt suculente, cu o fibră fină, care se topește în gură dacă nu sunt prea gătite. Pot fi gătite la grătar sau tigaie grill, la cuptor sau la tigaie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de friptură de miel cu usturoi și rozmarin, preparată la cuptor. Iar mai jos poți urmări rețeta de cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti cotletele de miel care necesită curățare de pielițe și de grăsime și le condimentezi cu sare și piper. Apoi pregătești toate legumele pe care le cureți și le porționezi după preferințe.

Cum prepari cotlete de miel cu legume la tigaie

Rumenește rapid cotletele într-o tigaie cu ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Lasă-le câte 3-4 minute pe fiecare parte. Apoi continuă prepararea lor la cuptor, la temperatura de 175 de grade Celsius, în aceeași tigaie cu ulei, până când sunt bine pătrunse. Păstrează-le la cald.

Descoperă și cât se ține carnea de miel la cuptor, precum și trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă.

Între timp călește toate legumele într-o tigaie cu ulei. Condimentează-le cu sare și piper și adaugă în tigaie puțin rozmarin tocat, pentru un plus de aromă. Amestecă ușor legumele și lasă-le până când se pătrund ușor. Apoi adaugă și roșiile tocate și cimbrul și mai prepară toate ingredientele timp de 7-8 minute.

Cum prepari piureul de cartofi

Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și toacă-i în cuburi potrivit de mari. Apoi pune-i la fiert în apă cu sare și lasă-i până când încep să se sfărâme.

Scurge-i și pasează-i fierbinți împreună cu untul, adăugând  și lapte treptat, până obții un piure fin și cremos.

Potrivește gustul de sare.

Pentru a servi cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi așază cotletele calde pe patul de legume, iar piureul pune-l separat și decorează-l cu verdeața preferată.

Iar dacă mai dorești să testezi și alte preparate din carne de miel. îți mai recomandăm rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță.

Citește și
CELE MAI CITITE
Sparanghel înfășurat în bacon
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
Galerie foto
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
Galerie foto
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Friptură din pulpă de miel porționată pe un tocător de lemn
Galerie foto
Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat
Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Pâine rustică cu făină albă și mălai porționată pe un tocător de lemn, alături de boabe de porumb
5 iulie, 06:49
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica
Salată egipteană de fructe - Fakhfakhina
5 iulie, 06:26
Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
4 iulie, 06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
4 iulie, 05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Persoanele născute în aceste zile atrag norocul fără prea mult efort. Află dacă te numeri printre ele
Persoanele născute în aceste zile atrag norocul fără prea mult efort. Află dacă te numeri printre ele
Persoanele născute în aceste zile atrag norocul fără prea mult efort. Află dacă te numeri printre ele
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 41 de grade Celsius la umbră
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 41 de grade Celsius la umbră
15 judeţe şi Capitala intră de la 10.00 sub cod roşu de caniculă. Vor fi 41 de grade Celsius la umbră
Cu ce a ajuns să se ocupe Consuelo Matos, fosta soţie a lui Adrian Mutu. Are propria afacere, la 12 ani de la divorţ
Cu ce a ajuns să se ocupe Consuelo Matos, fosta soţie a lui Adrian Mutu. Are propria afacere, la 12 ani de la divorţ
Cu ce a ajuns să se ocupe Consuelo Matos, fosta soţie a lui Adrian Mutu. Are propria afacere, la 12 ani de la divorţ
Ce mai face Burlacul Andrei Andrei, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Și-a găsit jumătatea și a devenit tătic
Ce mai face „Burlacul” Andrei Andrei, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Și-a găsit jumătatea și a devenit tătic
Ce mai face „Burlacul” Andrei Andrei, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Și-a găsit jumătatea și a devenit tătic
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Nepoata Victoriei Ruffo a împlinit 1 an. Actrița ar fi lipsit de la petrecerea zilei sale de naștere
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură
Prăjitură cu mousse de zmeură și jeleu de zmeură
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Băieții de la BTS au anunțat că vor lansa un nou album și vor pleca într-un turneu mondial în 2026
Băieții de la BTS au anunțat că vor lansa un nou album și vor pleca într-un turneu mondial în 2026
Băieții de la BTS au anunțat că vor lansa un nou album și vor pleca într-un turneu mondial în 2026
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
Efectele adverse ale consumului excesiv de migdale. Impactul pe care îl pot avea asupra organismului
fresh
Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica

Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica

Pâine rustică cu făină albă și mălai. Rețetă de la bunica

Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe

Fakhfakhina. Rețetă egipteană de salată din fructe

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
închide