Mai întâi vei pregăti toate ingredientele necesare rețetei de drob. Porționează organele de miel în jumătăți sau în sferturi și pune-le în apă rece pentru a elimina cheagurile de sânge. Scurge-le, taie-le în bucăți mai mici și fierbe-le în apă cu sare și două foi de dafin. După fierbere, scurge carnea și toac-o mărunt. Toacă mărunt și ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul și mărarul.

Fierbe ouăle tari și curăță-le. Amestecă ouăle crude cu smântâna, un praf de sare și unul de piper. Când ai toate aceste ingrediente pregătite poți prepara drobul.

Cum prepari drob de miel pufos pentru Paște

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul în ea, la încins. Apoi adaugă organele de miel și amestecă-le prin uleiul încins pentru a se rumeni pe toate părțile. Adaugă ceapa și usturoiul verde și amestecă-le cu organele de miel pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Gătește-le la foc de intensitate mică. Asezonează-le cu sare, piper și cimbru. Când sosul format în tigaie scade ridică tigaia de pe foc și adaugă carnea de miel tocată mărunt peste ele.

Când măruntaiele sunt bine răcite, adaugă pătrunjelul și mărarul, dar și amestecul de ouă crude cu smântână. Omogenizează bine amestecul de ingrediente. Amestecul de ouă cu smântână va oferi drobului o textură mai pufoasă.

Cum formezi și coci drobul de miel

Înainte de a forma drobul în tava de copt, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune hârtie de copt într-o tavă clasică de chec. Întinde în tavă jumătate din compoziția pentru drob. Așază ouăle fierte în lung, pe jumătatea compoziției, apoi acoperă-le cu restul compoziției pentru drob de miel pufos pentru Paște.

Uniformizează-i suprafața și introdu tava în cuptor. Setează temperatura la 200 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. După coacere, lasă drobul să se răcească bine în tavă apoi îl poți răsturna pe platoul de servire. Porționează-l în felii mai groase și așază-l frumos pe platou.

Tot din categoria rețetelor cu carne de miel, mai poți prepara pentru masa de Paște și rețeta de friptură de miel cu sparanghel și morcovi.