Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Una dintre rețetele de friptură din carne de miel pe care o poți prepara pentru mesele sărbătorilor Pascale, poate fi rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rezolvi în același timp și friptura și garnitura.
Galerie foto
Pulpa de miel preparată în acest mod iese foarte fragedă și suculentă, iar cartofii vor fi aromați și ușor picanți. Friptura de miel este una dintre delicatesele cu care ne răsfățăm la masa de Paște.
Dacă pentru masa de Crăciun tradițională este carnea de porc, pentru masa de Paște tradițională este carnea de miel. Din carnea de miel se pot prepara o mulțime de bunătăți specifice sărbătorilor Pascale.
Pentru aperitiv se prepară drobul, un alt preparat tradițional. Nu lipsește nici ciorba sau borșul de miel, iar ca fel principal, vedetă este friptura de miel.
Carnea de miel mai este folosită și pentru tocănițe sau alte mâncăruri scăzute. Stufatul de miel este un alt preparat apreciat la masa de paște. este delicios și sănătos pentru că, pe lângă carnea de miel, conține și multe verdețuri de primăvară.
Descoperă aici și o rețetă de drob de miel, tradițional pentru masa de Paște. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea cărnii de miel. Curăță pulpa de miel de grăsime și de pielița de deasupra care este inestetică. Apoi unge carnea pe toate părțile cu puțin ulei. Presară peste carne sare, piper, cimbru uscat și boia afumată și maseaz-o bine cu vârfurile degetelor. Împachetează pulpa de miel în folie de prospețime și pune-o la rece pentru o oră.
Cum prepari pulpă de miel cu cartofi la cuptor
După ce carnea de miel s-a relaxat suficient la rece pentru a se întrepătrunde cu toate aromele, poți aprinde aragazul. Așază o tigaie cu ulei pe flacăra aragazului, lasă uleiul să se încingă bine și rumenește în el pulpa de miel, pe toate părțile.
Curăță cartofii, clătește-i cu apă rece și șterge-i. Apoi taie-i în bucăți mai mari. Masează-i cu unt moale și asezonează-i cu sare și boia de ardei iute. Curăță ceapa roșie și tai-o în fâșii.
Într-o tavă de copt sau un vas termorezistent așază ceapa roșie, iar peste aceasta pune pulpa de miel. Adaugă și cartofii de jur împrejur. Apoi toarnă uleiul din tigaie peste ingredientele din tavă.
Mai adaugă și câteva crenguțe de rozmarin și introdu tava în cuptor. Setează temperatura la 200 de grade Celsius, pentru 40-50 de minute. Cu 15 minute înainte de expirarea timpului, scoate tava din cuptor și întoarce carnea și cartofii pe partea cealaltă. Mai adaugă și bucăți mici de unt pe deasupra.
Pe lângă gustul cuceritor al fripturii, cartofii condimentați cu boia dulce și iute și unși cu unt, ies absolut delicioși. Poți adăuga pe lângă delicioasa pulpă de miel cu cartofi și o salată verde, pentru un plus de prospețime.
Din categoria ciorbelor de miel, îți recomandăm să încerci rețeta de ciorbă de miel cu lobodă și alte verdețuri de primăvară.
Galerie foto