Friptură din pulpă de miel la cuptor. Rețetă simplă și ușor de preparat
Dacă adori friptura de miel și ești în căutarea unei rețete simple și ușor de preparat, încearcă rețeta de friptură din pulpă de miel la cuptor.
Galerie foto
Carnea de miel face parte din alimentele tradiționale gătite pentru masa de Paște. Din carne de miel poți prepara supe și ciorbe, fripturi și tocănițe, chiftele și mult adoratul drob. Acestea sunt preparate din bucătăria românească, însă poți să te inspiri și din alte bucătării pentru preparate delicioase.
Poți încerca rețeta de plăcinta ciobanului sau Shepherd’s pie din bucătăria englezească. Mai poți încerca rețeta de pizza turcească denumită Lahmacun, dar și renumitele chiftele turcești pe frigărui denumite Kofta.
Descoperă aici și rețeta tradițională de borș de miel simplu și delicios, așa cum îl prepara bunica. Prepar-o și tu alături de rețeta de friptură din pulpă de miel, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea fripturii constă în pregătirea cărnii. Curăță carnea de pielițele de deasupra, dar și de tendoanele de la capătul osului. Curăță osul frumos pentru a arăta estetic după prepararea fripturii. Apoi pregătește un vas termorezistent pentru friptură și o tavă cu hârtie de copt, dar și restul ingredientelor.
Cum prepari friptură din pulpă de miel la cuptor
După ce ai curățat foarte bine carnea, curăță ceapa, clătește-o și toac-o în rondele. Curăță și usturoiul, clătește-l și taie-l în bucăți mai mici. Rupe mărunt crenguțele de cimbru și pe cele de rozmarin.
Înțeapă carnea din loc în loc cu vârful unui cuțit apoi stropește-o bine pe toate părțile cu suc proaspăt de lămâie. Presară sare, piper și boia de ardei dulce și afumată. Masează bine carnea să se condimenteze uniform și așaz-o într-un vas termorezistent uns bine cu ulei. Așază sub carne rondele de ceapă și bucăți de usturoi, precum și crenguțe de cimbru și de rozmarin.
Presară și pe deasupra cărnii usturoi, rozmarin și cimbru și stropește-o cu ulei. Toarnă și o ceașcă de apă în tavă și pune vasul la cuptor. Setează temperatura la 175 de grade Celsius pentru 60 de minute.
Descoperă și o rețetă de cotlete de miel cu rozmarin și lămâie, preparate la tigaie.
Între timp pregătește și cartofii pe care îi speli bine, îi ștergi și îi ungi cu ulei. Pune-i într-o tavă și presară sare peste ei. Adaugă în tavă și usturoi, rozmarin și cimbru. Pune-i și pe aceștia la cuptor împreună cu delicioasa friptură din pulpă de miel.
După ce a trecut mai mult de jumătate din timpul programat, întoarce atât carnea cât și cartofii pe partea cealaltă. Urmărește prepararea cărnii și a cartofilor și mai întoarce-le odată pe partea cealaltă, aproape de finalul preparării. Poți pregăti și un sos de usturoi sau unul picant de roșii pentru a servi atât friptura din pulpă de miel cât și cartofii.
Tot din categoria rețetelor cu carne de miel îți oferim și cea mai bună rețetă de drob de miel pufos pentru Paște.
Galerie foto