Mai întâi vei pregăti toate verdețurile pe care le adaugi în ciorbă, pentru a le avea la îndemână când pornești aragazul. Apoi vei porționa carnea în bucăți mai mici, pe care o clătești bine cu apă rece și o lași la scurs.

Curăță și clătește ceapa verde, apoi toac-o mărunt. Curăță și clătește frunzele de lobodă și de măcriș și lasă-le într-o sită la scurs. La fel procedezi și cu leușteanul și pătrunjelul verde. După ce toate ingredientele din listă sunt pregătite, poți da startul preparării ciorbei.

Cum prepari ciorbă de miel cu lobodă

Adaugă bucățile de carne într-o oală și toarnă 5 litri de apă peste ele. Pornește aragazul și lasă carnea să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Folosește o sită deasă și îndepărtează spuma, apoi adaugă o lingură de sare în apă. Lasă din nou carnea de miel să fiarbă la foc de intensitate medie, până când începe să se pătrundă la testul cu furculița. Adaugă ceapa verde și las-o să fiarbă până când se pătrunde și aceasta.

Acum este timpul să toci frunzele de lobodă și de măcriș în franjuri. Apoi le adaugi în oala cu ciorbă. Măcrișul este opțional, în lipsa lui poți completa cu mai multă lobodă. Poți să folosești lobodă roșie, pentru un plus de gust și de culoare.

Lasă ciorba să fiarbă până când verdețurile sunt bine înmuiate și și-au degajat aromele în supă. Toacă frunzele de leuștean mărunt, împreună cu tulpinile mai subțiri și adaugă-le în ciorbă. După adăugarea leușteanului mai fierbe ciorba pentru aproximativ 6-8 minute și potrivește-i gustul cu sare și piper.

După ce ai stins focul sau chiar în timpul servirii, poți adăuga și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Tot în timpul servirii mai poți adăuga în delicioasa ciorbă de miel cu lobodă și puțin suc de lămâie sau oțet. Servește-o simplă sau cu smântână pentru ca deliciul să fie maxim.

Descoperă și alte 5 rețete cu carne de miel, pe care să le încerci la masa de Paște.